De 5 största TENS-enheterna 2023

Om du är ute efter muskelavslappning eller “massageliknande” behandling bekvämt i ditt eget hem är TENS-avslappningsapparater en utmärkt lösning.

TENS-avslappningsapparater är kända för att lindra stress och smärta i specifika delar av kroppen genom att tillämpa olika massagetekniker på dina muskler.

Alla TENS-avslappningsapparater är dock inte likadana.

Vi undersökte över 23 olika enheter och letade efter något med flera beprövade massagelägen, olika intensitetsnivåer, batteri med lång livslängd, säker användning och andra viktiga faktorer.

Här är våra 5 bästa val:

Penny M - Forskningsspecialist

Under de 15 år som Penny har forskat och undersökt användbara prylar och teknisk utrustning har hon samlat på sig en beundransvärd mängd kunskap. Ta del av hennes kunskap i världsklass i vår serie om de 5 bästa avslappningsprylarna.

från Osmo

Övergripande Betyg

A+

Betyg

9.8/10

4.8/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Osmo TENS avslappningsapparat är överlägset vår favoritapparat på marknaden idag.

Det första som gör den så bra är dess inställning till muskelstimulering, eftersom den använder innovativ teknik för att ge dig massage och kiropraktisk upplevelse med en knapptryckning.

Med 8 olika massagelägen att välja mellan kan du arbeta med varje muskelgrupp i din kropp effektivt och utan obehag.

Du kan även anpassa intensitetsnivåerna.

Ibland behöver du mer intensiv terapi beroende på vilket område av kroppen du riktar in dig på. Därför är det bra att du kan välja mellan 15 olika intensitetsnivåer genom att helt enkelt trycka på en knapp.

Det som också är bra med Osmo avslappningsapparat är att den har pulsterapi med dubbla kanaler, vilket gör den ännu mer kraftfull och kan spela en stor roll i hur snabbt den kan lindra smärta och stress från dina muskler.

Den är sladdlös och bärbar.

Du kan ta med den överallt, oavsett om det är på kontoret, efter ett intensivt träningspass eller bekvämt hemma.

Med den automatiska timern kan du ställa in timern så att den slutar fungera så att du kan slappna av och låta den göra sitt jobb.

Osmo erbjuder en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kan testa den i 2 veckor och få pengarna tillbaka om du inte är nöjd. Apparater för avslappning

Teknik
99%
Lägen för massage
98%
Förhållande mellan pris och prestanda
99%
Garanti vid retur
99%
Kundfeedback och kundnöjdhet
97%

Fördelen

✔️ Innovativ muskelstimulering

✔️ 8 olika massagelägen

✔️ Automatisk timer

✔️ 15 intensitetsnivåer

✔️ Användning på hela kroppen

✔️ Perfekt för att rikta in sig på specifika områden

✔️ Trådlös och bärbar

✔️ Dubbelkanal för bättre prestanda

✔️ Lätt att installera

✔️ Bekvämt/smärtfritt att använda

✔️ Lång användningstid

✔️ 14 dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ Ofta slutsåld på grund av hög efterfrågan

SAMMANFATTNING

Osmo TENS har ett rimligt pris för en marknadsledande TENS-avslappningsapparat med 8 massagelägen och 15 intensitetsnivåer. Dra nytta av denna tidsbegränsade rabatt så länge lagret räcker. Osmo erbjuder 14 dagars pengarna-tillbaka-garanti och fri frakt. Osmo TENS utsågs enhälligt till den bästa TENS-avslappningsapparaten 2023.

Övergripande Betyg

B+

Betyg

8.8/10

4.6/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

TechCare Massager ger traditionella TENS-avslappningsapparater en modern touch med Touch X, en modell som är ungefär lika stor som en smartphone och har en pekskärm.

Andra TENS-enheter som är tillräckligt små för att få plats i fickan kan vara lite otympliga att använda. För att göra justeringar måste du vanligtvis trycka på en enda knapp flera gånger för att hitta din önskade behandling. Men med Touch X:s pekskärm kan du göra justeringar med bara några snabba tryck.

Touch X erbjuder 24 massagelägen, inklusive Tai Chi, reflexologi och klassisk svensk massage. Den har 20 intensitetsnivåer, en justerbar timer från 20 till 60 minuter och ett uppladdningsbart batteri som räcker i upp till 20 timmar. Enheten levereras med åtta stora elektrodkuddar, två elektrodkablar och en väggladdare.

