Topp 5 rakapparater för huvudet 2023

Om vanliga rakapparater inte räcker för dig och du vill ha ett djupare och renare snitt – kan det vara en smart idé att byta till rakapparater som är speciellt utvecklade för huvudrakning.

Det är dock inte en lätt uppgift att hitta en bra rakapparat eftersom de flesta av dem är genomsnittliga.

Vi har undersökt över 24 olika huvudrakapparater och letat efter något med titanfolier, multiskärningsteknik, vattentät, lämplig för känslig hud och många fler viktiga faktorer.

Här är årets topp 5 val:

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års erfarenhet av att undersöka och inspektera rakprylar och verktyg, dök Penny djupt in i en värld av teknologi. Kolla in hennes kunskap i världsklass i vår topp 5-serie.

från Osmo

Totalbetyg

A+

Poäng

9.8/10

4.8/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Osmo TopCutter är överlägset vårt favoritval på marknaden.

Det som skiljer den från alla andra rakapparater för huvudrakning är att den använder högkvalitativ titanskärare och huvuden som säkerställer smidig och djupgående rakning.

Endast högkvalitativa rakapparater använder högkvalitativ titan, så det är inte en överraskning att TopCutter gjorde ett så fantastiskt jobb i vårt test.

Den har en design med 5 skärare för snabbare rakning och en smidigare process.

Twin-edged är ansvarig för smidig drift och förhindrar att din hud dras eller irriteras eftersom designen är gjord för att passa alla ytor perfekt. Det betyder att det blir smidigt oavsett vilket område du rakar dig – skägg, huvud, nacke, etc.

Med en sådan skonsam operation kan vem som helst använda den.

En annan sak som vi har funnit mycket intressant är att din batteriprocent visas på en liten LCD-skärm. Detta låter dig veta hur mycket batteri du har kvar innan du laddar den igen. Detta är väldigt användbart när du tar din rakapparat med dig på en resa.

Den har en körtid på 60 minuter med snabbladdning på 1,5 timme.

Med alla funktioner och faktorer förtjänar TopCutter #1-platsen för i år.

Osmo erbjuder en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så att du kan få full återbetalning om du inte tycker att det är tillräckligt bra.

Teknologi
99%
Resultat och effektivitet
98%
Värde för pengarna
99%
Returpolicy
99%
Kundfeedback och nöjdhet
97%

FÖRDELAR

✔️ Högkvalitativ titanskärare

✔️ Innovativt femkantshuvud

✔️ Djup rakning

✔️ Upp till 60 minuters körtid

✔️ Vattentät

✔️ LCD skärm

✔️ Snabbladdning

✔️ Drar eller drar inte i huden

✔️ Avtagbart huvud för enklare rengöring

✔️ Lämplig för alla områden

✔️ Bra kundservice

✔️ 14-dagars pengarna tillbaka-garanti

NACKDELAR

❌ Ibland slut på lager på grund av stor efterfrågan

RESULTATET

Osmo TopCutter är konkurrenskraftigt prissatt för en marknadsledande huvudrakapparat med en innovativ smart teknik och fästbara huvuden. Dra nytta av denna begränsade tidsrabatt så långt lagret räcker. Osmo erbjuder en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti och fri frakt. Osmo TopCutter röstades enhälligt fram till den bästa rakapparaten 2023.

från SkullShaver

Totalbetyg

B+

Poäng

8.8/10

4.6/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Skull Shaver är märket som först populariserade rakapparater specifikt för huvudrakning, och enligt våra tester är Skull Shaver Pitbull Gold PRO Head and Face Shaver en solid rakapparat med kala huvuden man kan köpa för pengar.

Denna rakapparat har ett bekvämt ergonomiskt grepp som gör den lätt att hålla för en nära rakning, och de flexibla rakhuvudena flexar när du flyttar rakapparaten över huvudet.

Vi vill kalla det en “all-over design” som gör att du enkelt kan raka dig utan rädsla för hack och skärsår. Våra tester visade också att den levde upp till sitt löfte om en 90-minuters batteritid.

Du kommer att kunna användq rakapparaten i våta och torra förhållanden, så att du till och med kan raka dig i duschen.

Rakning är också möjligt i flera riktningar, så att du kan glida över huvudet från vänster till höger och fram och tillbaka. Hår samlas i det inre av rakapparaten för bortskaffande efter varje rakning, vilket gör rakningen fri från rör.

Seriöst, du kan raka dig på tunnelbanan på väg till jobbet utan att förstöra någons dag, även om vi inte rekommenderar det. Vår recensent använde till och med denna rakapparaten och väntade på en tur på flygplatsen utan någon som helst röra.

