Topp 5 Epilatorer 2024

Om du vill ta bort oönskat kroppshår utan några dyra salongsbehandlingar eller smärtsamma metoder hemma, – då behöver du en bra epilator.

Epilatorer ger långvariga resultat och håller din hud slät och silkeslen utan irritation eller rodnad.

Alla epilatorer är dock inte gjorda på samma sätt.

Vi har undersökt över 24 olika epilatorer och letat efter något med innovativ teknologi, olika munstycken, lämplig för alla kroppsområden och hudtyper, och många andra viktiga faktorer.

Här är årets topp 5 val:

VÅR FAVORIT
Betyg: 9.8/10
Funktioner:
  • Innovativ EpiPlus+-teknik
  • Multifunktionell 5-i-1 användning
  • Ytterligare löstagbara huvuden

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års erfarenhet av att undersöka och inspektera skönhetsprylar och verktyg, dök Penny djupt in i en värld av skönhet och teknik. Kolla in hennes kunskap i världsklass i vår topp 5-serie.

Totalbetyg

A+

Betyg

9.8/10

4.8/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Osmo Epilator är vårt överlägsna favoritval på marknaden.

Det första som gör att den sticker ut är EpiPlus+-tekniken med smarta sensorer för optimal hudkontakt som inte orsakar några irritationer eller inflammationer. Dessutom tar det bort håret från roten vilket ger mycket längre resultat än många andra hudborttagningsbehandlingar.

Med 2 justerbara hastighetsnivåer som båda är gjorda speciellt för tjockare och tunnare hår, kan du säkert använda den på hela kroppen.

Den är lämplig för alla hudtyper, även de mest känsliga.

Oavsett din hudtyp eller om du vill ta bort hår runt hakan, ovanför dina läppar, på bikiniområdet eller på benen – kommer den att göra jobbet effektivt.

En annan sak som är värd att nämna är de 4 fästbara huvudena, alla gjorda för olika ändamål. Till skillnad från andra epilatorer som bara har ett huvud och påstår sig vara “multifunktionella”, håller Osmo verkligen vad de lovar samtidigt som det inkluderar det i din beställning.

Den har en IPX4 vattentät klassificering.

Det betyder att du kan använda den när den är våt, så att du till och med kan använda den i duschen för en skonsam användning.

Utan tvekan förtjänade Osmo Epilator #1:a platsen för i år.

Osmo erbjuder till och med en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så att du kan prova deras produkt i två veckor och få full återbetalning om du inte blir nöjd – samtidigt som du behåller epilatorn gratis. Inga frågor ställda.

Teknologi
99%
Resultat och effektivitet
98%
Värde för pengar
99%
Returpolicy
99%
Kundfeedback och nöjdhet
97%

FÖRDELAR

✔️ Innovativ EpiPlus+-teknik

✔️ Multifunktionell 5-i-1 användning

✔️ Ytterligare löstagbara huvuden

✔️ 2 hastighetsinställningar

✔️ Lämplig för alla hudtyper

✔️ IPX4 vattentät klassificering

✔️ Batteri som håller länge

✔️ Säker för ansiktsbehandling och andra känsliga områden

✔️ Upp till 4 veckors slät och silkeslen hud

✔️ Tar bort håret från roten

✔️ Skonsam och smärtfri

✔️ 14 dagars pengarna tillbaka-garanti

NACKDELAR

❌Ibland slut på lager på grund av stor efterfrågan

Slutsats

Osmo Epilator är konkurrenskraftigt prissatt för en marknadsledande epilator med innovativ smart teknologi och justerbara intensitetsnivåer. Dra nytta av denna tidsbegränsade rabatt så långt som lagret räcker. Osmo erbjuder en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti och fri frakt. Osmo utsågs enhälligt till 2024 års bästa epilator.

från Braun

Totalbetyg

B+

Betyg

8.8/10

4.6/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Brauns Silk Expert Pro 5 Epilator fick andraplatsen i rankningen i vårt epilatortest av goda skäl: Den fick perfekta poäng för att plocka hår i ett svep utan att bryta det. Den skadar inte huden, är lätt att rengöra och lämnar huden hårfri i minst en vecka. Men den riktiga kickern: det unika flexibla huvudet låter dig ta tag i varje litet hårstrå på även de mest svårtåtkomliga platserna. Även om den är dyr, har denna allt-i-ett-epilator visat sig vara värd den långsiktiga investeringen. “Den här epilatorn får snabbt med sig varenda hårstrå – även superkorta eller fina – från ben, armhålor, bikinilinjer och mer,” “Användningen är smidig och jämn och nyper aldrig, lampan är användbar för att avslöja dolda eller fina hårstrån. Jag älskar att det kommer med så många alternativ, men jag håller mig främst till det klassiska huvudet för regelbundet underhåll för att hålla huden slät och hårfri. Jag använder den dagligen!”

