De 5 bästa bilkamerorna 2024

Om du alltid vill ha videobevis och inspelningar när du är ute och kör för att snabbt kunna lösa försäkringsanspråk eller undvika felaktiga trafikböter behöver du en bilkamera.

Bilkameror är otroligt effektiva att ha under körning eftersom du tydligt kan se allt som hände och frigöra dig från eventuella problem.

Men alla bilkameror fungerar inte samma sätt.

Vi har undersökt över 21 olika bilkameror och letat efter kameror med högkvalitativ bildkvalitet, loop-inspelning, vidvinkelinspelning, mörkerseende och andra viktiga funktioner.

Här är de 5 bästa valen i år:

VÅR FAVORIT
Betyg: 9.8/10
Funktioner:
  • 170° vidvinkel
  • 1080p HD-kvalitet
  • Mörkerseende

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års erfarenhet av att undersöka och inspektera användbara prylar och tekniska enheter har Penny skaffat sig en beundransvärd kunskap. Kolla in hennes kunskap och expertis i världsklass i vår serie Topp 5 recensioner.

från Osmo

Övergripande betyg

A+

Betyg

9.8/10

4.8/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Osmo DashCam är överlägset vårt favoritval marknaden.

Det första som gör den enastående är en 170° vidvinkel som säkerställer att viktiga vinklar spelas in. Det är mycket effektivare än den vanliga 120 ° vidvinkeln.

När du tänker att den också har 1080p HD-kvalitet vid inspelning under alla väderförhållanden eller omständigheter, ger den dig redan allt du behöver för att säkra din bild.

Konstant loop-inspelning hela tiden.

Det betyder att du inte behöver oroa dig över om du har satt igång kameran eller inte eftersom den spelar in dygnet runt och lagrar all data SDkortet. Detta gör det otroligt smidigt om någon försöker stjäla eller skada din bil på natten.

De erbjuder till och med PROversion av SDkortet till ett mycket attraktivt pris det skulle kosta mycket mer om du försökte köpa det separat.

tal om mörkerförhållanden har den mörkerseende för att ge en exakt och kristallklar bild även natten. Den låter dig zooma in  registreringsskyltar även natten.

Den har en parkeringsmonitor och rörelsedetektering.

Osmo DashCam är väldigt lätt att installera och det tar inte mer än ett par minuter, och det behöver inte någon extra kablar eller tillbehör som vissa andra bilkameror kräver.

Osmo erbjuder en 14dagars pengarnatillbakagaranti, du kan prova den i två veckor och fortfarande full återbetalning om du inte är nöjd.

Vidvinkelsupptagning
99%
Övergripande kvalitet
98%
Valuta för pengarna
99%
Returpolicy
99%
Återkoppling och kundnöjdhet
97%

Fördelar

✔️ 170° vidvinkel

✔️ 1080p HD-kvalitet

✔️ Mörkerseende

✔️ Rörelsedetektering

✔️ Zooma in på registreringsskyltar

✔️ Lätt att installera

✔️ Parkeringsvakt

✔️ Loop-inspelning

✔️ Skyddar din bil på natten

✔️ Lämplig för bilar, lastbilar och husbilar

✔️ Ingen frusen bild

✔️ 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ Ofta slut i lager på grund av hög efterfrågan

SLUTSATS

Osmo DashCam har ett rimligt pris för att vara en marknadsledande bilkamera med innovativ teknik och inspelning i HD-kvalitet. Dra nytta av denna tidsbegränsade rabatt länge lagret räcker.

Osmo erbjuder en 14dagars pengarnatillbakagaranti och gratis frakt. Osmo DashCam röstades enhälligt fram som den bästa bilkameran 2024.

 

Övergripande betyg

B+

Betyg

8.8/10

4.6/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

När vi valde att filma i 4K/30p blev resultatet nästan filmaktigt i sin kvalitet, med extremt skarp definition och stor detaljrikedom, även i vid sämre väderförhållanden. Det gör det mycket enklare att hitta registreringsnummer eller att urskilja svåröverskådliga delar av en olycka.

Ett inbyggt polariseringsfilter kamerans framsida kan roteras för att minska bländning från vindrutor, medan digital bildstabilisering är en annan nyhet marknaden för bilkameror och hjälper till att jämna ut de stötar och skakningar som orsakas av gropar och dåliga vägytor.

