De 5 bästa TENS-enheterna 2024

Om du är ute efter muskelavslappning eller “massageliknande” terapi i ditt eget hem är TENS-apparat en utmärkt lösning.

TENS-apparater är kända för att lindra stress och smärta i specifika muskelgrupper genom att tillämpa olika massagetekniker på dina muskler.

Alla TENS-apparater är dock inte likadana.

Vi undersökte över 23 olika enheter där vi letade efter flera beprövade massagelägen, olika intensitetsnivåer, batteri med lång livslängd, säker användning och andra viktiga faktorer.

Här är våra 5 bästa val:

VÅR FAVORIT
Betyg: 9.8/10
Funktioner:
  • Innovativ muskelstimulering
  • 8 massagelägen
  • Automatisk timer

Penny M - Forskningsspecialist

Under de 15 år som Penny har forskat och undersökt användbara prylar och teknisk utrustning har hon samlat på sig en beundransvärd mängd kunskap. Ta del av hennes kunskap i världsklass i vår serie om de 5 bästa avslappningsprylarna.

från Osmo

Övergripande betyg

A+

Poäng

9.8/10

4.8/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Osmo TENS ZR3 är vår absoluta favorit på marknaden idag.

Det första som gör den så bra är dess inställning till muskelstimulering, eftersom den använder innovativ teknik för att ge dig massage och kiropraktisk upplevelse med en knapptryckning.

Med 8 olika massagelägen att välja mellan kan du effektivt arbeta med varje muskelgrupp i din kropp utan obehag.

Du kan även justera intensitetsnivåerna.

Ibland kan du behöva mer intensiv terapi beroende vilket område av kroppen du riktar in dig . Därför är det bra att du kan välja mellan 15 olika intensitetsnivåer genom att helt enkelt trycka en knapp.

Det fina med Osmo TENS ZR3 är också att den har pulsterapi med dubbla kanaler, vilket gör den ännu kraftfullare och kan spela en stor roll för hur snabbt den kan lindra smärta och stress från dina muskler.

Den är sladdlös och bärbar.

Du kan ta med den överallt, oavsett om det är kontoret, efter ett intensivt träningspass eller bekvämt hemma.

Med den automatiska timern kan du ställa in när den ska sluta arbeta att du kan slappna av och låta den göra sitt jobb.

Osmo erbjuder en 14dagars pengarnatillbakagaranti att du kan prova den i 2 veckor och pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

Teknik
99%
Massagelägen
98%
Värde för pengarna
99%
Garanti
99%
Kundåterkoppling och kundnöjdhet
97%

Fördelar

✅ Innovativ muskelstimulering

✅8 massagelägen

✅ Automatisk timer

✅15 intensitetsnivåer

✅ Användning av hela kroppen

✅ Perfekt för att rikta in sig på specifika områden

✅ Trådlös och bärbar

✅ Dubbla kanaler för bättre prestanda

✅ Lätt att installera

✅ Bekväm/smärtfri applicering

✅Lång applikationstid

✅14-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ Ofta slutsåld på grund av stor efterfrågan

SLUTSATS

Osmo TENS ZR3 har ett rimligt pris för att vara en marknadsledande TENS-apparat med 8 massagelägen och 15 intensitetsnivåer. Dra nytta av denna tidsbegränsade rabatt länge lagret räcker. Osmo erbjuder 14-dagars pengarnatillbakagaranti och fri frakt. Osmo TENS ZR3 röstades enhälligt fram som den bästa TENS-apparat 2024.

Övergripande betyg

B+

Poäng

8.8/10

4.6/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

TechCare Massager ger en modern twist till traditionella TENS-apparater med Touch X, en modell som är ungefär lika stor som en smartphone och har en pekskärm.

Andra TENS-apparater som är tillräckligt små för att plats i fickan kan vara lite besvärliga att använda. För att göra justeringar måste du vanligtvis trycka en enda knapp flera gånger för att hitta din önskade behandling. Men med Touch X:s pekskärm kan du göra justeringar med bara några snabba tryck.

