Topp 5 wifi-routrar 2024

Om du vill njuta av snabbare surfning, streaming, spel eller helt enkelt ansluta flera enheter samtidigt som du har en kraftfull anslutning – behöver du en bra wifi-router.

Wifi-routrar kan uppnå olika hastighetsnivåer och alla har en viss gräns för vilka enheter du kan ansluta – det är inte en lätt uppgift att hitta rätt.

Vi har undersökt över 27 olika wifi-routrar och letat efter en med kraftfull och stabil anslutning, kompatibel med flera enheter, krypterat skydd, innovativ teknik och många andra viktiga faktorer.

Här är årets topp 5 val:

Rebecka S - teknikspecialist

Med år av forskning och inspektion av hjälpsamma prylar och tekniska enheter har Rebecka skaffat sig en beundransvärd kunskap. Kolla in hennes kunskap och expertis i världsklass inom vår topp 5 recensioner-serie.

från Osmo

Totalbetyg

A+

Poäng

9.8/10

4.8/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Osmo NetLite är överlägset vårt favoritval på marknaden.

Det första som gör den enastående är dess högkvalitativa dubbla antennteknik som tillåter mycket större områdestäckning och snabbare hastighet även när den har upp till 50 olika enheter anslutna till den.

Till skillnad från andra wifi-routrar som vanligtvis har lågt säkerhetsskydd, använder NetLite sin krypterade NetShield-teknik för att säkerställa att all din personliga information och webbläsardata är skyddade hela tiden.

NetLite uppnår nästa generations hastighet på upp till 1 200 mbps vilket gör att den uppfyller de högsta industristandarderna.

Du behöver inte vara en tekniskt kunnig person för att installera den.

Vissa wifi-routrar kan vanligtvis vara väldigt svåra att installera, men med NetLite så räcker det med att koppla in den så börjar den fungera – utan några svåra instruktioner.

Oavsett om du vill ansluta flera TV-apparater, playstation, smartphones och paddor så har du fortfarande en stabil och snabb internetanslutning.

Du kan glömma förseningar eller långsamma anslutningar.

Utan tvekan förtjänar NetLite #1 plats för i år.

De erbjuder även utökad 1-års garanti och fri frakt i Sverige!

Anslutningsstyrka
99%
Hastighet och avancerade inställningar
98%
Värde för pengarna
99%
Returpolicy
99%
Kundfeedback och nöjdhet
97%

Fördelar

Högkvalitativa antenner.

Hastighet upp till 1200 mbps.

Blixtsnabb anslutning.

Plug-and-play installation.

Ansluter mer än 50 enheter.

Anpassningsbara inställningar.

Förbättrar wifi-signalen.

Större täckning.

Perfekt för spel.

Fri frakt i Sverige.

Inga fler döda zoner!

1 års garanti.

Nackdelar

Tar ofta slut på grund av stor efterfrågan.

SAMMANFATTNING

Osmo NetLite är konkurrenskraftigt prissatt för en marknadsledande wifi-router med avancerade inställningar och användarvänlighet. Dra nytta av denna tidsbegränsade rabatt så långt lagret räcker.
NetLite erbjuder 1 års garanti och fri frakt. Osmo NetLite valdes enhälligt till den bästa wifi-routern 2024.

från ASUS

Totalbetyg

B+

Poäng

8.8/10

4.6/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Asus RT-AX86U är ett wifi 6-kraftpaket som levererar fantastiska hastigheter och spelfunktioner, samt flera anpassningsalternativ. Med högpresterande teknik och livstidsskydd mot intrång och skadlig programvara är det också ett utmärkt alternativ för att säkra hela ditt hemnätverk, ge långtidsskydd utan en prenumerationsavgift och med två års garanti.

Men den verkliga dragningen med Asus RT-AX86U är prestandan, som i våra tester närmade sig den magiska 1gbps-märket för att ge snabb och enkel anslutning till alla dina enheter. Med utmärkt räckvidd och bra prestanda – även genom väggar och golv – är RT-AX86U lika delar en smidig router till vardagen och till elitgamern på samma gång, och samlingen av funktioner och portar den erbjuder är en mycket större jämfört med några av de andra topprankade routrarna. 

Anslutningsstyrka
89%
Hastighet och avancerade inställningar
93%
Värde för pengarna
90%
Returpolicy
85%
Kundfeedback och nöjdhet
88%

Fördelar

Mycket stark uppkoppling.

Snabb.

Bra täckning.

Lätt att installera.

Fantastisk teknik.

Gratis frakt.

Signaldisplay.

Nackdelar

Dyr.

Mindre kraftfull än 1:a valet.

från D-NETGEAR

Totalbetyg

B

Poäng

8.3/10

4.4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Netgears Orbi WiFi 6E (modellnummer RBKE963) är ett av de bästa mesh wifi-systemen på planeten – och också ett av de dyraste. Men om du har pengar att spendera, och en gigabit bredbandsanslutning från din internetleverantör samt ett enormt hus, då är detta förmodligen nätsystemet för dig.

Orbi WiFi 6E kan täcka upp till 830 kvadratmeter! Lägg till en mesh-förlängare till det så kan du gå till över 1000 kvadrameter. På ett avstånd av 8 meter levererade routerns 6 GHz-kanal en genomströmning på mer än en gigabit per sekund, den första mesh-routern som gjorde det i våra tester.

Varje enhet har 12 antenner och fyra Ethernet-portar (en klassad till 2,5 Gbps), och systemet skapar kanaler på 2,5, 5 och 6-Ghz-banden, plus en fjärde 5-Ghz för backhaul mellan enheter.

Anslutningsstyrka
82%
Hastighet och avancerade inställningar
84%
Värde för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

Fördelar

Underbar kraft.