Aral älskar också denna epilator och noterar att det är hennes favoritval för bikiniområdet: “Det flexibla rundade huvudet på denna epilator passar perfekt längs bikinilinjen och runt krökningarna där nere.” Hon råder nybörjare att använda den med fästet med det lilla ovala fönstret först, eftersom detta bara tar lite hår i taget och på så vis rycks inte allt hår av på en gång, vilket gör det mindre smärtsamt. “Kom ihåg att dra åt huden, och om håret inte är tillräckligt långt, se till att trycka försiktigt mot huden när fästet är på för effektiv borttagning i ett pass”, tillägger hon.

Teknologi
89%
Resultat och effektivitet
93%
Värde för pengar
90%
Returpolicy
85%
Kundfeedback och nöjdhet
88%

FÖRDELAR

✔️ Effektiv

✔️ Enkel och säker att använda

✔️ Kan hålla upp till 10 år

✔️ Precisionshuvud för känsligare områden

✔️ Lämplig för alla hudtyper

✔️ Fin förpackning

✔️ Snabbt resultat efter 4 veckors användning

NACKDELAR

❌Lite för dyr för de flesta

❌Recensenter sa att den faktiskt inte var lämplig för känsliga områden

Totalbetyg

B

Betyg

8.3/10

4.4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Liten men mäktig, Philips Satinelle Epilator gör mycket mer än att bara se kompakt och söt ut. Detta val är ett av de mer budgetvänliga alternativen i gänget och gör ett bra jobb med att ta bort hår över hela kroppen.

“Den rundade designen är bra för bikiniområdet och det finns ett ergonomiskt grepp”, säger Dr. King. ”Jag gillar att epilatorhuvudet kan tas av och tvättas under rinnande vatten. Dessutom finns det ett extra lock som kan placeras på epilatorhuvudet för mer skonsam epilering i känsliga områden.”

Även om det här är ett bra alternativ för att epilera ömtåliga områden så som bikinilinjen är det inte idealiskt om du inte är nära ett uttag, då denna produkten är inte trådlös så du måste koppla in den vid användning.

Teknologi
82%
Resultat och effektivitet
84%
Värde för pengar
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

FÖRDELAR

✔️ Lämplig för alla hudtyper

✔️ Enkel och säker att använda

✔️ 2 hastighetsinställningar

✔️ Välkänt varumärke

✔️ Bra kundservice

✔️ Gratis frakt

✔️ Du kan ladda ner och använda deras officiella app

NACKDELAR

❌Det tar 12 behandlingar för att se anständigt resultat

❌Mer smärtsam än andra

❌Ingen stor skillnad i hastighetsnivå

Totalbetyg

B

Betyg

7.8/10

4.2/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

För alla med känslig hud eller förstagångsanvändare av epilatorer är Braun Epilator Silk-Epil 3 3-270 det bästa valet. Den kommer med flera tillbehör för en smidig hårborttagningsprocess och har två hastighetsalternativ.

Braun Epilator Silk-Epil 3 3-270 är ett prisvärt alternativ som kommer med en rakapparat och trimmer samt en epilator. “Denna produkt ger dig flexibiliteten att byta hårborttagningsmetoder om din hud visar tecken på känslighet”, förklarar Dr Nava Greenfield, en styrelsecertifierad hudläkare vid Schweiger Dermatology Group i New York City. “Om du utvecklar inåtväxande hårstrån eller irritation från epilering på vissa hudområden, kan du använda rakapparaten eller trimmern för dessa fläckar och återgå till epilering för hud som är mindre känslig.”

En av nackdelarna med det här alternativet är att den kommer med sladd och således kräver ett uttag i närheten för att kunna användas. En annan negativ aspekt är epilatorhuvudet, som inte är lika brett som vissa andra epilatorer på marknaden, så kan det ta lite längre tid att epilera på större delar av kroppen, såsom benen.

