De 5 bästa metalldetektorerna 2024

Om du snabbt vill hitta ädelmetaller eller guld under ytan och alltid få en bra fångst, behöver du en solid metalldetektor.

Metalldetektorer är utmärkta för att hitta ädelmetaller eftersom de talar om exakt var guldet eller andra metaller finns.

Men alla metalldetektorer är inte likadana.

Vi har granskat över 27 olika metalldetektorer och letat efter hög noggrannhet, vattentäthet, justerbarhet, känslighet och många andra viktiga faktorer.

Här är årets 5 bästa val:

VÅR FAVORIT
Betyg: 9.8/10
Funktioner:
  • Innovativ sensorPoint-teknik
  • Hög noggrannhet
  • Justerbar känslighet

Penny M - Forskningsspecialist

Med mer än 15 års erfarenhet av att undersöka och testa teknisk utrustning har Penny gjort djupdykningar i teknikens värld och samlat på sig en beundransvärd mängd kunskap. Ta del av hennes kunskaper i världsklass i vår serie om de 5 bästa metalldetektorerna.

Övergripande betyg

A+

Totalpoäng

9.8/10

4.8/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Metalldetektorn Osmo är vårt absoluta favoritval på marknaden.

Det första som skiljer den från alla andra metalldetektorer är den innovativa SensorPoint-tekniken, som ger hög noggrannhet för mycket snabbare och enklare metalldetektering.

Beroende vilken yta du vill detektera kan du justera känslighetsnivåerna för mycket mer exakt detektering och öka din chans att hitta ädelmetaller.

Du kan växla mellan 2 olika lägen.

Osmo har metall och identifieringslägen som är utformade för specifika ändamål beroende situationen.

En annan imponerande funktion är vattentäthetsklassningen IP68.

Till skillnad från andra metalldetektorer som inte kan upptäcka något under vattnet får man en enorm fördel eftersom många dolda skatter finns under ytan. Den är lämplig för både salt- och sötvatten.

Du kan justera höjden från 76 till 110 cm för ökad komfort vilket gör den lämplig för både vuxna och barn.

Både avancerade och nybörjare kan använda denna metalldetektor.

Med hänsyn till alla viktiga faktorer har Osmo överlägset förtjänat första platsen i år.

Osmo erbjuder till och med en 14dagars pengarnatillbakagaranti, du kan testa den i två veckor och ändå full återbetalning om du inte tycker att den är användbar.

Noggrannhet
99%
Avancerade funktioner
98%
Värde för pengarna
99%
Garanti
99%
Kundåterkoppling och kundnöjdhet
97%

Fördelar

✔️ Innovativ sensorPoint-teknik

✔️ Hög noggrannhet

✔️ Justerbar känslighet

✔️ Vattentät IP68-coil

✔️ Lätt att använda

✔️ Ingång för hörlurar

✔️ 2 detekteringslägen

✔️ Justerbar höjd

✔️ Inga falska larm

✔️ Kan användas som lokalisering

✔️ 2 års garanti

✔️ 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ På grund av hög efterfrågan är lagret ofta slutsålt

SLUTSATS

Osmo metalldetektor har ett rimligt pris för att vara en marknadsledande metalldetektor med innovativ teknik och justerbara känslighetsinställningar. Dra nytta av denna tidsbegränsade rabatt länge lagret räcker. Osmo erbjuder även en 14dagars pengarnatillbakagaranti och fri frakt. Osmo Metalldetektor utsågs enhälligt till den bästa metalldetektorn 2024.

Övergripande betyg

B+

Totalpoäng

8.8/10

4.6/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

En bra nybörjarmetalldetektor som har funktioner och inställningar som hjälper dig att komma igång direkt. Dessa modeller fungerar vanligtvis bara bäst i en viss miljö (strand, sötvatten, saltvatten, öken). du kanske snart letar efter en annan enhet för att utöka din sökpotential. AT Pro kombinerar användarvänlighet med avancerade funktioner samtidigt som den klarar nästan all terräng.

Denna modell har vanliga funktioner som förinställda söklägen, Iron Audio och Garretts digitala målIDfunktion, som hjälper till att identifiera material från 0 till 99. Den har också en högre sökfrekvens 15 kHz, vilket gör att den kan hitta material med större precision och till och med identifiera guldklimpar under vissa omständigheter.