Touch X erbjuder 24 massagelägen, inklusive Tai Chi, reflexologi och klassisk svensk massage. Den har 20 intensitetsnivåer, en justerbar timer från 20 till 60 minuter och ett uppladdningsbart batteri som räcker i upp till 20 timmar. Enheten levereras med åtta stora elektrodkuddar, två elektrodkablar och en väggladdare.

Teknik
89%
Massagelägen
93%
Värde för pengarna
90%
Återtagningsgaranti
85%
Kundåterkoppling och kundnöjdhet
88%

Fördelar

✅ Solid teknik

✅ 24 massagelägen

✅ Lätt att använda

✅ Inbyggd timer

✅ 3 intensitetsnivåer

✅ Fri frakt

✅ Användning av hela kroppen

Nackdelar

❌ Inte så hållbar

❌ Inte bärbar

Övergripande betyg

B

Poäng

8.3/10

4.4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Belifu Dual Channel för mindre än 400 kr är både en TENS och EMSenhet som kan hjälpa till att lindra och stärka ömma muskler och samtidigt påskynda återhämtningen.

Den har 24 förinställda lägen och 2 intensitetsnivåer för att simulera terapeutisk massage som akupunktur och traditionell kinesisk Tuina. Tack vare designen med dubbla kanaler kan du ansluta upp till sex elektroder samtidigt och ställa in olika intensitetsnivåer för varje kanal. sätt kan en uppsättning elektroder ge en djupare eller lättare massage än andra produkter.

Belifu Dual Channel har ett uppladdningsbart batteri som räcker i upp till 20 timmar. Den levereras med en USBladdningskabel, en förvaringsväska, 10 självhäftande elektrodkuddar och tre nätsladdar. Observera att effekten för denna enhet är lägre än för vissa av de dyrare maskinerna. Det innebär att strömmen från Belifu kan vara mindre intensiv än från konkurrerande modeller

Teknik
82%
Massagelägen
84%
Värde för pengarna
70%
Återtagningsgaranti
65%
Kundåterkoppling och kundnöjdhet
78%

Fördelar

✅ Lätt att använda

✅ 6 massagelägen

✅ Extra ficka

✅ Fri frakt

✅ Solid teknik

✅ Permanent

Nackdelar

❌ Endast 2 intensitetsnivåer

❌ Dålig batteritid

❌ Ingen återbetalningsgaranti

Övergripande betyg

B

Poäng

7.8/10

4.2/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

PowerDot 2.0 Duo är en trådlös, enhet som kan styras från din smartphone.

Installationen är enkel och okomplicerad. Ladda ner appen och följ instruktionerna skärmen för att para ihop Duomottagarpodden med din telefon. När du har parat ihop appen ber den om en del allmän information till exempel om du vill öka din styrka eller förbättra din flexibilitet och hur ofta du tränar (eller inte).

Med appen kan du mäta dina framsteg, säkerhetsråd och terapirekommendationer. Du hittar också placeringsguider för varje massageläge för att säkerställa att elektrodplattorna placeras korrekt och maximerar de terapeutiska fördelarna.

Duo har 10 förinställda massageprogram, inklusive aktiv återhämtning, uppvärmning, muskeluthållighet och explosiv styrka, eller kan du fokusera ett specifikt skadat område. Med ett manuellt program kan du justera inställningar som antal kontraktioner, längd, vilotid och pulslängd.

Precis som med andra TENSapparater kan du justera massageintensiteten. Men medan de flesta TENSapparater bara har mellan 20 och 25 nivåer, erbjuder Duo imponerande 30 intensitetsinställning

Teknik
82%
Massagelägen
84%
Värde för pengarna
70%
Återtagningsgaranti
65%
Kundåterkoppling och kundnöjdhet
78%

Fördelar

✅ Flera olika massagelägen

✅ 30 intensitetsnivåer

✅ Avancerade funktioner

✅ Gratis frakt i Sverige

✅ Positiva omdömen

✅ 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ Lite dyrt

❌ Kan inte användas för känsliga områden

❌ Skulle kunna vara mer robust

Övergripande betyg

c+

Poäng

7.5/10

4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Precis som andra massageapparater har RANZU en lättläst pekskärm som gör det enkelt att växla mellan olika massagelägen, även mitt i en behandling. Och med ett försäljningspris strax under 300 kr.