Teknologi
82%
Resultat och effektivitet
84%
Värde för pengar
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

FÖRDELAR

✔️ Enkel och säker att använda

✔️ 2 fästbara huvuden

✔️ Inbyggd lampa

✔️ Liten och bärbar

✔️ Gratis frakt

✔️ Säker att använda

NACKDELAR

❌ Dålig övergripande kvalitet

❌ Vissa recensenter upplevde irriterad hud

❌ Den är inte dermatologiskt testad och godkänd

Totalbetyg

c+

Betyg

7.5/10

4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Om du är någon som älskar att testa olika depileringssätt då och då, bör Philips Epilator Series 8000 med nio tillbehör bli din nya favorit. Det här valet kommer med ett epileringshuvud, rakhuvud, trimningskam, trimhuvud, bikinikam, kropsfolieringsborste, fotfil för pedikyr, ett huvud för känsliga område, ett annat för optimal kontakt. 

“Jag gillar Philips Epilator Series 8000 eftersom den kommer med nio tillbehör så som ett extra brett huvud för att täcka mer yta”, förklarar Dr. Julie Russak, en styrelsecertifierad hudläkare i NYC. “Dessutom fungerar den på våt och torr hud beroende på dina preferenser eller behov.”

Desto fler tillbehör, desto dyrare, och det här valet är definitivt i den högre änden när det gäller kostnad. Om du inte tror att du kommer att använda alla bifogade filer, finns det ett billigare alternativ som kostar 55 dollar för endast tre huvuden.

Teknologi
82%
Resultat och effektivitet
80%
Värde för pengar
60%
Returpolicy
70%
Kundfeedback och nöjdhet
75%

FÖRDELAR

✔️ Lätt att använda

✔️ Gratis frakt

✔️ Fin design

✔️ Lämplig för alla hudtyper

✔️ Kan användas över hela kroppen

NACKDELAR

❌ Föråldrad teknik som är mindre effektiv

❌ Kvaliteten har sjunkit med åren

❌ Den är inte dermatologiskt testad

❌ Blandade recensioner

Vad är en epilator?

En epilator är en elektrisk anordning som används för att ta bort hår genom att mekaniskt ta tag i flera hårstrån samtidigt och dra ut dem. Sättet på vilket epilatorer drar ut hår liknar vaxning, men till skillnad från vaxning tar de inte bort celler från epidermis dermis

Fördelar med epilator

Vad bör man tänka på när man köper epilator?

Bra teknik

Alla epilatorer använder inte samma teknik, så se till att kolla in den som är innovativ och modern. Dessutom vill du inte ha föråldrad teknik som har använts under de senaste 30 åren, du bör satsa på något mer effektivt.

Lämplig för alla hudtyper

Det sista du vill är att irritera din hud, så leta efter epilatorer som passar alla hudtyper och som kan användas på alla kroppsområden - som runt hakan, bikiniområdet eller någon annanstans.

Justerbara hastighetsnivåer

En bra epilator bör ha två olika hastighetsnivåer speciellt utformade för tjockt och tunt hår. Många epilatorer har bara en hastighet och det är därför de inte är så effektiva.

Fästbara huvuden

Du bör skaffa minst 3 olika fästbara huvuden om epilatorn verkligen passar för alla kroppsområden och för känslig hud. Vissa märken säljer mer på detta, vilket kan bli dyrt, så försök alltid få det gratis.

Garanti

En maskin med tillverkargaranti skulle innebära att du inte skulle behöva oroa dig för eventuella tillverkningsfel som du kan stöta på under garantitiden. Du kan förmodligen kontrollera detta för var och en av de produkter du funderar på och välja den med längst garanti.

Vad man ska undvika i epilator

Inte sladdlös

Vissa epilatorer är inte sladdlösa, så sladden kan lätt trassla ihop sig och det gör allting mycket svårare för dig. Kolla också efter batteritid eftersom en bra epilator åtminstone ska kunna fungera i 30 minuter.

Endast för ben

Vissa epilatorer är bara gjorda för ben eftersom det är det minst känsliga området och de kommer inte att orsaka så mycket inflammation. Men om du försöker använda dem på bikiniområden skulle det förmodligen irritera dig eller orsaka rodnad.

Dålig kundservice

Även om Epilator är en ganska enkel enhet, kan du alltid ha några frågor. Leta alltid efter märken med bra kundservice (ev svenska) som gärna hjälper till om du behöver hjälp.

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års erfarenhet av att undersöka och inspektera skönhetsprylar och verktyg, dök Penny djupt in i en värld av skönhet och teknik. Kolla in hennes kunskap i världsklass i vår topp 5-serie.

annestest.com Copyright © 2024

*Den här webbplatsen ägs och drivs av Seth Media, ägaren till Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-reviews”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett och samma ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade köp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast i illustrativt syfte.