Topp 5 Skidglasögon 2024

Om du planerar att åka skidor i år bör skidglasögon vara en viktig del av din utrustning.

Skidglasögon kan hålla dina ögon skyddade samtidigt som de förbättrar en klarare vy.

Alla skidglasögon använder dock inte linser av samma kvalitet.

Vi har undersökt över 26 olika skidglasögon och letat efter något som minskar imma, det är lämpligt att bära över glasögon och med hjälm, har UV-skydd och många andra viktiga faktorer.

Här är våra 5 bästa val:

VÅR FAVORIT
Betyg: 9.8/10
Funktioner:
  • Innovativ ventilationsteknik
  • Minskar imma
  • Översta klarhet

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års forskning och inspektion av användbara prylar och tekniska enheter, fick Penny beundransvärd kunskap. Kolla in hennes kunskap och expertis i världsklass inom vår topp 5 recensioner-serie.

från Osmo

Totalbetyg

A+

Poäng

9.8/10

4.8/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Osmo Snowoptix är de bästa skidglasögonen på marknaden.

Det första som skiljer detta märke från alla andra är att de använder linser med dubbla lager som är gjorda av högkvalitativa material. Detta hjälper dig att få en mycket klarare sikt och det skyddar dina ögon hela tiden.

Därefter är de de enda med innovativ ventilationsteknik.

Det släpper ut fukt vilket är den främsta anledningen till att skidglasögon ofta blir immiga. Du kan njuta av en imfri skidupplevelse och du behöver inte oroa dig även om du bär mask eller hjälm.

En annan bra sak med Snowoptix är att den använder UV400-linser som blockerar alla skadliga strålar. Detta håller dina ögon ännu säkrare och mer skyddade.

Den är lämplig för barn och vuxna.

Med en greppig och justerbar rem kan du använda denna för dig själv eller till och med ge dina barn att använda den – båda kommer att tycka att den är bekväm, oavsett huvudstorlek.

Du kan bära Snowoptix över dina receptglasögon och med hjälm. Det kommer fortfarande att vara bekvämt och du kommer inte att ha några problem.

Osmo erbjuder en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så om du inte tycker att de är användbara under en period på 2 veckor – får du full återbetalning.

Synlighet
99%
Komfort och kompatibilitet
98%
Värde för pengarna
99%
Returpolicy
99%
Kundfeedback och nöjdhet
97%

Fördelar

✔ Innovativ ventilationsteknik

✔ Minskar imma

✔ Översta klarhet

✔ UV400-skyddad

✔ Lämplig för vuxna och barn

✔ Greppig och justerbar rem

✔ Dubbla lager linser

✔ Kompatibel med hjälm

✔ Du kan bära den över vardagsglasögon

✔ Perfekt för andra utomhusaktiviteter

✔ Bekväm och vindtät

✔ 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌Tar ofta slut på grund av stor efterfrågan

SAMMANFATTNING

Osmo Snowoptix är konkurrenskraftigt prissatt för en marknadsledande skidglasögon med innovativ ventilationsteknik och halkfritt justerbart band. Dra nytta av denna tidsbegränsade rabatt så långt lagret räcker.
Osmo erbjuder en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti och fri frakt. Osmo Snowoptix utsågs enhälligt till 2024 års bästa skidglasögon.

från Smith

Totalbetyg

B+

Poäng

8.8/10

4.6/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Om Smith dominerar ett område är det snöglasögon. Det finns ett antal modeller att välja mellan i olika prisklasser, men I/O Mag är vår favorit.

Släppt som en snabbväxlingsvariant av den klassiska I/O, har glasögonen superb optik med ett vidsträckt synfält, kommer med två linser, har en extremt bekväm passform och är en av de bästa fläktarna vi har testat.

Dess utbytessystem är inte det snabbaste att använda – det överträffas av den magnetiska Anon M4 nedan – men I/O Mag tjänar sin titel som den bästa all-around skidglasögon med sina utmärkta ChromaPop-linser.

Populärt på Smiths solglasögon, ChromaPop erbjuder HD-liknande färgkvalitet som översätts till backarna med fantastisk klarhet i ett brett spektrum av förhållanden (beroende på linsen).

Det som verkligen sticker ut är objektivets förmåga att framhäva små detaljer – stötar, smuts eller skräp – i svagt ljus. För hårda laddare eller de som kör i backen utan hänsyn till väderleksrapporten är denna anpassningsförmåga en stor uppsida.

Tillverkad i tre olika ramstorlekar, nästan alla passar en I/O Mag: I/O Mag S är för små ansikten, I/O Mag XL har den största passformen och standard I/O passar ett medelstort ansikte perfekt.