Liksom sitt 522GWsyskon kan den här modellen kontrolleras via röststyrning med Alexa Skills, men det kräver att den medföljande smartphoneappen fungerar, vilket vi inte bedömde som det bästa vi har provat. Trots det nya dubbla 2,4 GHz + 5 GHz WiFi fann vi att det fortfarande hade problem med att ansluta våra telefoner för att överföra bilder och videoklipp.

Tack och lov är den 3tums bakre pekskärmen skarp, tydlig och mycket enkel att använda, medan införandet av what3words kombineras väl med Nextbases EmergencySOSfunktion, som du får ett års gratis prenumeration med denna bilkamera.

Vinkelupptagning
89%
Övergripande kvalitet
93%
Valuta för pengarna
90%
Returpolicy
85%
Återkoppling och kundnöjdhet
88%

Fördelar

✔️ Fantastisk teknik

✔️ LCD-display

✔️ Fantastisk kvalitet

✔️ Kompatibel med alla bilar

✔️ Snygg design

✔️ Fri frakt

✔️ Lätt att justera

Nackdelar

❌ Kunde vara mer hållbar

❌ Lite dyr

Övergripande betyg

B

Betyg

8.3/10

4.4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Garmin Mini 2 är en liten bilkamera som nästan försvinner bakom bilens backspegel, men som ändå har Full HDvideo med HDR, röststyrning som faktiskt fungerar tillförlitligt, en bra smartphoneapp och ett mycket enkelt magnetiskt monteringssystem.

Installationen av Mini 2 är densamma som för andra medlemmar i Garmin bilkamerafamiljen. Vi tyckte att installationsprocessen tog bara några minuter med hjälp av Garmins Drive smartphoneapp (iOS och Android). Det enkla men effektiva monteringssystemet gör det enkelt att placera kameran i den perfekta vinkeln, medan en magnet i myntstorlek fäster vindrutan och håller bilkameran säkert plats.

Vi tyckte att videokvaliteten var bra för kamerans storlek. Den spelar in i Full HD, 30 fps med HDR och producerar bilder som är tillräckligt skarpa för att urskilja viktiga detaljer som registreringsskyltar, oavsett ljus och väderförhållanden. Objektivets synfält 140 grader är inte det bredaste marknaden, men ger ändå en bra bild av vägen framför.

Det finns en knapp för att snabbt spara en del av videon (eller kan du lita att gsensorn automatiskt upptäcker en kollision) och röststyrning för funktioner som att ta ett foto eller slå och av ljudinspelning fungerar förvånansvärt bra.

Vinkelupptagning
82%
Övergripande kvalitet
84%
Valuta för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Återkoppling och kundnöjdhet
78%

Fördelar

✔️ Avancerade funktioner

✔️ Lätt att använda

✔️ 1080p HD-bild

✔️ Funktion för att zooma in

✔️ Lätt att installera

✔️ Röststyrning

✔️ Lättviktig

Nackdelar

❌ Ingen rörelsedetektering

❌ Dåligt mörkerseende

❌ Endast 7-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Övergripande betyg

B

Betyg

7.8/10

4.2/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Nexar Pro är en dubbelkameralösning som riktar sig till dem som tillbringar längre perioder bakom ratten och som vill spela in video både inuti och utanför ett fordon. Den består av två separata kameraenheter som är anslutna med en kabel och vi tyckte att installationen var ganska snygg, även om den tog upp en hel del av vindrutan.

Nexarappen är central för upplevelsen med de dubbla kamerorna: det är där du kan finjustera inställningar, skapa incidentrapporter och säkerhetskopiera inspelade klipp till molnet (Nexar erbjuder gratis molnlagring till sina kunder). Andra användbara verktyg inkluderar inbrottsvarningar om någon försöker manipulera din bil, samt GPSdataloggning.

Denna bilkamera spelar inte in i 4K, men vi tyckte att dess 1080pvideo var perfekt användbar. Den externa kameran klarar sig bra även i knepiga väderförhållanden, från kraftigt regn till starkt solsken. Det finns billigare bilkameror med färre funktioner att leka med, men om säkerheten i din bil är avgörande för ditt dagliga liv är Nexar Pro svår att slå när det gäller skydd och övergripande värde.