Den mest anmärkningsvärda funktionen är dock de två ljudinställningarna (Standard och Pro), som i princip växlar mellan de grundläggande tonerna som du hör med vanliga metalldetektorer och ett professionellt ljudläge som erbjuder en mer nyanserad sekvens av toner beroende vilka material du letar efter. Till skillnad från många av Garretts mindre avancerade modeller har AT Pro manuell markbalans, vilket hjälper dig att finjustera dina sökinställningar i starkt mineraliserade jordar som t.ex. saltvattenstränder.

Noggrannhet
89%
Avancerade funktioner
93%
Värde för pengarna
90%
Garanti
85%
Kundåterkoppling och kundnöjdhet
88%

Nackdelar

✔️ Hög noggrannhet

✔️ Flera olika lägen

✔️ Bärbar design

✔️ Tillverkad av högkvalitativt material

✔️ Trevlig design

✔️ Fri frakt

Nackdelar

❌ För dyr

❌ Inte för nybörjare

från Minelab

Övergripande betyg

B

Totalpoäng

8.3/10

4.4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Om du är seriös när det gäller metalldetektering behöver du en enhet som kan användas i alla miljöer samtidigt som den ger exakta avläsningar som möjligt. Minelabs CTX 3030 är utan tvekan en av de bästa metalldetektorerna för alla situationer.

När det gäller grundläggande funktioner gör multifrekvensfunktionen att den kan producera tydligare signaler från föremål som är dolda djupt under marken, även bortom 20 cm där de flesta standarddetektorer får problem. Denna funktion innebär också att du kan upptäcka olika signaler från flera föremål samtidigt, vilket gör att du snabbt kan avgöra om det aktuella sökområdet är värt din tid.

Denna modell har förinställda söklägen, inklusive några som är standard andra detektorer, såsom mynt och reliker, men också strand-, silver och skräplägen. Det finns ytterligare fem platser för anpassade lägen att du kan anpassa dina sökinställningar ytterligare. CTX 3030:s LCDdisplay ger massor av bakgrundsinformation om din sökning, t.ex. objektdjup, konduktivitet och järnhalt.

Noggrannhet
82%
Avancerade funktioner
84%
Värde för pengarna
70%
Garanti
65%
Kundåterkoppling och kundnöjdhet
78%

Fördelar

✔️ Mycket exakt

✔️ Trevlig design

✔️ Bra batteritid

✔️ 5 justerbara lägen

✔️ Fri frakt

✔️ Vattentät

Nackdelar

❌ Låg känslighet

❌ Inte för sand

❌ Dyr

Övergripande betyg

B

Totalpoäng

7.8/10

4.2/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Metalldetektorer är mycket mångsidiga maskiner. Många modeller kan till och med sänkas ned i upp till 3 meter djupt vatten under sökningen. Men om du vill dyka djupare behöver du en mer robust och kraftfull enhet för att kompensera för alla störningar som kommer med att vara under vatten. Excalibur II är precis rätt produkt för detta.

Även om den saknar vissa nybörjarvänliga funktioner som finns i många modeller, t.ex. förinställda söklägen, är Excalibur II utformad för användning under krävande förhållanden. Den har Minelabs multifrekvensfunktion, som avger signaler 17 olika frekvenser samtidigt, och Iron Maskingfunktionen, som automatiskt eliminerar brus från skräpmål. Bara genom att kombinera dessa två funktioner kan du hitta mynt, reliker och mycket mer mycket snabbare och mer exakt.

Den största fördelen med den här modellen är att den kan dyka upp till 60 m under vattnet, att du kan kombinera metalldetektering med dykning och fler möjligheter att hitta saker. Den fungerar också utmärkt utanför vatten och kan hantera kraftigt mineraliserade jordar eftersom den är särskilt utformad för djupa vattenmiljöer.

