Sist oppdatert: 11. mai 2023

De beste alkometerene 2023

Hvordan velge den beste alkometeret 2023

Er det mulig at noe så lite kan redde livet ditt og andres liv og hindre deg i å kjøre beruset? Nedenfor finner du den mest nøyaktige og pålitelige alkometeret på markedet.

Når du drar på date, bryllup eller i baren med vennene dine – er det sannsynlig at du tar et par drinker.

Selv om du kanskje tror du bare har drukket noen få drinker og ikke føler deg full, kan du fortsatt sette deg selv og andre i fare og få problemer med loven hvis du tester positivt for alkohol.

>>>Hopp til de 5 beste valgene

Ifølge statistikken har det vært over 40.000 promillebilister i Norge de siste fem årene. Det sjokkerende faktum er at det var 25 dødsfall i trafikken i år på grunn av fyllekjøring.

Selv om du kanskje tror at du ikke er full og at du er “helt grei” å kjøre, er en alkometer det smarteste du kan ha i bilen for å være trygg.

Du blåser rett og slett inn i den og alkometeret vil fortelle deg om du kan kjøre eller om du bør ringe en taxi eller bestille en Uber.

Er personlige alkometere virkelig nøyaktige?

Ifølge vår test var det et par alkometere som viste de samme resultatene som enheten politiet bruker.

På den annen side var det nok av billige ‘knockoffs’ som ikke var nøyaktige som våre toppvalg.

Alt handler om hvilken du velger.

Heldigvis for deg har vi gjort alt det harde arbeidet, brukt timer på å teste hver enkelt og snakket med deres kundeservicerepresentanter.

Før vi avslører våre toppvalg, la oss snakke om noen flere fordeler ved å eie en alkometer.

Fordeler med å eie en personlig alkometer:

  • Unngå å sette ditt eller andres liv i fare..
  • Ingen problemer med loven.
  • Viser i svart-hvitt om du kan kjøre eller ikke.
  • For å vite nøyaktig hvor mye alkohol du har i kroppen.
  • Du kan sjekke om vennene dine kan kjøre eller ikke..
  • Veldig enkel å bruke.

Så hvordan fungerer en alkometer egentlig? Og er det verdt investeringen?

Du trenger bare å slå den på, blåse inn i munnstykket i 7-10 sekunder og vente ytterligere 2-3 sekunder til resultatene vises på en liten skjerm. Du vil se hvor mye din alkoholkonsentrasjon i blodet  er og om du kan kjøre eller ikke.

Alkotestere har en veldig lav pris med tanke på at de kan redde livet ditt. I tillegg til å redde ditt eget liv, beskytter du andre sjåfører og fotgjengere når du ikke drikker og kjører.

Sjekkliste ved kjøp av alkometer:

Nøyaktighet i politiklasse: Nøyaktighet er den viktigste funksjonen når du leter etter en alkometer. Å kjøpe den som gir samme resultat (hver gang) som enhenten politiet bruker er det du bør sikte på.

Gjenbrukbar dyse: Selv om noen alkometer kommer med flere dyser, er det viktig at dysen kan gjenbrukes, så du kan bare vaske den og bruke den igjen et ubegrenset antall ganger. Dette er også flott fordi du kan la vennene dine bruke det også.

Raske resultater: Ingen ønsker å vente fem minutter for å få resultater. De mest avanserte alkometerene gir resultater på mindre enn 10 sekunder etter at de har blåst inn i munnstykket.

Alkoholkonsentrasjon i blodet: De fleste alkometere er justert til USAs lovlige alkoholkonsentrasjon-grense, men vårt toppvalg fra Osmo har norske nivåer, og det er flott når du har drukket noen flere drinker enn vanlig (spesielt i Norge).

Hva du bør unngå i alkometer

Stor størrelse: Hvis en alkometer er over 30 cm lang, tror vi ikke de er så nyttige. Du vil ha noe du kan ha i bilen eller til og med putte i lommen når du går ut i baren med vennene dine.

Dårlig programvare: Når alkometeret bruker utdatert programvare, vil det ikke være nøyaktig, det vil ta minutter å vise resultater, og det kan til og med fryse i et par dager – unngå definitivt dårlig programvare.

Ingen alkoholkonsentrasjon-justering: Det er svært viktig at alkometeret kan justeres til den norkse lovlige grensen i stedet for å bruke den amerikanske.

Vårt forskningsstøttede 10-punktssystem:

1. Pris og verdi for pengene.

2. Vekt.

3. Produktsikkerhet.

4. Anmeldelser.

5. Tredjepartsverifikasjoner.

6. Returrett

7. Produktkvalitet og funksjoner.

8. Dyser.

9. Resultater.

10. Vitenskap, forskning og utvikling.

Resultatene: de vi valgte

Vi har nøye gjennomgått de mest avanserte alkometerene på markedet i dag, undersøkt kundeanmeldelser, foretatt grundige undersøkelser og undersøkt mange toppmerker.
 
Her er våre toppvalg:

fra Osmo

Karakter

A+

Fordeler

✔️ Nøyaktighet i politiklasse

✔️ Tilpasset norsk alkoholkonsentrasjon-grense

✔️ Resultatene vises etter 5 sekunder

✔️ Design i lommestørrelse

✔️ Gjenbrukbart munnstykke

✔️ "Ingen spørsmål stilt" 90-dagers pengene-tilbake-garanti

Ulemper

❌ Ofte utsolgt på grunn av stor etterspørsel

Selges kun på deres offisielle nettsted

Osmo Alkometer er for tiden den mest nøyaktige alkoholmåleren på markedet uten tvil.

Den har nøyaktighet i politiklasse, så den er nesten identisk med enheten politiet bruker.