Även om RAKZU har färre massagelägen än andra i samma prisklass, erbjuder den ändå ett brett utbud av massagestilar, inklusive Tuina, akupressur och knackning.

RAKZU utmärker sig också genom sin användarvänlighet. Till skillnad från många andra TENSapparat kan du med den här modellen låsa både pekskärmen och sidoknapparna enheten. Detta förhindrar oavsiktliga ändringar av inställningarna, även om du flyttar runt.

Precis som andra tvåkanaliga massageapparater kan RAKZU justeras för att ge två olika typer av massage och intensiteter samtidigt. Om t.ex. din nacke behöver en mildare behandling än din ländrygg kan du anpassa din behandling därefter.

Teknik
82%
Massagelägen
80%
Värde för pengarna
60%
Återtagningsgaranti
70%
Kundåterkoppling och kundnöjdhet
75%

Fördelar

✅ Intelligenta funktioner

✅ Bra teknik

✅ Visuella effekter

✅ Budgetvänlig

✅ Fri frakt

Nackdelar

❌ Den bör ha fler intensitetsnivåer

❌ Den bör ha fler intensitetsnivåer

❌ Pekskärmen är dåligt bearbetad

❌ Blandade omdömen

VAD ÄR EN TENS-APPARAT?

En TENS-apparat består av en batteridriven enhet som avger elektriska impulser via elektroder som placeras hudytan. När enheten är påslagen avges små elektriska impulser till den drabbade kroppsdelen, vilket du känner som en stickande känsla. De elektriska impulserna kan minska smärtsignalerna till ryggmärgen och hjärnan, vilket kan hjälpa till att lindra smärta och slappna av i musklerna.

 

Fördelar med TENS-apparater för avslappning

Saker att tänka på när man väljer den bästa TENS-apparaten

Innovativ muskelstimulering

Med innovativ muskelstimulering stimulerar du snabbt dina muskler att slappna av och lindra smärta eller stress. Detta är vad som skiljer moderna TENS-apparat från de äldre föråldrade, så håll det i åtanke.

Flera massagelägen

Detta är ett måste för alla TENS-apparat och om den inte har det ska du inte ens fundera på att skaffa den. Flera massagelägen gör att du kan välja den terapi som bäst passar ditt målområde, så att du kan använda olika lägen för nack- och ryggsmärta.

Automatisk timer

Med timern kan du ställa in när apparaten ska sluta massera dina muskler och du kan ligga bekvämt i sängen medan den gör jobbet. Om du vill kan du till och med somna medan apparaten är igång.

Var kan den användas?

Det är mycket viktigt att TENS-apparat är lämplig för hela kroppen och att du kan använda den för varje muskelgrupp. Detta har också mycket att göra med intensitetsnivåerna, men se till att den är lämplig för hela kroppen.

Garanti

Om varumärket inte erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti eller garanti på sina enheter, avstå från köp. Leta alltid efter något som du kan prova och få full återbetalning om du inte tycker att det är användbart.

Vad du bör undvika när du väljer en TENS-apparat

Inga intensitetsnivåer

Om den bara har en intensitetsnivå är risken stor att den ger dig obehag eller att du inte känner någonting och att dina muskler inte slappnar av. Försök alltid att få så många intensitetsnivåer som möjligt.

Stationär

Det är löjligt att vissa av dessa enheter måste vara inkopplade för att fungera, vilket gör dem mycket svåra att använda. Leta efter trådlösa alternativ med lång batteritid eftersom du då kan ta med dem överallt.

Billiga imitationer

Det finns många billiga produkter som bara är skräp. De testas inte ens och slösar bara bort din tid och pengar. Enligt min mening bör du bortse från alla produkter under 700 kr.

Penny M - Forskningsspecialist

Under de 15 år som Penny har forskat och undersökt användbara prylar och teknisk utrustning har hon samlat på sig en beundransvärd mängd kunskap. Ta del av hennes kunskap i världsklass i vår serie om de 5 bästa avslappningsprylarna.

annestest.com Copyright © 2024

*Den här webbplatsen ägs och drivs av Seth Media, ägaren till Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-reviews”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett och samma ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade köp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast i illustrativt syfte.