Vi är en generation som tillbringar större delen av våra dagar på jobbet framför en skärm, så det är svårare än någonsin att behålla en bra hållning.

Över 75 % av arbetande svenskar spenderar upp till 9 timmar om dagen framför skärmen, inte konstigt varför de flesta av oss har dålig hållning och böjda ryggrader.

Även om du kan investera pengar i personliga tränare och att gå till gymmet, är det mycket billigare och enklare att använda en hållningsväst eftersom du tränar samma muskler som du hade gjort med styrketräning.

Vi har testat över 20+ olika hållningsvästar, och även om några av dem inte ens passade ordentligt, var några riktigt bra.

Här är topp 5:

DE 5 BÄSTA Smarta Hållningsvästar 2022:

BILD PRODUKT  

Osmo Hållningsväst V2 är en justerbar hållningskorrigerare designad för att återställa skulderblad och nacke till deras naturliga läge, så att musklerna tränar sig för att få en rak och välformad hållning.

Denna typ av hållningsväst skapar “muskelminne” som hjälper sinnet och kroppen att komma ihåg den korrekta hållningen och bibehålla den även när du inte använder västen.

Kolla Priset→

ComfryBrace

Att uppnå en bättre hållning kräver ingen stor budget – bara engagemang och en rimlig hållningsväst. Selbite Posture Corrector är ett plånboksvänligt alternativ för att få dina axlar på plats igen.

 

Kolla Priset→

Evoke Pro

 

Evoke Pro Posture Corrector använder en speciell design för att anpassa axlarna och ryggraden, vilket tjänar sin plats som vårt bästa totalval. Kardborrebanden låter dig justera spännet och placeringen, men den kommer även i olika storlekar för bästa passform.

Kolla Priset→

 
Flexguard
 

Sluta luta axlarna och lindra ryggsmärtor med den stödjande och justerbara Flexguard Support Back Brace Posture Corrector. Designen är delvis ett ryggstöd, delvis hållningsväst. Flexguard Support Back Brace Posture Corrector är ett populärt alternativ för personer som lider av ryggsmärtor tillsammans med dålig hållning.

Kolla Priset→
 

Osmo Hållningsväst V2- Testvinnare 2022

Kolla Priset→

Osmo Hållningsväst V2 är en justerbar hållningsväst designad för att återställa skulderblad och nacke till deras naturliga läge, så att musklerna tränar sig för att få en rak och välformad hållning.

Denna typ av hållningskorrigerare skapar “muskelminne” som hjälper sinnet och kroppen att komma ihåg den korrekta hållningen och bibehålla den även utan att bära västen.

Det första vi märkte med Osmo Hållningsväst V2 är att den är fullt justerbar och passade perfekt för alla i vårt team – du kan fortfarande välja mellan M och L för extra komfort.

Till skillnad från andra hållningsvästar orsakade Osmo inga skavsår, svett eller irritation. Det känns nästan som att du inte har den på dig.

På grund av deras diskreta design kan du gömma den under din tröja när du är på jobbet eller på andra viktiga ställen där ditt utseende har betydelse.

Den kan tvättas för hand och i maskin.

Vi bar den i 30 minuter först och långsamt uppgraderade till 2 timmar – resultaten efter 2 veckor är betydande (Axel från vårt team är 198 cm lång och han förbättrade sin hållning avsevärt).

Osmo erbjuder en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så om du inte tycker att den hjälpte får du full återbäring.

 

2. ComfyBrace

Kolla Priset →

Att uppnå en bättre hållning kräver ingen stor budget – bara engagemang och en rimlig hållningsväst. Selbite Posture Corrector är ett plånboksvänligt alternativ för att få dina axlar på plats igen.

Detta latexfria alternativ ger dig fantastiska resultat för en liten prislapp. Den är gjord av material som andas och är nästan osynlig under kläderna. Orolig för obehag? De vadderade remmarna ger en bekväm passform för dagligt bruk. Rakrygg igen på nolltid. 

 

Evoke Pro

Kolla Priset→

Evoke Pro Posture Corrector använder en speciell design för att korrigera axlarna och ryggraden, vilket ger din sin plats som vårt bästa totalval. Kardborrebanden låter dig justera spännets  och placeringen, men den kommer även i olika storlekar för bästa passform. Det andningsbara, tättslutande tyget passar smidigt över ryggen och de vadderade remmarna sveper runt armhålorna utan att begränsa rörelse.

Många har tyckt att det är lätt att gömma denna hållningsväst under en skjorta tack vare dess slimmade design. Några personer klagade på att remmarna kliade under armarna, men detta verkar vara undantaget och inte normen.

 

FlexGuard

Kolla Priset →

Sluta luta axlarna och lindra ryggsmärtor med den stödjande och justerbara Flexguard Support Back Brace Posture Corrector. Denna design är delvis ryggstöd, delvis hållningsväst. Flexguard Support Back Brace Posture Corrector är ett populärt alternativ för personer som lider av ryggsmärtor tillsammans med dålig hållning.

Stödet är utformat för att försiktigt dra axlarna bakåt för bättre inriktning, vilket avlastar trycket på ansträngda ryggmuskler. Dessutom ger det nedre ryggstödet stöd och stabilitet som kan lindra smärta.

Du kommer att uppskatta att den här selen finns i ett brett utbud av storlekar, med allt från XS till XL tillgängligt. I kombination med de justerbara remmarna är det lätt att hitta rätt konfiguration som är både bekväm och fördelaktig för just dig.