Teknologi
89%
Resultat och effektivitet
93%
Värde för pengarna
90%
Returpolicy
85%
Kundfeedback och nöjdhet
88%

FÖRDELAR

✔️ 5-blads design

✔️ Enkel och säker att använda

✔️ Kan hålla upp till 10 år

✔️ Har fästbara huvuden

✔️ Lämplig för alla hudtyper

✔️ Fin förpackning

✔️ Snabb drift

NACKDELAR

❌ Lite dyrt för de flesta

❌ Vissa recensenter fick irriterad hårbotten

från 7DBrand

Totalbetyg

B

Poäng

8.3/10

4.4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

När vi berättar att vi inte förväntade oss mycket av Wyklaus Head Shaver 7D, menar vi det.

Denna rakapparaten kommer med hela sju skärhuvuden och kostar den genomsnittliga köparen bara $55 när den är på rea, vilket är praktiskt taget alltid.

Som sagt, vi kunde ha satsat pengar på att denna rakapparaten är en bluff.

Överraskad? Ja, det är en underdrift. Denna rakapparaten gav den snabbaste och smidigaste rakningen du kan tänka dig, till ett oslagbart pris.

De sju roterande huvudena arbetar i rekordfart för att snabbt lämna din kupol glänsande på något som känns som några minuter.

Designen på rakapparaten har ett trevligt sätt att vagga på ditt huvud när du rakar dig med precis tillräckligt med vickning på enheten för mindre manövrar som du inte nödvändigtvis kan göra med många alternativ.

Och återigen – priset. Sheesh. 55 dollar är ett mycket bra pris för denna maskin. Leta inte längre om du provar den helt kala looken för första gången. Köp!

Du kommer att bli mer än imponerad. Vi älskar den här rakapparaten så mycket att den nästan slog ut Skull Shaver när vi först började testa, men till skillnad från Skull Shaver, lagrar den här skalliga rakapparaten inte håret inuti sig själv för en rörig rakning.

Istället faller håret var du än rakar dig, vilket orsakar en ganska rörig situation, så se till att stå över diskbänken. Icke desto mindre, om du letar efter ett solidt alternativ till Skull Shaver som inte är lika dyrt, har du hittat det.

Teknologi
82%
Resultat och effektivitet
84%
Värde för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

FÖRDELAR

✔️ Lämplig för alla hudtyper

✔️ Enkel och säker att använda

✔️ 2 hastighetsinställningar

✔️ Prisvärd

✔️ Bra kundservice

✔️ Gratis frakt

✔️ Fin design

NACKDELAR

❌ Dålig batteritid

❌ Mer smärtsamt än andra

❌ Ingen stor skillnad i hastighetsnivå

Totalbetyg

B

Poäng

7.8/10

4.2/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

När vi först testade Braun Series 9 Pro var vi lite oroliga för enhetens utseende. Under testets gång blev vi förälskade i all-over-rakningen som gjordes känt av sådana som Skull Shaver och Wyklaus (i motsats till folierakapparater), men vi blev förvånade när vi provade Braun Series 9 Pro. Detta har snabbt blivit en av våra favorit rakapparater.

Denna rakapparat ger en perfekt slät rakning varje gång och fungerar lika bra på ditt huvud som på ditt ansikte. En dubbelstädning om man så vill. Du kan använda den våt eller torr, och den har 20 % bättre batteritid än föregående serie. Med den medföljande laddningsdockan (den första någonsin i världen av skalliga rakapparater) kan du ha denna valp laddad och rullande i upp till sex veckor åt gången.

Vid testning fann vi att enheten varade i drygt 60 minuter med full laddning, men laddningsdockan låter dig gå veckor utan uppstart. Om du vill raka dig i duschen – oroa dig inte, vi provade både våt- och torrrakningar bara för att vara säker, och rakapparaten fungerar perfekt både ock. Även om håret började falla ur enheten och rakbladen var lite högljudda, lämnade den vår produkttestare med några av de jämnaste resultaten han har upplevt i sina tester.

Teknologi
82%
Resultat och effektivitet
84%
Värde för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

FÖRDELAR

✔️ Enkel och säker att använda

✔️ 2 fästbara huvuden

✔️ Inbyggd ficklampa

✔️ Liten och bärbar

✔️ Gratis frakt

✔️ Säker att använda

NACKDELAR

❌ Lite dyrt

❌ Designad för kroppshår

❌ Ingen pengarna-tillbaka-garanti

Totalbetyg

c+

Poäng

7.5/10

4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Om du är typen som behöver få allt gjort på en gång, föreslår vi AidallsWellup 5-i-1 elektrisk rakapparat.