Teknik
89%
Lägen för massage
93%
Förhållande mellan pris och prestanda
90%
Garanti vid retur
85%
Kundfeedback och kundnöjdhet
88%

Fördelen

✔️ Solid teknik

✔️ 24 massagelägen

✔️ Lätt att använda

✔️ Inbyggd timer

✔️ 3 intensitetsnivåer

✔️ Fri frakt

✔️ Insats för hela kroppen

Nackdelar

❌ Inte lika hållbar

❌ Inte bärbar

Övergripande Betyg

B

Betyg

8.3/10

4.4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Belifu Dual Channel, som kostar mindre än 40 euro, är både en TENS- och en EMS-apparat som kan lindra och stärka ömma muskler samtidigt som återhämtningen påskyndas.

Den har 24 förinställda lägen och 2 intensitetsnivåer för att simulera terapeutisk massage som akupunktur och traditionell kinesisk Tuina. Tack vare designen med dubbla kanaler kan du ansluta upp till sex elektrodplattor samtidigt och ställa in olika intensitetsnivåer för varje kanal. På så sätt kan en uppsättning elektroder ge en djupare eller lättare massage än andra produkter.

Belifu Dual Channel har ett uppladdningsbart batteri som räcker i upp till 20 timmar. Den levereras med en USB-laddningskabel, en förvaringsväska, 10 självhäftande elektrodkuddar och tre strömkablar. Observera att effekten för denna enhet är lägre än för några av de dyrare maskinerna. Detta innebär att Belifus strömmar kan vara mindre intensiva än konkurrerande modeller.

Teknik
82%
Lägen för massage
84%
Förhållande mellan pris och prestanda
70%
Garanti vid retur
65%
Kundfeedback och kundnöjdhet
78%

Fördelen

✔️ Lätt att använda

✔️ 6 massagelägen

✔️ Extra väska

✔️ Fri frakt

✔️ Solid teknik

✔️ Hållbar

Nackdelar

❌ Endast 2 intensitetsnivåer

❌ Dålig batteritid

❌ Ingen pengarna-tillbaka-garanti

Övergripande Betyg

B

Betyg

7.8/10

4.2/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

PowerDot 2.0 Duo är en trådlös, FDA-godkänd enhet som kan styras från din smartphone.

Installationen är enkel och okomplicerad. Ladda ner appen och följ instruktionerna på skärmen för att para ihop Duo-mottagarpodden med din telefon. När du har parkopplat appen kommer den att be om lite allmän information – till exempel om du vill öka din styrka eller förbättra din flexibilitet och hur ofta du tränar (eller inte).

Du kan använda appen för att mäta dina framsteg, få säkerhetstips och terapirekommendationer. Du hittar också placeringsguider för varje massageläge för att säkerställa att elektrodplattorna placeras korrekt och maximerar terapeutiska fördelar.

Duo har 10 förinställda massageprogram, inklusive aktiv återhämtning, uppvärmning, muskeluthållighet och explosiv styrka, eller så kan du fokusera på ett specifikt skadat område. Med ett manuellt program kan du justera inställningar som antal kontraktioner, kontraktionslängd, vilotid och pulslängd.

Precis som med andra TENS-avslappningsapparater kan du justera massageintensiteten. Men medan de flesta TENS-avslappningsapparater bara har mellan 20 och 25 nivåer, erbjuder Duo imponerande 30 intensitetsinställningar.

Teknik
82%
Lägen för massage
84%
Förhållande mellan pris och prestanda
70%
Garanti vid retur
65%
Kundfeedback och kundnöjdhet
78%

Fördelen

✔️ Flera olika massagelägen

✔️ 30 intensitetsnivåer

✔️ Avancerade funktioner

✔️ Gratis frakt i Storbritannien

✔️ Positiva recensioner

✔️ 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ Flera olika massagelägen

❌ 30 intensitetsnivåer

❌ Avancerade funktioner

Övergripande Betyg

c+

Betyg

7.5/10

4/5

(1835 votes)

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Precis som andra massageapparater har RANZU en lättläst pekskärm som gör det enkelt att växla mellan olika massagelägen, även mitt i en behandling. Och med ett försäljningspris på knappt 30 euro.

