Att inrätta ett ordentligt bioutrymme hemma där du kan roa dig med dina nära och kära och titta på dina favoritprogram och filmer på TV – brukar kosta mycket pengar.

Stora projektorer kostar vanligtvis över 5 000 kr, och du måste fortfarande köpa lämpliga högtalare. Ifall du letar efter något som är mer prisvärt och som enkelt kopplas in och kan börja spela så kommer miniprojektorer väl till pass.

De kallas även pocketprojektorer och du kan koppla upp dem på 5 minuter och få en bioupplevelse hemifrån.

Vi har testat över 20+ olika miniprojektorer och kontrollerat om de hade surroundljudsteknik, HD-bild, hållbar projektorslampa och massor av andra viktiga faktorer.

Efter noggranna tester så kommer här topp 5:

DE 5 BÄSTA OZONRENARE I 2022:

BILD PRODUKT  

Osmo Miniprojektor har den överlägset bäst visuella kvaliteten av alla testade projektorer. Det vi absolut älskar är ljudkvaliteten som ger dig en känsla av att du är på bio, men när du i själva verket ligger och slappar i din säng.

Eftersom ett par personer i vårt team har Android-telefoner har vi testat den med iPhone, Android och laptop – varje gång fick vi en kristallklar bild utan förseningar.

Kolla Priset→

Yaber V7 Pro

Det är varken den lättaste eller den tunnaste maskinen, och den är inte batteridriven, men om du letar efter en billig och bra bärbar projektor för att titta på enstaka filmer, sporter eller TV-program med familj eller vänner, är Yaber V7 Pro en utmärkt val.

Den är ljusstark med påstådda 380 ANSI-lumen och ger en anständig 1080p-bild som du kan justera via menyn.

Kolla Priset→

ViewSonic M1

Viewsonics halvlitersprojektor har en särskilt genialisk design. Det integrerade handtaget svänger framåt för att täcka linsen, eller under för att fungera som ett stativ.

Detta gör det mycket lättare att luta strålen uppåt om du har projektorn under dukens nivå och det är inte nödvändigt att hitta en rekvisita om du använder den på ett soffbord eller på golvet.

Kolla Priset→

 
Anker Nebula Capsule
 

Hemmabio kommer inte att vara mer portabel än Anker Nebula Capsule. Visst, du kan köpa en projektor i smartphonestorlek, men den här ger dig en relativt ljus 480p-bild, trots 100 ANSI lumen, och du får bra inbyggt ljud att starta upp.

Anker tillverkar sina egna mini-Bluetooth-högtalare, och vi misstänker att samma drivrutiner och teknik används här.

Kolla Priset→
 

Osmo Miniprojektor 1080p HD – Testvinnare 2022

Kolla Priset→

Osmo Miniprojektor har den överlägset bäst visuella kvaliteten av alla testade projektorer. Det vi absolut älskar är ljudkvaliteten som ger dig en känsla av att du är på bio, men när du i själva verket ligger och slappar i din säng.

Eftersom ett par personer i vårt team har Android-telefoner har vi testat den med iPhone, Android och laptop – varje gång fick vi en kristallklar bild utan förseningar. En intressant sak är att du också kan ansluta en extern högtalare eller hörlurar – detta är användbart när du tittar på en film helt själv.

Vad vi också märkte är att Osmo Miniprojektor är lite mindre än andra projektorer – detta gör den perfekt att bära hem till en kompis, eller när du är utomhus och campar.

Du kan titta på Netflix och Youtube utan fördröjning, eftersom de speglar allt från din enhet med exakt samma FPS (bildruta per sekund). Osmo erbjuder en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kommer att få full återbetalning om du inte är nöjd med deras projektor.

2. Yaber V7

Kolla Priset →

Det är varken den lättaste eller den tunnaste maskinen, och den är inte batteridriven, men om du letar efter en billig och bra bärbar projektor för att titta på enstaka filmer, sporter eller TV-program med familj eller vänner, är Yaber V7 Pro en utmärkt val.

