De bästa smarta vågarna på marknaden gör mycket mer än att bara visa din kroppsvikt. Beroende på vilken modell du väljer kommer du att kunna få mätningar på ditt kroppsmassaindex (BMI), kroppssammansättning, kroppsfett/vatten och till och med hjärtfrekvens.

Du vill inte behandla den här typen av våg som din tråkiga badrumsvåg – det här är en förbättrad version som du kan ansluta till din smartphone och följa dina framsteg varje dag.

Medan du för några år sedan var tvungen att betala för att få alla dina kroppsmätningar, kan du nu göra det varje dag hemifrån.

Vi testade över 30+ olika smarta vågar och letade efter mjukvara med hög noggrannhet, användarvänlig appar, flera användarlägen och massor av andra användbara funktioner.

Här kommer således våra topp 5:

DE 5 BÄSTA Smart Badrumsvåg I 2022:

BILD PRODUKT  

Osmo smartvåg är en avancerad smartvåg med högprecisionsmjukvara som erbjuder upp till 18 olika djupmätningar.

Du kan enkelt beräkna BMI, muskelmassa, kroppsfett och vatten, och massor av andra saker som vi inte ens visste man kunde mäta med hjälp av en våg.

När vi väl installerade deras app och parade ihop våra smartphones med Osmo smarta våg, blev vi förvånade över hur exakt och detaljerad deras app är.

Kolla Priset→

Eufy Smart Scale C1

Eufy Smart Scale C1 är uppfriskande snabb och enkel att installera. Installera bara appen, ange ditt namn, längd och kön så är du redo att gå ombord och börja väga. Det tar bara sekunder och vågen kan spåra upp till 16 användare (den kommer att identifiera varje person enligt deras vikt och kroppsstatistik).

 

Kolla Priset→

Withings Body+

 

Withings Body+ är en annan utmärkt smart våg, med alla viktiga funktioner du behöver för att övervaka din hälsa och vikt. Inställningen är inte riktigt lika enkel som Eufy Smart Scale C1, men den är fortfarande enkel, och om du har andra Withings-enheter (som en Withings Scanwatch, till exempel), kommer all data från dessa att kombineras med information från din våg. Allt i en praktisk instrumentpanel.

Kolla Priset→

 
Withings Body Cardio
 

Withings Body Cardio är företagets mest avancerade smart våg. Det ger inte bara ett korrekt mått på din vikt, muskelmassa, kroppsfett och så vidare, det kan också ge en indikation på din allmänna kardiovaskulära hälsa och hjälpa dig att vidta åtgärder för att förbättra den.

Kolla Priset→
 

Osmo Smart Badrumsvåg – Testvinnare 2022

Kolla Priset→

Osmo Smart Badrumsvåg är en avancerad smartvåg med högprecisionsmjukvara som erbjuder upp till 18 olika djupmätningar.

Du kan enkelt beräkna BMI, muskelmassa, kroppsfett och vatten, och massor av andra saker som vi inte ens visste man kunde mäta med hjälp av en våg.

När vi väl installerade deras app och parade ihop våra smartphones med vågen, blev vi förvånade över hur exakt och detaljerad deras app var. Du kan se procentsatser av dina framsteg och om du har gått upp eller gått ner i vikt idag, igår eller för 7 dagar sedan.

Vad vi verkligen älskar med denna smarta våg är att den tillåter obegränsat antaI användare princip kan alla i familjen ansluta till sin smartphone och spåra sina träningsmål därifrån – en sund tävling.

Maxvikt 180 kg.

Om du inte är intresserad av alla detaljer kan du fortfarande använda denna smarta våg utan att koppla den till din telefon och du kommer att kunna beräkna din vikt.

Osmo erbjuder en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så om du inte tycker att den fyller dina behov kommer Osmo att returnera dina pengar.

 

2. Eufy Smart Scale C1

Kolla Priset →

Eufy Smart Scale C1 är uppfriskande snabb och enkel att installera. Installera bara appen, ange ditt namn, längd och kön så är du redo att gå ombord och börja väga. Det tar bara sekunder och vågen kan spåra upp till 16 användare (den kommer att identifiera varje person enligt deras vikt och kroppsstatistik).

Vikt- och kroppssammansättningsdata var i linje med vad som registrerades av professionella vågar på vårt gym, och resultaten var konsekventa över flera invägningar.

Det finns ingen Wi-Fi-anslutning, vilket innebär att du måste ha din telefon inom Bluetooth-räckvidd för att synkronisera dina data, men det är inte ett allvarligt besvär – särskilt eftersom vågen kan lagra upp till 100 avläsningar mellan synkroniseringar om den är utanför räckvidden.

 

Withings Body+

Kolla Priset→

Withings Body+ är en annan utmärkt smart våg, med alla viktiga funktioner du behöver för att övervaka din hälsa och vikt. Inställningen är inte riktigt lika enkel som Eufy Smart Scale C1, men den är fortfarande enkel, och om du har andra Withings-enheter (som en Withings Scanwatch, till exempel), kommer all data från dessa att kombineras med information från din våg. i en praktisk instrumentpanel.