Vinkelupptagning
82%
Övergripande kvalitet
84%
Valuta för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Återkoppling och kundnöjdhet
78%

Fördelar

✔️ Solid bildkvalitet

✔️ Avancerade inställningar

✔️ Lätt att installera

✔️ Fri frakt i USA

✔️ Positiva omdömen

✔️ 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ Ingen återbetalningsgaranti

❌ 120° vidvinkelinspelning

❌ Fryser ibland

Övergripande betyg

c+

Betyg

7.5/10

4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Vantrue E1 har en snygg design och är relativt kompakt, en attraktiv bilkamera som kan spela in 2,5K-video med 30 bilder per sekund. Den kan också spela in Full HD-filmer med jämnare 60 bilder per sekund, för ytterligare detaljer när du kör. Resultaten är skarpa både dag och natt, med korrekta färger och acceptabelt brus i svagt ljus. Våra tester visade att det polarisationsfilter som finns som tillval minskar reflexer i instrumentpanelen.

E1:s magnetfäste fungerar bra, men avsaknaden av justeringar i sidled begränsar användningen om du inte kan montera det centralt. Om du kan det kommer du att tycka att dess 160graders vinkel fångar en bred vy av vad som finns framför dig. En liten 1,54tumsskärm ger en praktisk förhandsvisning vid installation, men smartphoneappen är mer användbar för att justera inställningarna.

E1 har en gedigen uppsättning funktioner. Det inkluderar GPSspårning, WiFianslutning och en fjärrkontroll för trådlös bildlagring.

Vinkelupptagning
82%
Övergripande kvalitet
80%
Valuta för pengarna
60%
Returpolicy
70%
Återkoppling och kundnöjdhet
75%

Fördelar

✔️ Kristallklar bild

✔️ Fantastisk teknik

✔️ Inbyggd GPS

✔️ Kan anslutas via WiFi

✔️ Fri frakt

Nackdelar

❌ För dyr

❌ Inte hållbar

❌ De säljer abonnemang till dig

❌ Blandade recensioner

VAD ÄR EN BILKAMERA?

En bildkamera är en videokamera som vanligtvis monteras på instrumentbrädan i ett fordon och används för att kontinuerligt spela in aktiviteter genom fordonets vindruta. Polisens bilkameror används vanligtvis för att samla in bevis vid trafikstopp.

 

Fördelar med bilkamera

Saker att tänka på när du ska välja den bästa bilkameran

170° vidvinkel

Det är mycket mer effektivt än en normal 120° vidvinkel och det bör alltid vara en av de saker du prioriterar när du ska köpa en kamera. Det säkerställer inspelning från båda sidor och inte bara det som är framför dig.

1080p HD-kvalitet

Kristallklar bild är alltid viktigt när det gäller kameror, så välj alltid 1080p eftersom det har den bästa bildfrekvensen och förhindrar att bilden "fryser".

Nattseende

Många olyckor inträffar på natten på grund av sämre sikt, så det är viktigt att din bilkamera har mörkerseende för att alltid ha en skarp bild under alla väderförhållanden eller omständigheter.

Loop-inspelning

Många gånger kan du glömma att sätta på eller stänga av kameran, så försök alltid att få loop-inspelning eftersom det säkerställer att allt spelas in och lagras på ditt SD-kort.

Garanti

Om varumärket inte erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti eller garanti på sin kamera, bör du hålla dig borta från den. Leta alltid efter något som du kan prova och få full återbetalning om du inte tycker att det är användbart.

Vad du ska undvika när du väljer bilkamera

Ingen rörelsedetektering

Detta har mycket att göra med innovativ teknik och endast moderna bilkameror har det. Det är till stor hjälp på natten och mot tjuvar.

Svår att installera

Det är chockerande hur vissa bilkameror är svåra att installera, det kräver mycket fram och tillbaka och användarmanualerna räcker oftast inte till. Leta alltid efter alternativ som är enkla att installera.

Billiga kopior

Det finns massor av billiga produkter (även på Amazon) som bara är rent skräp. De är inte ens testade och de kommer bara att slösa bort din tid och pengar. Enligt min mening är allt under 100 dollar inte funktionellt.

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års erfarenhet av att undersöka och inspektera användbara prylar och tekniska enheter har Penny skaffat sig en beundransvärd kunskap. Kolla in hennes kunskap och expertis i världsklass i vår serie Topp 5 recensioner.

annestest.com Copyright © 2024

*Den här webbplatsen ägs och drivs av Seth Media, ägaren till Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-reviews”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett och samma ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade köp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast i illustrativt syfte.