Den är ljusstark med påstådda 380 ANSI-lumen och ger en anständig 1080p-bild som du kan justera via menyn. Bildkorrigeringsfunktionen är också användbar för hushåll med barn: om projektorn flyttas eller korrigeras lätt kommer den automatiskt att justera bilden.

Den har verkligen inte finesserna eller skärpan från de andra, dyrare bärbara projektorerna på den här listan, men Yaber Pro V7 är ett bra budgetalternativ.

Den ingående bärväskan är också en trevlig bonus. Kom bara ihåg att det inte är den tystaste modellen som finns och ger ett märkbart fläktväsande.

ViewSonic M1

Kolla Priset→

Viewsonics halvlitersprojektor har en särskilt genialisk design. Det integrerade handtaget svänger framåt för att täcka linsen, eller under för att fungera som ett stativ. Detta gör det mycket lättare att luta strålen uppåt om du har projektorn under dukens nivå och det är inte nödvändigt att hitta en rekvisita om du använder den på ett soffbord eller på golvet.

Anslutningen är utmärkt, med HDMI 1.4, USB-A och USB-C, som du kan använda för att ansluta en Android-smartphone eller bara ansluta en powerstick. Den största nackdelen är bristen på Bluetooth-ljudutgång, även om du kan ansluta ett par hörlurar.

Visuellt är M1 ett stort steg upp i förhållande till sina konkurrenter. Även om den begränsas av 480p-upplösningen är bilden förvånansvärt levande med djup svärta och livfulla färger när den används i ett mörkt rum.

Anker Nebula Capsule

Kolla Priset →

Hemmabio blir inte mer portabel än Anker Nebula Capsule. Visst, du kan köpa en projektor i smartphonestorlek, men den här ger dig en relativt ljus 480p-bild, trots 100 ANSI lumen, och du får bra inbyggt ljud att starta upp.

Anker tillverkar sina egna mini-Bluetooth-högtalare, och vi misstänker att samma drivrutiner och teknik används här. Som ett resultat får du ett ganska övertygande 360˚-ljud med lite mer rum och en stänk av bom och mullrande – även om distorsionen smyger sig på när du höjer upp volymen.

Du kan ansluta en powerstick via HDMI-porten, men Nebula Capsule har en egen inbyggd mediaspelare som körs på Android 7.1.

Detta är inte så mycket av ett plus som du kan förvänta dig – det finns ingen Google Play Butik och inga officiella appar för Amazon Prime eller Netflix, så du kan navigera i de webbläsarbaserade apparna med hjälp av en virtuell styrplatta på Ankers anslutna smartphone-app.

Viktiga faktorer när du väljer en miniprojektor?

Projektionstyp:

De två mest populära typerna av projektorer är DLP (digital ljusbehandling) och LCD (liquid crystal display). Båda är lampbaserade och använder en glödlampa för att tända projektorn. Enligt Alix Diaconis, medproducent till Verge:

“DLP:er tenderar att vara mindre och mer bärbara och erbjuder mer kontrast och svartare mörka färger.

LCD-skärmar tenderar att ha en skarpare, krispigare bild och ser ljusare ut än DLP-ljus även vid ett lägre antal lumen (ljusstyrka). Det finns också laserprojektorer, som är ljusare med mer exakta färger, men de börjar på runt 20 000 kr. Eftersom den här guiden fokuserar på portabilitet, är alla rekommenderade projektorer av det skälet just DLP-projektorer.

Bildkvalitet: Projektorns upplösning avgör bildkvaliteten.