Synlighet
89%
Komfort och kompatibilitet
93%
Värde för pengarna
90%
Returpolicy
85%
Kundfeedback och nöjdhet
88%

Fördelar

✔ Bekväma

✔ Linser av bra kvalitet

✔ Minskar imma

✔ Lämplig för alla huvudstorlekar

✔ Fin design

✔ Gratis frakt

✔ OTG design

Nackdelar

❌Lite dyrt

❌Remmen går ofta av

från Backcountry

Totalbetyg

B

Poäng

8.3/10

4.4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Smith kan ha varit banbrytande för systemet med utbytbara linser, men Anon behärskar det. Precis som sina föregångare, M2 och M3, är M4:s magnetiska linsbyte bäst i klassen.

Det är lika enkelt som att vrida bågen lite för att exponera linsen och dra bort den från ansiktet. Anon finslipade saker och ting ytterligare med den senaste modellen tack vare en mycket robust ram som skyddar linsen och håller den säkert på plats (vår har överlevt flera krascher utan problem).

Dessutom gör M4:s mångsidiga konstruktion att du kan växla mellan cylindriska och toriska linser (ytterligare linser kostar extra) beroende på preferenser i stil och prestanda. Vi ger fortfarande ChromaPop en liten optisk kant på grund av dess mer levande och naturliga färger, men Anon har det bästa snabbväxlingssystemet på marknaden.

MFI i M4:s namn är för den medföljande magnetiska clip-in ansiktsmasken, som kombineras med glasögonen för att skapa ett blockeringssystem mot drivande vind och snö utan att imma linsen.

Vårt enda val med ansiktsmasken är att den är så tunn att den saknar en stark struktur, så om du andas tungt under vandring kan materialet sugas in i munnen. Men alla andra nyckelkomponenter finns med M4 MFI, inklusive treskiktsskum och en mängd olika linsalternativ för att täcka dig från ljust till molnigt.

Det är en rejäl investering med sina 320 USD, men vi har inte hittat något fel på glasögonens användarvänlighet och prestanda i toppklass.

Synlighet
82%
Komfort och kompatibilitet
84%
Värde för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

Fördelar

✔ Bra kvalitet

✔ Överlägsen klarhet

✔ Finns i flera storlekar

✔ Perfekt för alla sportaktiviteter

✔ Gratis frakt

✔ Vindtäta

✔ Justerbar rem

Nackdelar

❌För dyra

❌De immar fortfarande

❌Ingen pengarna-tillbaka-garanti

Totalbetyg

B

Poäng

7.8/10

4.2/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Med stora spelare som Anon (Burton), Smith och Oakley som dominerar gogglescenen är det en tuff plats att slå igenom. Men det är precis vad Glade har åstadkommit.

Hemligheten: kvalitetskonstruktion med masstilltal till enastående priser. Vår nuvarande favorit från deras sortiment med fyra glasögon är Adapt 2 (och de mindre 2S), som har en rad avancerade funktioner för en plånboksvänlig 149 USD.

Designhöjdpunkter inkluderar en ren, ramlös form, kraftiga material som tydligt är gjorda för att hålla och ett konkurrenskraftigt synfält för sin medelstora/stora storlek.

Dessutom tror vi att Glade spikade det väsentliga med bekväm stoppning, utmärkt anti-imfunktion och en ram som passade bra med en rad medelstora hjälmar som vi provade.

Vi har haft blandade erfarenheter av fotokroma linser genom åren: Den justerbara nyansen kan vara långsam att reagera på förändrade förhållanden, och de blir ofta för mörka.

Men Glades linsteknik är den bästa vi har testat, med ett superbrett VLT-område på 16 till 65 % (för linserna Photochromic Green och Purple Mirror) som utmärker sig även under kraftigt snöfall.

När det gäller optisk kvalitet kan det sakna den HD-liknande effekten av några av premiumalternativen från Smith eller Oakley, men det är inte långt efter och till ungefär hälften av priset.

Vårt enda riktiga klagomål är att Glade är ett litet varumärke, och tillgängligheten kan vara dålig (vi har redan fått ett meddelande från dem att köpa tidigt i vinter, eftersom lagret förväntas gå snabbt).

Men om du kan få ta i ett par och vill ha en fotokrom lins är kombinationen av pris och prestanda svår att slå.