Appen hämtar också data från tredjepartsappar som Apple Health och Google Fit, så att du kan se statistik som din aktivitetsnivå och jämföra dem med förändringar i vikt och kroppssammansättning. Om du är intresserad av att få en detaljerad helhetsbild av din hälsa och utveckla bättre vanor är det ett bra val.

 

Withings Body Cardio

Kolla Priset →

Withings Body Cardio är företagets mest avancerade smarta våg. Det ger inte bara ett korrekt mått på din vikt, muskelmassa, kroppsfett och så vidare, det kan också ge en indikation på din allmänna kardiovaskulära hälsa och hjälpa dig att vidta åtgärder för att förbättra den.

Vågen kan mäta både stående puls och pulsvågshastighet. Lägre puls är i allmänhet ett tecken på bättre kondition, medan pulsvågshastighet indikerar hur flexibla dina artärer är. Styvare artärer innebär att ditt hjärta måste arbeta hårdare för att pumpa runt blodet i kroppen.

Om det låter förvirrande, oroa dig inte – allt förklaras tydligt när din data synkroniseras med Withings Health Mate-appen (via antingen Bluetooth eller Wi-Fi). tillsammans med praktiska råd som hjälper dig att förbättra dina avläsningar.

 

Så här testade vi de bästa smarta vågarna

För vår recension av de bästa smarta vågarna tog vi hänsyn till ett antal faktorer. Först kontrollerade vi att vågen gav en korrekt avläsning med hjälp av en enklare digitalvåg, den högt rankade EatSmart, en digital badrumsvåg (öppnas i ny flik). Om avläsningarna ligger inom en bråkdel av ett halv kilo från varandra kunde vi rekommendera dem. Avläsningarna fick inte heller ta mer än några sekunder.

Förutom priset utforskade vi också de olika beräkningar som vågen erbjöd, hur många unika användare den stödjer, anslutningsmöjligheter och användarvänligheten för vågens medföljande app. Vi såg gärna om appen också gav bakgrundsinformation om kroppens statistik. Dessutom spelade kompatibilitet med tredjepartshälsoprogram en roll i våra tester.

Det sista någon behöver är mer ångest, så vi letade efter de bästa smarta personvågarna för att göra det mindre skrämmande att kliva på plattformen. En smart våg ger dig mycket mer information än bara din vikt.

Skäl att köpa en smart våg

Som vi redan har nämnt kan en smart våg informera om så mycket mer än bara din vikt, vilket inte alltid är den bästa indikationen på om du faktiskt är frisk eller inte. Du behöver inte heller titta på numret på vågen om du inte vill – eftersom smarta vågar ansluter till hälsoapparna på din telefon kan du skicka över data utan att behöva titta på numret.

Även om besatthet av siffran på vågen aldrig är svaret, är smarta vågar ett bra sätt att hålla sig motiverad och fokuserad på ditt övergripande hälsomål är att gå ner i vikt. Alla älskar ny teknik, och ofta visar många av de anslutna apparna data på lättförståeliga och motiverande sätt.

 

Hur du väljer den bästa smarta vågen för dig

En smart våg är inte en enhet du vill byta ut ofta, så du vill att den ska vara pålitlig, väl genomtänkt och uppfylla alla dina behov av träningsspårning. Med andra ord, låt inte priset vara din ultimata beslutsfattare. Det kan vara värt att tänja på din budget för en av de bästa smarta vågarna som kommer att hålla i minst några år och stödja exakt den data du är intresserad av att spåra. Granska alla beräkningar en given smart våg erbjuder innan du köper.

Som sagt, om du bor i en tillfällig bostad eller arbetar mot ett kortsiktigt fitnessmål, är en budgetvänligt alternativ, som Wyze-skalan, ett utmärkt val. Det kommer inte att hålla en livstid, men kommer att tillfredsställa dina omedelbara behov.

En annan sak att vara medveten om är om en smart våg har något slags “säkert läge” för personer med pacemaker eller gravida kvinnor. Säkert läge, eller “endast vägning”, inaktiverar bioelektrisk impedansanalys (BIA), som använder en svag elektrisk ström för att bestämma kroppsfettprocent och kan utgöra ett säkerhetshot för vissa användare.

 

Slutsats

Efter grundlig forskning och testning av över 20+ smarta vågar är Osmo vår vinnare.

Osmo Smart Badrumsvåg våg kan ge upp till 18 exakta kroppsmätningar inklusive BMI, muskelmassa, kroppsfett, etc. Den tillåter obegränsat antal användare att spåra deras framsteg och den har en av de mest imponerande sensorerna vi sett på länge.

Inte nog med det, Osmo erbjuder en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så om du inte tycker att den passar dina behov eller inte ser någon förbättring – så får du full återbäring.