Topp 5 IPL-hårlaserenheter 2024

Rakning och vaxning kan vara en bra kortsiktig lösning för att ta bort oönskad hårväxt från din kropp.

Men varje gång du rakar det kommer håret att växa tillbaka ännu snabbare än föregående gång.

Detta gör att du fortsätter att sträcka dig efter en rakhyvel samtidigt som du skadar din hud och orsakar skärsår.

Du kan nu få en permanent smärtfri hårväxtlösning samtidigt som du håller din hud slät och silkeslen hela tiden.

Vi jämförde 5 av de bästa IPL hårlasermärkena på marknaden och valde ut vår favorit. Kolla nedan vilken IPL-hårlaser som gjorde vårt bästa val.

VÅR FAVORIT
Betyg: 9.8/10
Funktioner:
  • Innovativ LaserPulse-teknik
  • 5 intensitetsnivåer
  • Mycket lätt att använda

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års forskning och inspektion av användbara prylar och tekniska enheter, fick Penny en beundransvärd kunskap. Kolla in hennes kunskap och expertis i världsklass inom vår topp 5 recensioner-serie.

från Silkier

Totalbetyg

A+

Betyg

9.8/10

4.8/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Silkier är överlägset vårt favoritval på marknaden nuförtiden.

Silkier hårborttagare är en professionell IPL hårborttagare utrustad med den innovativa laserpulsbaserade teknologin.

Här får du hårborttagning med en mindre smärtsam och mer hudvänlig behandling som du kan utföra bekvämt hemma i badrummet. Denna enhet sätter stopp för smärtsamma behandlingar och höga kostnader, en enhet erbjuder tillräckligt med laserbehandling i 12 år.

Detta garanterar dig ett långvarigt resultat. Tekniken bakom Silkier är innovativ laser-pulsteknologi som tar bort hår vid rötterna och stoppar tillväxten.

IPL-metoden har snabbt blivit en populär ersättning för traditionell behandling då det är en effektiv, smärtfri och omedelbar metod för hårlös hud. På så sätt slipper du vax, värme och sist men inte minst rakblad.

Redan efter första appliceringen kommer du förmodligen att märka en minskad hårväxt.

Apparaten innehåller 500 000 ljuspulser, vilket motsvarar en behandlingstid på 12 år. Enheten kommer även med en enkel laddningskabel och bruksanvisning. En av de saker som har gjort Silkier till ett populärt val är att behandlingarna är väldigt enkla och tar bara 10 minuter vardera.

Dessutom kommer du att se resultat efter den tredje veckans användning. En annan sak vi absolut älskar med Silkier är att de har fantastisk kundservice.

Med en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti och fri frakt i hela Sverige!

Ljuspulsteknik
99%
Förväntade resultat och effektivitet
98%
Värde för pengar
99%
Returpolicy
99%
Kundfeedback och nöjdhet
97%

FÖRDELAR

✔️ Innovativ LaserPulse-teknik

✔️ Mycket lätt att använda

✔️ 5 intensitetsnivåer

✔️ Minskad hårväxt efter första appliceringen

✔️ Kan användas över hela kroppen

✔️ Eliminerar inåtväxande hårstrån vid roten

✔️ Endast 3 behandlingar krävs för att se önskat resultat

✔️ Ger en slät och silkeslen hud efter användning

✔️ 10 års hållbarhet med 3 års garanti

✔️ Bra kundservice

✔️ 60 dagars pengarna-tillbaka-garanti

✔️ Fri frakt i Sverige

NACKDELAR

❌ Ibland slut på lager på grund av stor efterfrågan

SLUTSATS

Silkier är konkurrenskraftigt prissatt för en marknadsledande IPL-hårlaser med en innovativ laserteknologi och justerbara intensitetsnivåer. Dra nytta av denna begränsade tidsrabatt så långt lagret räcker. Silkier erbjuder en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti och fri frakt. Silkier röstades enhälligt fram till den bästa IPL-hårlasern 2024.

från Braun

Totalbetyg

B+

Betyg

8.8/10

4.6/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Silk-expert Pro 5 är den senaste IPL-generationen från den välkända tillverkaren Braun. Den ger dig allt du behöver för att uppnå långvariga resultat i badrummet hemma.

Den nya enheten har ett enkelt precisionshuvud, så att du inte behöver byta mellan huvuden under behandlingen. Så får du det önskade resultatet snabbare och mer effektivt.

I kartongen får du din Braun epilator Silk-Expert Pro 5, men även en praktisk förvaringsväska, en rakhyvel och ett precisionshuvud. Du får också lätta att följa instruktioner och en laddningskabel för att snabbt komma igång. Den kan användas under laddning, så du behöver inte vänta på att den ska vara redo att användas igen. Brauns IPL-teknologi är erkänd av Skin Health Alliance som en dermatologiskt erkänd behandling för huden.