Du får et gjenbrukbart munnstykke som du setter på alkometeret før du blåser inn i ca. 7-8 sekunder.

Resultatene er veldig raske og det tar noen sekunder før de vises på LCD-skjermen.

Det som gjør denne alkometeren til den mest unike er størrelsen. Du kan bokstavelig talt putte den i lommen og prøve den mens du har det gøy med vennene dine.

Du trenger bare å holde nede knappen når du blåser – så enkelt er det.

Den kommer også med en 90-dagers penger-tilbake-garanti, slik at du til og med kan prøve den i tre måneder og fortsatt få refusjon hvis du ikke er fornøyd med den.

📍VIKTIG: Du kan bruke rabattkoden “OSMO10” for 10% rabatt i kassen.

2. BACtrack Trace

fra BACtrack

Karakter

C

Fordeler

✔️ Lett å bruke

✔️ Du får flere dyser

✔️ Advarsel når du overskrider grensen

Ulemper

❌ Viser ikke riktige resultater hver gang du bruker den

❌ Er ikke tilpasset norsk BAC-grense

Våre tester viste at BACtrack Trace gir målinger like nøyaktige som de dyrere enhetene med høy nøyaktighet.

Det tar cirka 11 sekunder å bli klar til bruk når du slår den på, og den gir også resultater på sekunder, slik at du ikke trenger å stirre lenge på skjermen. På $100, er det en stor verdi for prisen.


Den eneste virkelige ulempen er at måleren må kalibreres hver sjette til tolvte måned for å opprettholde nøyaktigheten, avhengig av hvor ofte du bruker den, men det gjelder stort sett alle alkometere, så vi kan ikke gi rabatt på det på grunn av det.

 

3. AlcoHAWK

fra AlcoHAWK

Karakter

C+

Fordeler

✔️ Lett å bruke

✔️ Raske resultater

✔️ Gjenbrukbare dyser

Ulemper

❌ Noen brukere rapporterer at den ofte slår seg helt av i et par minutter

❌ Dårlig programvare generelt

AlcoHAWK koster en brøkdel av prisen på konkurrerende produkter, men ifølge våre tester har AlcoHAWK samme nøyaktighet og pålitelighet som de profesjonelle alkometerene vi testet.


Hvis du er interessert i å ha en alkometer tilgjengelig for en uformell ettermiddagsvinsmaking eller middagsselskap, er dette den du bør få. Det har imidlertid noen mindre ulemper:


Enheten bruker et minutt på å varme opp mellom testene, noe som noen kan synes er litt irriterende hvis du tester flere personer. Resultatene som vises på den røde LED-skjermen er også rundet opp til desimaler, noe som betyr at avlesningen ikke blir like nøyaktig som på andre maskiner.


Men du trenger ikke en tredje desimal for å avgjøre om du er edru nok til å kjøre eller ikke. Og vi elsker at den runder opp i stedet for ned og at den er skånsom.

4. BACtrack S80

fra BACtrack

Karakter

B

Fordeler

✔️ Grei programvare

✔️ Design i lommestørrelse

✔️ LCD Display

Ulemper

❌ Det er dyrt kvaliteten tatt i betraktning

❌ Det gir forskjellige resultater hver gang, så det er lite pålitelig.

BACtrack beskriver denne modellen – den dyreste – som «politiutstyr», og alle kilder ser ut til å være enige. S80 har fått strålende anmeldelser fra kunder og publikasjoner, og den har også bevist sin pålitelighet og nøyaktighet i våre egne tester.

Hvis du bruker en alkometer som forelder eller skoleadministrator, er det denne du bør investere i for å være så rettferdig som mulig.

I tillegg er det raskt: enheten varmes opp på mindre enn 15 sekunder og gir deg målingen din innen 3 sekunder, noe som kan være nyttig hvis du tester flere personer.

5. Oasser Alko

fra Oasser

Karakter

B+

Fordeler

✔️ Evne til å lade den

✔️ Innebygd alarm

✔️ Lang ledning

Ulemper

❌ Dårlig programvare

❌ Det kan ta opptil 2 minutter før resultatene vises

Osser er en oppladbar alkoholmåler. Dette gjør den til en flott enhet for de som ikke vil bytte batteri nå og da.

Den kommer med fire dyser rett ut av esken, som er et praktisk tillegg.

Produktet avgir en alarm og blinker også for å advare deg når du overskrider den lovlige grensen på 0,08 %. Dette er en god ekstra sikkerhetsmekanisme – hvis det høres ut, er det ingen tvil om det, du har ingen sak å sitte bak rattet.

Den er også kompakt og lett, noe som gjør den til et flott verktøy å putte i lommen før du drar ut.

Best totalt sett

Basert på anmeldelser av Osmo

Osmo Breathalyzer

fra Osmo[1]

artikel-vergleichen.de Copyright © 2024

*Dette nettstedet eies og drives av Seth Media, eieren av Osmo.

Vi har ikke mulighet til å vurdere alle produkter i en gitt kategori. Alle meninger som uttrykkes på dette nettstedet er våre egne. Vi tester ikke produktene selv. Vår metode er basert på “meta-anmeldelser”, der vi samler eksterne tester, kundevurderinger, produktspesifikasjoner og priser på ett sted via komplisert datainnsamling og research, slik at du som forbruker får et bedre grunnlag for å ta riktig kjøpsbeslutning.

Dette er en annonse og ikke en egentlig nyhetsartikkel, blogg eller forbrukervernoppdatering. Dette nettstedet eies av Seth Media. Derfor er det ikke sikkert at innholdet er nøytralt, objektivt eller uavhengig, og det påvirker plasseringen og rekkefølgen produktene vises i. Som Amazon-partner tjener vi på kvalifiserte kjøp av visse produkter. Grafikk og produktbilder er kun ment som illustrasjoner.