Om du alltid vill veta ditt blodtryck eller puls och se till att allt är okej hela tiden, behöver du en blodtrycksmätare hemma.

Blodtrycksmätare är fantastiska maskiner på grund av hög noggrannhet och du kan snabbt kontrollera dina avläsningar från bekvämligheten av ditt hem.

Alla blodtrycksmätare är dock inte gjorda på samma sätt.

Vi har undersökt över 27 olika blocktrycksmätare och letat efter något som har konsekvent noggrannhet, bekväm passform, inbyggda varningar för ovanliga avläsningar, kan lagra flera användare och många andra viktiga faktorer.

Här är årets 5 bästa val:

VÅR FAVORIT
Betyg: 9.8/10
Funktioner:
  • Innovativa högkvalitativa sensorer
  • Smart indikator för oregelbundna hjärtslag
  • Flera användare kan lagra sina data

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års forskning och inspektion av användbara prylar och tekniska enheter, fick Penny en beundransvärd kunskap. Kolla in hennes kunskap och expertis i världsklass inom vår topp 5 recensioner-serie.

1. Osmo LiteMeter*

från Osmo

Totalbetyg

A+

Poäng

9.8/10

4.8/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Osmo LiteMeter är överlägset vårt favoritval på marknaden.

Det första som gör det så bra är deras innovativa högkvalitativa sensorer som är ansvariga för konsekvent noggrannhet och snabbt visade avläsningar.

En annan smart funktion är deras oregelbundna hjärtslagsindikator som meddelar dig om den upptäcker någon ovanlig pulsaktivitet – detta gör den mycket säkrare än genomsnittliga mätare.

Hela familjen kan använda den.

Oavsett om du och din partner vill använda den, eller dina äldre föräldrar, kan de båda lagra upp till 120 avläsningar per användare. Mycket användbart när du vill följa dina framsteg.

Det som också är bra med LiteMeter är hur bekvämt den sitter på din arm. Till skillnad från vissa andra bildskärmar som har en smärtsam passform har den här en perfekt passform.

Du kan bära den var som helst.

Detta är en av de sällsynta mätarna som inte kräver kablar eller sladdar och som du kan använda var du vill.

Det är mycket exakt och lätt att använda.

Osmo erbjuder en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så om du av någon anledning inte tycker att det är användbart kommer du att få full återbetalning – inga frågor.

Noggrannhet
99%
Övergripande kvalitet
98%
Värde för pengarna
99%
Returpolicy
99%
Kundfeedback och nöjdhet
97%

Fördelar

✔️ Innovativa högkvalitativa sensorer

✔️ Smart indikator för oregelbundna hjärtslag

✔️ Flera användare kan lagra sina data

✔️ Upp till 120 avläsningar lagrade per användare

✔️ Perfekt passform för alla armstorlekar

✔️ Väldigt korrekt

✔️ Snabba resultat

✔️ Stor LCD-skärm för seniorer

✔️ Lätt och bärbar

✔️ Inga svåra installationer eller konfigurationer behövs

✔️ Älskad av seniorer

✔️ 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ Tar ofta slut på grund av stor efterfrågan

WRAP-UP

Osmo LiteMeter är rimligt prissatt för en marknadsledande blodtrycksmätare med höggradig noggrannhet och innovativ teknik. Dra nytta av denna tidsbegränsade rabatt så långt lagret räcker.
Osmo erbjuder en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti och fri frakt. Osmo LiteMeter valdes enhälligt till den bästa blodtrycksmätaren 2023.

Totalbetyg

B+

Poäng

8.8/10

4.6/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

När vi tittade på våra viktigaste egenskaper: användarvänlighet, passform och datavisning, fick Omron Upper Arm Gold Blood Pressure Monitor fem av fem i varje kategori. Vi upptäckte att det inte bara var lätt att sätta på och placera på armen, utan det gav extremt tydliga och enkla data på mindre än en minut.

Omron Gold kräver bara två steg för att sätta igång: sätt i de fyra medföljande AA-batterierna och fäst manschetten på mätaren. Själva manschetten är tillräckligt stor för att rymma olika armstorlekar, men den mest imponerande egenskapen hos den här enheten är hur enkla instruktionerna är. När manschetten är runt armen, tryck på startknappen och vänta i cirka 30 sekunder tills ditt blodtryck och din hjärtfrekvens visas på skärmen.