Det som är nytt med den här generationen är att du får ett mindre precisionshuvud, så enheten kan även användas på känsligare områden som ansikte, bikinilinje och armhålor.

Ljuspulsteknik
89%
Förväntade resultat och effektivitet
93%
Värde för pengar
90%
Returpolicy
85%
Kundfeedback och nöjdhet
88%

FÖRDELAR

✔️ Tre intensitetsnivåer

✔️ Enkel och säker att använda

✔️ Kan hålla upp till 10 år

✔️ Precisionshuvud för känsligare områden

✔️ Lämplig för alla hudtyper

✔️ Fin förpackning

✔️ Snabbt resultat efter 4 veckors användning

NACKDELAR

❌Lite dyrt för de flesta

❌Recensenter sa att det faktiskt inte var lämpligt för känsliga områden

Totalbetyg

B

Betyg

8.3/10

4.4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Med den senaste SenseIQ-tekniken har Philips utvecklat den mest användarvänliga IPL-lösningen för effektiv hårborttagning. Resultatet är slät, hårfri hud i upp till sex månader efter behandlingen. Efter endast 3 behandlingar kan du uppnå en hårreduktion på upp till 92% på de behandlade områdena. En av anledningarna till att Philips Lumea IPL-serien är så populär är att den är väldigt enkel att använda.

Här får du en helt sladdlös maskin med fyra olika precisionshuvuden inbyggda i maskinen. Detta gör att du kan behandla olika områden som bikinilinje, armhålor, ansikte och vader. Lumea Prestige är utan tvekan en premiummodell, vilket även avspeglas i priset. Men samtidigt får du också en enhet som ger samma konsekventa resultat som en salong skulle göra. Den enda skillnaden är att du kan göra behandlingen snabbt och enkelt hemma med en apparat som snabbt får tillbaka sitt värde.

Ljuspulsteknik
82%
Förväntade resultat och effektivitet
84%
Värde för pengar
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

FÖRDELAR

✔️ Lämplig för alla hudtyper

✔️ Enkel och säker att använda

✔️ Fyra intensitetsnivåer

✔️ Välkänt varumärke

✔️ Bra kundservice

✔️ Gratis frakt

✔️ Du kan ladda ner och använda deras officiella app

NACKDELAR

❌Det tar 12 behandlingar för att se anständigt resultat

❌Dyr

❌Den högsta effektnivån är inte alls så stark som den borde vara

från Beurer

Totalbetyg

B

Betyg

7.8/10

4.2/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Under lång tid var det enda alternativet för naturlig hårborttagning att vaxa eller raka området ofta. Detta har förändrats drastiskt i och med introduktionen av ny, modern IPL-teknik. En sådan produkt är Beurer IPL, som med hjälp av hudläkare har tagit fram ett snabbt och bekvämt sätt att hålla huden hårfri i upp till 6 månader.

Denna enhet erbjuder en effektiv laserbehandling som du kan göra själv hemma. Enheten har tre olika lägen som gör att du enkelt kan behandla hela din kropp med samma enhet. Det finns också 5 olika behandlingsnivåer så att du kan anpassa den för att passa de skonsammare områdena. Viktigast av allt är att behandlingen är helt smärtfri. Beurer IPL har utvecklats i samarbete med hudläkare och har en kliniskt bevisad effekt.

De är så säkra på sin produkt att de faktiskt erbjuder silkeslen, hårfri hud, annars ger de dig pengarna tillbaka. Tidigare tester har visat att de allra flesta når synliga resultat på så lite som fyra veckor.

Ljuspulsteknik
82%
Förväntade resultat och effektivitet
84%
Värde för pengar
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

FÖRDELAR

✔️ Enkel och säker att använda

✔️ 3 intensitetsnivåer

✔️ Automatiskt blixtläge

✔️ Liten och bärbar

✔️ Gratis frakt

✔️ Upp till 600 000 ljuspulser

NACKDELAR

❌Dålig övergripande kvalitet

❌Vissa granskare upplevde irriterad hud

❌Den är inte dermatologiskt testad och godkänd

från Panasonic

Totalbetyg

c+

Betyg

7.5/10

4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Här är en enhet för alla vars främsta bekymmer är oönskat hår runt eller i ansiktet. Det kan också användas på kroppen och 83 % sa att det framgångsrikt hämmade deras hårväxt efter att ha provat det, och majoriteten noterade att håret växer tillbaka finare också.

Det var lätt att placera och täcka större delar av kroppen, men vissa tyckte att det var svårt att använda runt armhålorna och det var inte det lättaste. Det var dock lätt att använda och våra testare uppskattade precisionshuvudet som det levererades med, såväl som de fem intensitetsnivåerna som låter dig hitta det som är mest bekvämt för dig.