Även om RAKZU har färre massagelägen än andra i samma prisklass, erbjuder den ändå ett brett urval av massagestilar, inklusive Tuina, akupressur och knackning.

RAKZU utmärker sig också genom sin användarvänlighet. Till skillnad från många andra TENS-avslappningsapparater kan du med den här modellen låsa både pekskärmen och sidoknapparna på apparaten. Detta förhindrar oavsiktliga ändringar av inställningarna, även om du är i rörelse.

Precis som andra massageapparater med dubbla kanaler kan RAKZU anpassas för att ge två olika typer av massage och intensiteter samtidigt. Så om t.ex. din nacke behöver en mildare behandling än din ländrygg kan du anpassa din behandling därefter.

Teknik
82%
Lägen för massage
80%
Förhållande mellan pris och prestanda
60%
Garanti vid retur
70%
Kundfeedback och kundnöjdhet
75%

Fördelen

✔️ Intelligenta funktioner

✔️ Bra teknik

✔️ Visuella effekter

✔️ Budgetvänlig

✔️ Fri frakt

Nackdelar

❌ Den borde ha fler intensitetsnivåer

❌ Inte hållbar

❌ Pekskärmen är dåligt tillverkad

❌ Blandade recensioner

VAD ÄR TENS AVSLAPPNINGSAPPARAT?

En TENS-avkopplingsapparat består av en batteridriven enhet som avger elektriska impulser via elektroder som placeras på hudytan. När apparaten är påslagen sänds små elektriska impulser till det drabbade området på kroppen, vilket du känner som en stickande känsla. De elektriska impulserna kan minska de smärtsignaler som går till ryggmärgen och hjärnan, vilket kan bidra till smärtlindring och muskelavslappning.

Fördelar med TENS-apparater för avslappning

Saker att tänka på när man väljer den bästa TENS-avspänningsapparaten

Innovativ muskelstimulering

Med innovativ muskelstimulering stimulerar du snabbt dina muskler att slappna av och lindra smärta eller stress. Det är detta som skiljer moderna TENS-avslappningsapparater från de äldre föråldrade apparaterna, så håll ett öga på det.

Flera olika massagelägen

Detta är ett måste för alla TENS-avslappnare och om den inte har det bör du inte ens fundera på att skaffa den. Med flera massagelägen kan du välja den terapi som passar bäst för ditt målområde, så att du kan använda olika lägen för nack- och ryggsmärta.

Automatisk timer

Med timern kan du ställa in när apparaten ska vara klar med att massera dina muskler och du kan ligga bekvämt i sängen medan den gör sitt jobb. Om du vill kan du till och med somna medan apparaten är igång.

Var kan den användas?

Det är mycket viktigt att TENS-avkopplingsapparaten är lämplig för hela kroppen och att du kan använda den för varje muskelgrupp. Detta har också mycket att göra med intensitetsnivåer, men se till att den är lämplig för hela kroppen.

Garanti

Om varumärket inte erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti eller garanti på sina enheter, bör du avstå från att göra det. Leta alltid efter något du kan prova och få full återbetalning om du inte tycker att det är användbart.

Vad du bör undvika när du väljer en TENS-avkopplingsapparat

Inga intensitetsnivåer

Om den bara har en intensitetsnivå är risken stor att den ger dig obehag eller att du inte känner någonting och att dina muskler inte blir avlastade. Försök alltid att få så många intensitetsnivåer som möjligt.

Inte bärbar

Det är löjligt att vissa av dessa enheter måste vara inkopplade för att fungera, vilket gör dem mycket svåra att använda. Leta efter trådlösa alternativ med lång batteritid, eftersom du då kan ta med dig dem vart du än går.

Billiga imitationer

Det finns många billiga produkter där ute som bara är skräp. De testas inte ens och slösar bara bort din tid och pengar. Enligt min mening kan allt under 70 euro inte fungera.

Penny M - Forskningsspecialist

Under de 15 år som Penny har forskat och undersökt användbara prylar och teknisk utrustning har hon samlat på sig en beundransvärd mängd kunskap. Ta del av hennes kunskap i världsklass i vår serie om de 5 bästa avslappningsprylarna.

artikel-vergleichen.de Copyright © 2024

*Den här webbplatsen ägs och drivs av Seth Media, ägaren till Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-reviews”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett och samma ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade köp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast i illustrativt syfte.