Den högsta upplösningen som finns i en bärbar projektor är 4K, men vill du ha något billigare borde en 1080p eller 720p HD-projektor räcka i ett mörkt vardagsrum, källare eller bakgård. Ljusstyrka: Ljusstyrka mäts i lumen; ju högre lumen, desto ljusare blir projektorn och desto fler områden kommer den att fungera i. Ett bra sätt att tänka på lumen är i förhållande till omgivande ljus runt dig när du använder den bärbara projektorn. Ju mer omgivande ljus, desto mer urtvättad kommer bilden att se ut.

Så att ha en högre lumen kan hjälpa till att minska den effekten om du använder en projektor i ett ljusare rum. Att välja en projektor med lägre lumen innebär att du måste använda den i ett mörkare rum. Detta är fallet med de flesta bärbara projektorer, som tenderar att ha ett lumenantal under 1500, med de högst prissatta (och största) bärbara alternativen som toppar runt 2400 lumen (som fortfarande är lägre än stationära projektorer av högre kvalitet som kan börja på 2500 lumen). Detta är att vänta eftersom bärbara projektorer är små och har små glödlampor jämfört med större och dyrare modeller.

Anslutningar:

Det är avgörande att tänka på hur man ansluter en bärbar projektor till de enheter du vill använda den med. För att ansluta en bärbar dator eller strömenhet som en Roku eller Apple TV behöver du en HDMI-port och en HDMI-kabel. Många bärbara projektorer kommer även med inbyggd Wi-Fi och/eller Bluetooth-funktion, vilket är utmärkt om du vill ansluta din dator eller telefon trådlöst. Detta gör att du kan använda vilken inbyggd streamingapp som helst som YouTube, Netflix eller Hulu.

Strömkälla och ljud:

Strömkällan är en viktig faktor för portabilitet. Ashley Carman, en senior reporter på Verge som har recenserat flera bärbara projektorer, rekommenderar att man letar efter en bärbar projektor som har “ett batteri med tillräcklig kapacitet för att se en tvåtimmars film.” Många av de projektorer jag har sett på marknaden har interna uppladdningsbara batterier som håller mellan 2,5 timmar och fyra timmar, och du kan använda projektorn medan den laddas. De flesta bärbara projektorer kommer med inbyggda högtalare samt ljudutgångar som ger dig möjlighet att ansluta externa högtalare, och Bluetooth-aktiverade projektorer kan vanligtvis fungera med trådlösa högtalare.

För- och nackdelar med en miniprojektor

Storlek: Den största fördelen är förstås storleken. Många pico-alternativ får plats i fickan eller laptopväskan. Det är därför dessa projektorer fungerar bra för affärsresenärer; de behöver en projektor som kan resa överallt. Dessutom finns det tillgängliga alternativ för dem som vill projicera videor och till och med filmer när de är på språng.

Enkel installation: Installation är en annan fördel med pico-projektorn. Jämfört med vissa andra bärbara alternativ kan picos och palmtop-projektorer ställas in på en minut eller två. Dessutom kör de flesta på batterier – en fantastisk funktion när ett eluttag inte finns i närheten.

Inbyggt ljud, lagring: Det är allt vanligare att pico- och palmtop-projektorer har inbyggt ljud och lagringssystem. Även om du inte hittar en hårddisk med ton eller utrymme eller en extremt kraftfull högtalare, är dessa funktioner fortfarande väldigt funktionella. Till exempel har Optoma PK320 2 GB internt utrymme och en 1-watts högtalare.

Bioupplevelse: Du kommer att ha samma känsla som när du kopplar av på bio, men hemma trivdes du med dina nära och kära.

Slutsats

Det var ganska svårt att utse en vinnare bland dessa 4 kvalitetsprodukter, men Osmo tog så småningom förstaplatsen.

Den har den bästa HD-upplösningen och bilderna, en inbyggd högtalare med surroundljud, och du kan ansluta den till vilken enhet som helst, oavsett om det är iOS, Android eller din bärbara dator.

Osmo kommer med en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan använda den i 3 månader och du kommer att få full återbetalning om du inte gillar den.