Ljuspulsteknik
82%
Förväntade resultat och effektivitet
80%
Värde för pengar
60%
Returpolicy
70%
Kundfeedback och nöjdhet
75%

FÖRDELAR

✔️ Lätt att använda

✔️ Gratis frakt

✔️ Stort blixtfönster

✔️ Lämplig för alla hudtyper

✔️ Kan användas över hela kroppen

NACKDELAR

❌Föråldrad laserpulsteknik som är mindre effektiv

❌Kvaliteten har sjunkit med åren

❌Det är inte dermatologiskt testat

❌Blandade recensioner

Bästa köpguide för IPL-hårlaser

Läs vidare för att få hela omfattningen av de bästa hårborttagningsprodukterna i vår topp 5 bästa köpguide för IPL-hårlaser.

Vad är IPL-hårlaserbehandling?

IPL står för Intense Pulsed Light Technology. Hemma IPL hårborttagningsenheter applicerar mycket milda ljuspulser på hårroten.

Detta försätter ditt hår i vilofasen: håret du har faller av och din kropp växer gradvis mindre hår i det området. Denna jämnhet håller också länge. Det är inte bara för benen heller: Smarta böjda fästen gör att du kan nå och säkert behandla dina armhålor, bikinilinje och ansikte. Så IPL kan verkligen ersätta rakhyvlar, vaxbehandlingar eller epilatorer.

IPL hårlasrar har blivit mycket populära under det senaste året och det är inte konstigt – de är den mest bekväma och prisvärda lösningen för permanent hårborttagning.

Fördelar med IPL Hair Laser

Hur man använder IPL hårlaser effektivt?

IPL-hårlasern är mycket enkel att använda. Allt du behöver göra är att slå på enheten och försiktigt gå över området du vill behandla.

Det finns justerbara intensitetsnivåer för olika delar av kroppen eller om du har väldigt känslig hud och inte vill irritera den. Behandlingen varar vanligtvis cirka 10 minuter och behöver upprepas en gång i veckan eller varannan vecka.

Varje IPL-hårlaser har olika intensitetsnivåer, och du kommer att få en detaljerad bruksanvisning som förklarar allt steg för steg. En annan sak du kan göra är att kontakta deras kundtjänst (om de har en bra sådan) så återkommer de inom kort med alla svar du behöver.

Vad bör man tänka på när man köper IPL-hårlaser?

Bra laserteknik

Inte alla hårlasrar använder samma pulserande ljusteknologi, så se till att kolla in den som är dermatologiskt testad. Dessutom vill du inte ha föråldrad pulserande ljusteknik som tar 6 månader att se resultat.

Lämplig för alla hudtyper

Det sista du vill är att irritera din hud, så leta efter IPL hårlasrar som passar alla hudtyper.

Justerbara intensitetsnivåer

Detta gör att du kan välja intensitetsnivå baserat på det område som behandlas. Självklart behöver du en högre intensitetsnivå när du tar bort hår på benen än när du tar bort hår ovanför läppen eller under hakan.

Enhetens form

En enhet med kompakt design gör att du enkelt kan nå de områden som är svåra att nå (bikiniområden eller armhålornas kurvor).

Garanti

En maskin med tillverkargaranti skulle innebära att du inte skulle behöva oroa dig för eventuella tillverkningsfel som du kan stöta på under garantitiden. Du kan förmodligen kontrollera detta för var och en av de produkter du funderar på och välja den med längst garanti.

Vad man ska undvika i IPL-hårlaser

Lågt antal ljuspulser

Antalet ljuspulser indikerar enhetens livslängd. Om antalet är för lågt (mindre än 100 000) är den enheten förmodligen av låg kvalitet och det är bara en tidsfråga innan den går sönder eller skadas. Vårt toppval Silkier har 500 000 ljuspulser, vilket säkerställer en livslängd på mer än 10 år.

Långsamma resultat

Vissa IPL-hårlasrar kräver upp till 12 behandlingar för att se betydande resultat - det är galet! Du bör sikta på att se bra resultat efter bara 3 behandlingar och till och med minskad hårväxt efter första appliceringen.

Dålig kundservice

Även om IPL-hårlasern är en ganska enkel enhet kan du alltid ha några frågor. Leta alltid efter märken med bra kundservice (ev. SVERIGE) som gärna hjälper till om du behöver hjälp.

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års forskning och inspektion av användbara prylar och tekniska enheter, fick Penny en beundransvärd kunskap. Kolla in hennes kunskap och expertis i världsklass inom vår topp 5 recensioner-serie.

annestest.com Copyright © 2024

*Den här webbplatsen ägs och drivs av Seth Media, ägaren till Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-reviews”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett och samma ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade köp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast i illustrativt syfte.