Bra täckning.

Modern design.

Högsta hastighet.

Gratis frakt.

Lätt att installera.

Plug-and-play.

Nackdelar

Endast kompatibel med MESH-systemet.

Dyr.

Inte för hemmabruk.

Totalbetyg

B

Betyg

7.8/10

4.2/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Wi-Fi 6-routrar är inte billiga, men ibland händer det, i fallet med TP-Link Archer AX6000-routern, vår favorit budgetvänliga Wi-Fi 6-router. Den kan släpa efter något i prestanda och räckvidd, men den erbjuder Wi-Fi 6-hastigheter för mindre än konkurrerande Wi-Fi 6-modeller. Tänk på Archer AX6000 som den prisvärda routern för den första generationens Wi-Fi 6-enheter.

Med åtta trådbundna nätverksportar och möjligheten att para ihop två för att skapa en dataström på 2 Gbps, leder TP-Links Archer AX6000-router vägen för Wi-Fi 6-routrar som är lika bra med trådbundna enheter som de är med Wi-Fi . Genom att lägga till routerbaserad säkerhet står Archer AX6000 ensam som en av de bästa routrarna du kan få, till ett pris som är svårt att slå.

Anslutningsstyrka
82%
Hastighet och avancerade inställningar
84%
Värde för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

Fördelar

Snabb teknik.

Kraftfull.

Bra täckning.

Fri frakt i Sverige.

Positiva recensioner.

30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Nackdelar

Ingen anslutningsdisplay.

Endast 1 månads garanti.

Lite för stor.

Totalbetyg

C+

Poäng

7.5/10

4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Med Netgear Nighthawk AX8 (RAX80) Wi-Fi 6-router går toppprestanda och förbättrad säkerhet hand i hand, och kombinerar genomströmning som slår igenom gigabit per sekund-barriären med skydd mot skadlig programvara och Disneys Circle-app för att blockera olämpligt innehåll och hantera användningen av familjens nätverk. Med utmärkt prestanda genom väggar och golv kommer Nighthawk AX8 att fungera lika bra i den verkliga världen som i labbet.

På den dyra sidan – de flesta Wi-Fi 6-routrar är det – men RAX80 var lätt för oss att installera och låter dig konfigurera routern precis som du vill ha den. Den har också en räckvidd på 40 meter, men vi fann att den levererade bra prestanda på avstånd på upp till 25 fot, vilket gör den bättre lämpad för medelstora hem. Med nästan alla mått är Netgear Nighthawk AX8 (RAX80) Wi-Fi-6-routern att få om du inte vill kompromissa med hastighet och säkerhet.

Anslutningsstyrka
82%
Hastighet och avancerade inställningar
80%
Värde för pengarna
60%
Returpolicy
70%
Kundfeedback och nöjdhet
75%

Fördelar

Bra anslutningshastighet.

Upp till 200 mbps ökning.

2 internetportar.

Pengar-tillbaka-garanti.

Gratis frakt.

Nackdelar

Inte så kraftfull mellan flera väggar.

Fattas dubbla antenner.

Ingen skärm.

Blandade recensioner.

VAD ÄR EN WIFI-ROUTER?

En trådlös router är en enhet som utför funktionerna hos en router och som även inkluderar funktionerna för en trådlös åtkomstpunkt. Den används för att ge tillgång till Internet eller ett privat datornätverk.

Fördelar med en wifi-router

Saker att tänka på NÄR DU VÄLJER DEN BÄSTA wifi-routern

Fyra antenner

Fyra antenner uppfyller de högsta branschstandarderna och möjliggör en snabbare och mer stabil anslutning även när det finns flera enheter anslutna till endast en router.

Hastighet

Hastighet är förmodligen den viktigaste faktorn när du letar efter en wifi-router eftersom du inte vill begränsas av din egen router. Det ideala är att nå minst 1 000 mbps när man letar efter en bra router.

Enkel installation

Många icke-tekniskt kunniga människor har stora problem med att installera vissa wifi-routrar, så det är viktigt att se till att installationen är enkel utan några svåra instruktioner.

Kompatibilitet med flera enheter

Det är ingen idé att äga en wifi-router om den inte kan hålla flera enheter anslutna. Det ideala skulle vara mer än 20 olika enheter inklusive TV, PC, smartphones, paddor.

Garanti

Om varumärket inte erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti eller garanti på sin router, bör du hålla dig borta från det. Leta alltid efter något du kan prova och få full återbetalning om du inte tycker att det är användbart.

Vad du ska undvika när du väljer wifi-router

Begränsad täckning

Vissa wifi-routrar är gjorda för mindre lägenheter och de kan täcka runt 200 kvm vilket är ganska dåligt. Välj alltid en router med bättre täckning eftersom du inte kan gå fel med det.

Dubbel antenn

Dubbel antenn är föråldrad och den har använts i över två decennier, så nu är det dags att byta till mer innovativ teknik med fyra antenner eftersom de är mycket stabilare och snabbare.

Billiga kopior

Det finns massor av billiga produkter (även på Amazon) som bara är rent skräp. De är inte ens testade och de kommer bara att slösa bort din tid och pengar. Enligt min åsikt är allt under $50 inte funktionellt.

Rebecka S - Forskningsspecialist

Med år av forskning och inspektion av hjälpsamma prylar och tekniska enheter har Rebecka skaffat sig en beundransvärd kunskap. Kolla in hennes kunskap och expertis i världsklass i vår topp 5 recensioner-serie.

Annestest.com Upphovsrätt © 2024

*Denna webbplats ägs och drivs av Seth Media, ägaren av Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-recensioner”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade inköp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast för illustrativa ändamål.