 

Viktiga faktorer när du väljer en hållningsväst

Enkel användning

Det verkar självklart, men du bör köpa en hållningsväst som du faktiskt kan använda. Denna användarvänlighet beror på flera olika faktorer, inklusive vikt, justerbarhet och praktiska egenskaper.

När du utvärderar en enhets användbarhet rekommenderar Dr. Gbolahan Okubadejo, MD, FAAOS, en styrelsecertifierad ryggrads- och ortopedisk kirurg i området New York/New Jersey, att du ställer dig själv en rad frågor för att begränsa dina alternativ:

Kan du ha hållningsvästen under kläderna?
Är det en tung känsla på kroppen? Är det knöligt eller hårt under armhålorna?
Är den justerbar? Vad händer om du går ner eller går upp i vikt?
Stödjer den dig verkligen? (Om du har en muskulös kroppsbyggnad kanske en lätt eller tunn enhet inte är tillräckligt stark).

“Om du köper en produkt som är för skrymmande, restriktiv eller inte justerbar, är chansen stor att du låter den stanna kvar i din garderob”, varnar Dr Okubadejo. “Om du inte kan använda den går all nytta ut genom fönstret.”

Korrigering och positionering

Enligt Eby ska din hållningsväst uppmuntra till aktiv korrigering, inte passiv positionering. Vad betyder det? Låt oss gå tillbaka till tidigare när vi sa att du behöver träna om din kropp för att positionera sig rätt. Det betyder att dina muskler måste göra justeringen här, inte enheten; du vill ha något som påminner dig om att korrigera din egen hållning snarare än en enhet som tvingar eller håller dig i en viss position.

Fokus för stöd

Eftersom olika stilar av hållningsvästar tar itu med specifika typer av dålig hållning (mer om det härnäst), bör du lägga lite tid på att observera dina hållningssvagheter innan du letar efter en viss korrigeringsmedel.

Sjunker du från nedre eller övre delen av ryggen?
Böjer du dig över tangentbordet med bröstet och axlarna?
Var märker du att din hållning sjunker mest – när du sitter vid matbordet eller i din vilstol?

“Att känna till dessa detaljer kommer att hjälpa dig i beslutsprocessen [eftersom] du kommer att få en bättre förståelse för vilken produkt som kan passa dina behov”, säger Dr. Okubadejo.

 

Fördelar och nackdelar med Hållningsvästar

De kommer att minska ryggsmärtor

Ryggsmärta är ett faktum för många människor, eftersom 80% av människor lider av ländryggssmärta under sin livstid.

Affärer görs med att sitta ner i kontorsstolar mer än någonsin, vilket betyder att människor inte är lika aktiva eller vältränade. Detta ger mer utrymme för ryggsmärtor och irritation.

När dina ryggmuskler försvagas måste du kompensera genom att bära din vikt på ett sätt som är irriterande och orsakar inflammation.

Genom att använda en av dessa hållningsvästar kan du hålla överkroppen på plats på ett sätt som ökar ditt rörelseomfång och tar bort mycket av belastningen från nedre delen av ryggen.

Du kommer att förbättra din mentala hälsa

Attityd och mental hälsa är direkt kopplade.

Studier tyder på att personer med en bra attityd förbättrar sin mentala funktion och minne.

Vetenskapen stödjer de kognitiva funktionerna med en bra hållning, varför du vill vara medveten om det varje dag, speciellt när du är på jobbet eller i skolan.

Din stressnivå kommer att minska

Bra hållning är en utmärkt utgångspunkt om du vill drastiskt minska kortisolnivåerna i din kropp.

Människor som sitter upprätt med utmärkt hållning är mer avslappnade och uppmärksamma, vilket lugnar det vandrande sinnet och låter dig uppleva en känsla av lugn och stillhet. Detta överförs till ditt allmänna välbefinnande och kan till och med producera ett meditativt tillstånd.

Det finns en anledning till varför meditation innebär att sitta upprätt med ryggraden i linje. Om du upplever en onödig mängd ångest kan det vara första gången du ska vända dig om att kontrollera din hållning.

Eftersom en hållningsväst kommer att göra din ryggrad naturligt rak, kommer du att minska mängden stress du kommer att uppleva dagligen.

Du kommer att bli av med slöheten

Vi har alla upplevt de dagar där vi, oavsett vad, bara inte känner oss 100%.

Detta kan vara deprimerande och destruktivt för ditt arbetsflöde. Kanske värre, att bli för beroende av energidrycker och espresso kan störa din sömncykel och orsaka koffeinberoende.

Hemligheten bakom ett överflöd av energi ligger i ryggradens inriktning. Att fixera din hållning är ett utmärkt sätt för dig att bibehålla en jämn energinivå under dagen.

Hållningskorrigering förbättrar ditt övergripande självförtroende

Om du bläddrar igenom motivations- och självutvecklingscirklar har du med största sannolikhet hört talas om superhjälteposen.

Detta är en ställning som innebär att du lägger knytnäven på dina höfter och står rakt upp med bröstet ut. Vetenskapen stöder att denna ställning minskar rädsla och ökar självförtroendet nästan omedelbart.

Eftersom självförtroende är en biprodukt av bra attityd, föreställ dig vilka fördelar du kommer att uppleva i ditt privat- och affärsliv.

 

Slutsats

Efter grundlig research och testning av över 20+ olika hållningsvästar är Osmo den vi rekommenderar att köpa.

Osmo Hållningsväst V2 är helt justerbar för alla kroppstyper, du kan bära den bekvämt under tröjan när du är på jobbet och du kan tvätta den för hand eller i maskin.

Inte nog med det, Osmo erbjuder en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så om du inte tycker att den uppfyller dina behov eller inte ser någon förbättring – så får du full återbäring.