Även om denna bildskärm är utmärkt för snabba avläsningar och att ta med på språnget (den kommer med en egen bärväska), är dess Bluetooth-funktion lite klumpig och svår att navigera. Vi fann till slut att det var en rättvis avvägning för en enhet så mångsidig och lätt att använda, och fick därför vår andraplats för bästa blodtrycksmätare.

Noggrannhet
89%
Övergripande kvalitet
93%
Värde för pengarna
90%
Returpolicy
85%
Kundfeedback och nöjdhet
88%

Fördelar

✔️ Fantastisk teknik

✔️ LCD skärm

✔️ Bekväm

✔️ Lämplig för alla armstorlekar

✔️ Fin design

✔️ Gratis frakt

✔️ Lätt att använda

Nackdelar

❌ Ingen hjärtslagsindikator

❌ Dålig batteritid

Totalbetyg

B

Betyg

8.3/10

4.4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

För användare som vill kontrollera sitt blodtryck regelbundet utan ytterligare ringklockor och visselpipor, kontrollerade denna blodtrycksmätare alla nödvändiga rutor samtidigt som den stannade i en överkomlig prisklass. Dess enstegsinstallation tillåter användare att snabbt sätta ihop och testa enheten direkt ur lådan, och delar resultat med stora, lättlästa bokstäver. Manschetten är bekväm och lätt att sätta på, och lådan ger illustrerade instruktioner om hur manschetten passar runt armen.

Eftersom det inte är en särskilt komplicerad enhet får du inte mycket datalagring – maskinen rymmer bara 14 avläsningar, så om du behöver övervaka ditt blodtryck regelbundet är det här förmodligen inte enheten för dig. På grund av denna brist gav vi den här enheten 3,5 av fem när det gäller datavisning.

Om du bara vill kontrollera ditt blodtryck hemma då och då och fortfarande vill ha en kvalitetsenhet utan en hög prislapp, är Omron 3-serien ett utmärkt budgetvänligt val. Även om den fick ett perfekt betyg i installation, passform och användarvänlighet, sänkte dess 3,5 poäng för datavisning och portabilitet i slutändan sin totala poäng till fyra av fem.

Noggrannhet
82%
Övergripande kvalitet
84%
Värde för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

Fördelar

✔️ Snabba resultat

✔️ Lätt att använda

✔️ Hjärtslagsindikator

✔️ Justerbar ljusstyrka

✔️ Kan användas med ett klick

✔️ Vattentålig

✔️ Lättvikt

Nackdelar

❌ Marknadens högsta pris

❌ Kunde vara mer exakt

❌ Endast 7-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Totalbetyg

B

Poäng

7.8/10

4.2/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Om du investerar i en blodtrycksmätare av hög kvalitet, kommer du förmodligen att vilja få många användningsområden av den. Microlife Watch BP Home Blodtrycksmätare lagrar upp till 250 blodtrycksavläsningar, så att du kan spåra information över tid. Enheten är enkel att installera och kräver bara att manschetten kopplas in i själva monitorn. Manschetten, som har bruksanvisning tryckt på utsidan, sitter kvar på armen.

När du har gjort din avläsning lagrar mätaren automatiskt data och tidigare avläsningar kan nås med “M”-knappen på maskinen. Den erbjuder ett diagnostiskt läge för personer vars läkare sätter dem på ett 7-dagars självövervakningsprogram och kan upptäcka A-Fib.

Våra forskare sa att den enda nackdelen med den här maskinen är att den ger mer information än nödvändigt på skärmen. Skärmen visar datum, batteritid och olika andra ikoner som kan vara förvirrande för en oerfaren användare, även om den ger massor av information för alla som föredrar den detaljnivån. Vi gav den här enheten fyra av fem poäng för datavisning, men eftersom den fick fem av fem i varannan kategori gav vi Microlife Watch BP 4,5 av fem i totalpoäng.

Noggrannhet
82%
Övergripande kvalitet
84%
Värde för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

Fördelar

✔️ Smarta funktioner

✔️ Avancerade funktioner

✔️ StVäldigt effektiv

✔️ Fri frakt i Sverige

✔️ Positiva recensioner

✔️ 30-dagars pengarna tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ Mycket information på skärmen

❌ Högljudd

❌ Inte för seniorer

Totalbetyg

c+

Poäng

7.5/10

4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

A&D Premier Talking Blood Pressure Monitor är ett annat bra alternativ för synskadade användare. Denna blodtrycksmätare har en ljudinställning som läser upp instruktioner, resultat och en kort dataanalys på engelska, spanska eller franska.