Synlighet
82%
Komfort och kompatibilitet
84%
Värde för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

Fördelar

✔ Synlighet

✔ Bekväma

✔ Finns i flera storlekar

✔ Fri frakt i Sverige

✔ Positiva recensioner

✔ 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌Inte kompatibla med hjälm

❌Du kan inte ha glasögon

från Backcountry

Totalbetyg

c+

Poäng

7.5/10

4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

En av de mer distinkta designerna på berget, Oakley’s Flight Deck har länge varit en favorit tack vare sin överdimensionerade, kantlösa stil.

Den stora sfäriska linsen ger glasögonen dess signaturutseende, och i kombination med en låg profil får du ett av de största synfälten på marknaden (särskilt i prisläge).

Jämfört med Smith I/O Mag ovan ser du mer av berget i alla riktningar – upp, ner och från sida till sida.

Tacka Oakleys Prizm-teknik för detta, som tillsammans med Smiths ChromaPop, är ett imponerande par skidglasögon.

Den mest uppenbara nackdelen är att Flight Deck bara kommer med en lins (ytterligare Flight Deck Prizm-linser börjar på 70 USD).

Och skulle du investera i en andra lins är bytet inte precis snabbt enligt de flestas standarder och mindre intuitivt än moderna alternativ (vi erkänner att vi vänder oss till YouTube för en handledning).

Men detta förtar inte den utmärkta sikten, komforten och den avancerade byggkvaliteten hos Flight Deck. För en liknande allround-design men med en nedskuren, medium/large passform, kolla in Flight Deck M.

Synlighet
82%
Komfort och kompatibilitet
80%
Värde för pengarna
60%
Returpolicy
70%
Kundfeedback och nöjdhet
75%

Fördelar

✔ Bra för skidåkning

✔ Solid klarhet

✔ Minskar imma

✔ Vindtäta

✔ Gratis frakt

Nackdelar

❌Ej justerbar rem

❌Ingen OTG-design

❌Endast lämplig för vuxna

❌Blandade recensioner

VARFÖR DU BEHÖVER SKIDGLASÖGON

Glasögon är en viktig del av skid- eller snowboardutrustning för att skydda dina ögon från väder och vind och skador. Dessa sporter utsätter dina ögon för långa perioder av hård vind och starkt solljus. Till skillnad från solglasögon tätar skidglasögon dina ögon från den kalla luften, och många glasögon kommer med linser som blockerar UV-ljus

Fördelar med skidglasögon

Saker att tänka på NÄR DU SKA VÄLJA DE BÄSTA skidglasögonen

Ventilationsteknik

Detta säkerställer att all fukt försvinner och att dina glasögon inte immar under några omständigheter. Det är mycket sällsynt att hitta den här tekniken i glasögon eftersom den är ganska ny, men det finns några modeller.

UV400 skydd

Många tycker att du bör ha en UV-skyddad lins bara på sommaren och i hög värme, men det är långt ifrån sanningen. När du åker skidor är det extremt viktigt att dina glasögon blockerar alla skadliga strålar.

För vuxna & barn

Inte bara detta, utan glasögon måste ha en justerbar rem för att passa alla huvudstorlekar. Detta gör dem också kompatibla att bära med en hjälm vilket garanterar ännu mer säkerhet.

OTG design

OTG står för over-the glasses och om du bär receptbelagda glasögon är detta något du måste vara uppmärksam på. Denna design gör att du kan bära dina vanliga glasögon och få en ännu bättre utsikt.

Garanti

Om märket inte erbjuder pengarna-tillbaka-garanti eller garanti på sina glasögon bör du hålla dig borta från det. Leta alltid efter något du kan prova och få full återbetalning om du inte tycker att det är användbart.

Vad du ska undvika när du ska välja skidglasögon

Enlagers linser

Enskiktslinser är inte säkra, särskilt under aktiviteter som skidåkning. Enligt min åsikt är dual-layer det rätta valet och du bör inte spara pengar på saker som detta.

Dålig kompatibilitet

Detta innebär att du inte kommer att kunna bära dina glasögon eller ens hjälm med skyddsglasögon vilket gör dem nästan värdelösa. Kontrollera alltid om de är kompatibla med glasögon eftersom det ger bättre sikt i dåliga väderförhållanden.

Billiga kopior

Det finns massor av billiga produkter (även på Amazon) som bara är rent skräp. De är inte ens testade och de kommer bara att slösa bort din tid och pengar. Enligt min åsikt kan du bortse från allt under 50 USD.

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års forskning och inspektion av användbara prylar och tekniska enheter, fick Penny en beundransvärd kunskap. Kolla in hennes kunskap och expertis i världsklass inom vår topp 5 recensioner-serie.

annestest.com Copyright © 2024

*Den här webbplatsen ägs och drivs av Seth Media, ägaren till Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-reviews”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett och samma ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade köp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast i illustrativt syfte.