Detta är en Amazon-favorit med nästan 11 000 recensioner, så överväg AW 6D.

Vi visste att vi var tvungna att prova själva. Under vår erfarenhet märkte vi att detta är en vattentät rakapparat som betyder det när det står “vattentät.”

Vi var inte rädda för att springa eller sänka den under vatten på något sätt och rakade oss både vått och torrt under testningen.

Rakapparaten gör din kranium superlen för enkel rakning dag ut och dag in också.

Inte bara det, utan den här skalliga rakapparaten kommer med flera tillbehör som vi inte finner värdelösa, vilket är en överraskning för de flesta rakapparater.

Denna skalliga rakapparat är idealisk för att inte bara raka huvudet utan även för massage, rengöring, precisionstrimning och trimning av näshår.

Enligt vår erfarenhet är massage- och rengöringstilläggen lite fåniga och värdelösa, men precisions- och näshårstrimmern är otrolig. Inte konstigt varför den här är så väl mottagen på Amazon.

Teknologi
82%
Resultat och effektivitet
80%
Värde för pengarna
60%
Returpolicy
70%
Kundfeedback och nöjdhet
75%

FÖRDELAR

✔️ Lätt att använda

✔️ Gratis frakt

✔️ Fin design

✔️ Lämplig för alla hudtyper

✔️ Kan användas över hela kroppen

NACKDELAR

❌ Föråldrad teknik som är mindre effektiv

❌ Kvaliteten har sjunkit med åren

❌ Dålig batteritid

❌ Blandade recensioner

Vad är en rakapparat?

En rakapparat är ett hårverktyg som använder oscillerande roterande blad – som är täckta med ett tunt lager av metall och arbetar med hög hastighet – för att klippa hår.

Fördelar med en rakapparat för huvudrakning

Vad bör man tänka på när man köper rakapparat?

Kvalitetsskärare

Kvaliteten på folien beror på hur skarp skäraren kommer att vara eftersom den är hålad för att bilda ett speciellt nät som täcker skärarna. Den bästa kvaliteten är högkvalitativ titan, så leta alltid efter det i en rakapparat.

Minst 30 minuters körtid

Om en rakapparat har mindre än 30 minuters drifttid bör du hålla dig borta från den eftersom du oftast behöver använda den medan den laddas. Sikta på att få flera raksessioner från bara en laddning.

Twin-head design

Vad designen med två huvuden gör är att den gör rakningen mycket mer effektiv och lämnar inget hår. Det är också smidigt och skonsamt mot din hud på grund av avståndet mellan dubbla skärhuvuden.

Vattentät

De flesta av oss gillar att raka sig i badrummet, och det är lätt för din rakapparat att komma i kontakt med vatten. Med vattentät betyg är jämn rengöring mycket enklare och du behöver inte oroa dig om den slutar fungera plötsligt.

Garanti

En maskin med tillverkargaranti skulle innebära att du inte skulle behöva oroa dig för eventuella tillverkningsfel som du kan stöta på under garantitiden. Du kan förmodligen kontrollera detta för var och en av de produkter du funderar på och välja den med längst garanti.

Vad man bör undvika i rakapparat

Ingen LCD-skärm

LCD-skärmen är ansvarig för att visa hur mycket batteri som finns kvar i rakapparaten. Detta är väldigt användbart eftersom du vet när du ska ladda din rakapparat och det hjälper dig att känna dig lugn när du bär den någonstans med dig.

Inte lämplig för alla områden

När en rakapparat presenteras för att endast användas på ditt huvud, beror det på att den kommer att irritera din hud och skada den om du skulle använda den för ditt skägg, på halsen eller något annat känsligt område.

Billiga knockoffs

Det finns massor av billiga produkter (även på Amazon) som bara är rent skräp. De är inte ens testade och de kommer bara att slösa bort din tid och pengar. Enligt vår åsikt är allt under $70 inte vara funktionellt.

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års forskning och inspektion av användbara prylar och tekniska enheter, fick Penny en beundransvärd kunskap. Kolla in hennes kunskap och expertis i världsklass inom vår topp 5 recensioner-serie.

artikel-vergleichen.de Copyright © 2024

*Den här webbplatsen ägs och drivs av Seth Media, ägaren till Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-reviews”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett och samma ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade köp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast i illustrativt syfte.