Våra testare sa att inställningen för den här enheten var enkel, och manschetten passar bra och kan rymma överarmar med en diameter mellan 9 och 14,6 tum. Talfunktionen aktiveras genom att trycka på startknappen och guidar användaren genom hela processen samtidigt som resultaten visas på enhetens skärm.

Mätarens skärm är inte väl upplyst, så det kan vara svårt att se resultat i mörkare scenario. Med det sagt överkompenserar den för detta genom sin talfunktion, så att du kan få dina resultat oavsett. Enhetens perfekta fem av fem poäng i varje attribut resulterade i fem av fem totalt värdepoäng.

Noggrannhet
82%
Övergripande kvalitet
80%
Värde för pengarna
60%
Returpolicy
70%
Kundfeedback och nöjdhet
75%

Fördelar

✔️ Smarta funktioner

✔️ Fantastisk teknik

✔️ Flera inställningar

✔️ LCD skärm

✔️ Gratis frakt

Nackdelar

❌ För dyr

❌ Kort kabel

❌ Tillbehör sälj separat

❌ Blandade recensioner

VAD ÄR BLODTRYCKSMÄTARE?

En blodtrycksmätare är en anordning som används för att mäta blodtrycket, som består av en uppblåsbar manschett som kollapsar och sedan släpper artären under manschetten på ett kontrollerat sätt, och en kvicksilver- eller aneroidmanometer för att mäta trycket.

Fördelar med en blodtrycksmätare

Saker att tänka på NÄR DU SKA VÄLJA DEN BÄSTA blodtrycksmätaren

Högkvalitativa sensorer

Det som avgör noggrannheten hos en blodtrycksmätare är kvaliteten på sensorerna, så det är alltid smart att leta efter högkvalitativa sensorer eftersom de vanligtvis är mycket mer exakta än genomsnittliga sensorer.

Flera användare

Det är ingen idé att köpa en blodtrycksmätare om bara en användare kan lagra sina data. Sök alltid efter minst 2 användare, men det är bäst att leta efter enheter som är märkta för familjeanvändning eftersom hela familjen då kan använda den.

Stor LCD-display

Detta är mycket viktigt om du vill köpa den till äldre föräldrar eller seniorer, så att du kan känna dig säker på att de inte kommer att ha några problem med att läsa av resultaten. Det är också viktigt att den är ljusstark och att du kan se avläsningarna även när det är mörkt.

Snabba resultat

Ingen vill vänta ett par minuter på att få sina värden, så en bra blodtrycksmätare visar vanligtvis resultaten på mindre än en minut. Detta har mycket att göra med mätarens teknik.

Garanti

Om varumärket inte erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti eller garanti på sin blodtrycksmätare, bör du hålla dig borta från det. Leta alltid efter något du kan prova och få full återbetalning om du inte tycker att det är användbart.

Vad du ska undvika när du ska välja blodtrycksmätare

Svår installationsprocess

Vi blev förvånade över att vissa blodtrycksmätare har en installation som är svår att följa och att de flesta äldre inte kunde göra det på egen hand. Leta alltid efter enknappsfunktioner som du bara behöver linda runt armen för att den ska börja fungera.

Stationär

Du skulle bli chockad över hur många blodtrycksmätare som marknadsförs som bärbara, men sedan får du en lång kabel och sladd som du måste bära med dig. Leta alltid efter enheter utan kablar.

Billiga kopior

Det finns massor av billiga produkter (även på Amazon) som bara är rent skräp. De är inte ens testade och de kommer bara att slösa bort din tid och pengar. Enligt min mening kan allt under 70 dollar är inte funktionellt.

Penny M - Research Specialist

With over 15 years of researching and inspecting helpful gadgets and tech devices, Penny gained an admirable knowledge. Check out her world-class knowledge and expertise in our Top 5 Reviews series.

annestest.com Copyright © 2024

*Den här webbplatsen ägs och drivs av Seth Media, ägaren till Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-reviews”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett och samma ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade köp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast i illustrativt syfte.