Noggrannhet
82%
Avancerade funktioner
84%
Värde för pengarna
70%
Garanti
65%
Kundåterkoppling och kundnöjdhet
78%

Fördelar

✔️ Gjord för undervattensbruk

✔️ Lätt att använda

✔️ Prisvärd

✔️ Fri frakt i Sverige

✔️ Positiva omdömen

✔️ 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ Inte för alla ytor

❌ Inte riktigt som den marknadsförs

❌ Skulle kunna vara mer hållbar

Övergripande betyg

c+

Totalpoäng

7.5/10

4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Även om de dagar då guldletare färdades med hackor och långbyxor är förbi sedan länge, är guldletning i allra högsta grad levande idag. Speciella metalldetektorer gör sökandet efter guldklimpar mycket enklare. Nokta Gold Kruzer är en kraftfull enhet som gör att du kan hitta stora och små guldklimpar i svår och mycket störd terräng.

Det som gör denna apparat särskilt användbar för guldprospektering är dess arbetsfrekvens på 61 kHz, som gör det lättare att identifiera guldklimpar med hög ledningsförmåga. Den har också fyra olika driftlägen som gör att du kan göra justeringar för olika miljöer och omständigheter: relativt ren mark med lite störningar, terräng full av stenar eller andra metaller och mineraler som kan störa guldgenererade signaler, samt ett “mikroläge” för områden som är fulla av små, lättskymda guldbitar.

Noggrannhet
82%
Avancerade funktioner
80%
Värde för pengarna
60%
Garanti
70%
Kundåterkoppling och kundnöjdhet
75%

Fördelar

✔️ Intelligenta funktioner

✔️ Fantastisk teknik

✔️ Visuella effekter

✔️ Solid design

✔️ Fri frakt

Nackdelar

❌ För dyr

❌ Inte särskilt hållbar

❌ Pekskärmen kunde vara bättre

❌ Blandade omdömen

Vad är en metalldetektor?

En metalldetektor är ett instrument som detekterar förekomsten av metall i omgivningen. Metalldetektorer är lämpliga för att hitta metallföremål ytan, under jord och under vatten. Själva enheten består av en kontrollbox och en justerbar axel som håller en uppsamlingsspole som kan variera i form och storlek

Fördelar med metalldetektorn

Saker att tänka på när du väljer den bästa metalldetektorn

Innovativ teknik

Detta är vad som skiljer utmärkta metalldetektorer från genomsnittliga, och det mest intressanta är att priserna vanligtvis är nära. Gör ett smartare val och spara pengar.

Hög noggrannhet

Det är inte lönt att köpa en metalldetektor om den ständigt utlöser falsklarm och slösar tid och energi på platser där ingen metall finns gömd. Sträva alltid efter högsta möjliga noggrannhet.

Justerbar höjd

Det främjar en bekväm användning, oavsett hur lång eller kort du är. Ingen vill ha ont i ryggen efter att letat efter guld. Se därför alltid till att höjden är justerbar.

Vattentät

Om du vill upptäcka alla dolda skatter under vattnet och ha en fördel gentemot andra som använder dåligt tillverkade detektorer, ska du leta efter vattentäta skyddsklasser från IP67 till IP70.

Garanti

Om varumärket inte erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti eller garanti för sin detektor bör du hålla dig borta. Leta alltid efter något som du kan prova och få full återbetalning om du inte tycker att detektorn fungerar som den ska.

Vad du bör undvika när du väljer metalldetektor

Falska alarm

Många metalldetektorer ger falska larm som ger intryck av att det finns ädelmetaller under ytan, när det i själva verket bara är billig plast. Detta kostar mycket tid och energi.

Ingen ingång för hörlurar

Ibland vill du lyssna så bra du kan när du spårar, eftersom naturen kan skapa en hel del ljud som kan distrahera dig. Välj en hörlursingång så att du alltid kan använda hörlurar för bättre ljud.

Billiga imitationer

Det finns många billiga produkter som tyvärr bara är skräp. De är inte ens testade och slösar bara bort din tid och dina pengar. Jag anser att allt under 700 kr är inte funktionellt över huvudtaget.

Penny M - Forskningsspecialist

Med mer än 15 års erfarenhet av att undersöka och testa teknisk utrustning har Penny gjort djupdykningar i teknikens värld och samlat på sig en beundransvärd mängd kunskap. Ta del av hennes kunskaper i världsklass i vår serie om de 5 bästa metalldetektorerna.

annestest.com Copyright © 2024

*Den här webbplatsen ägs och drivs av Seth Media, ägaren till Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-reviews”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett och samma ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade köp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast i illustrativt syfte.