De 5 beste Dash Cams i 2024

Hvis du alltid vil ha videobevis og opptak under kjøring for å kunne løse forsikringskrav eller unngå feilaktige trafikkbøter da trenger du et dash cam eller bilkamera.

Bilkameraer er utrolig effektive å ha mens du kjører, fordi du tydelig kan se alt som har skjedd og dermed slippe problemer.

Men ikke alle bilkameraer fungerer samme måte.

Vi har undersøkt over 21 forskjellige dashcams og sett etter kameraer med høy bildekvalitet, loopopptak, vidvinkelopptak, nattsyn og andre viktige funksjoner.

Her er de fem beste valgene i år:

Penny M - Forskningsspecialist

Med over 15 års erfaring i å undersøke og inspisere nyttige dingser og teknisk utstyr har Penny fått en beundringsverdig kunnskap. Ta en titt på kunnskapen og ekspertisen hennes i verdensklasse i vår serie med Topp 5 anmeldelser.

fra Osmo

Samlet karakter

A+

Vurdering

9.8/10

4.8/5

SAMLET ANALYSE

Osmo DashCam er uten tvil vårt favorittvalg markedet.

Det første som gjør det enestående, er 170° vidvinkel som sikrer at viktige vinkler blir tatt opp. Det er mye mer effektivt enn standard 120° vidvinkel.

Når du i tillegg tenker at den har 1080p HDkvalitet ved opptak i all slags vær og under alle forhold, har du allerede alt du trenger for å sikre bildene dine.

Konstant sløyfeopptak til enhver tid.

Det betyr at du ikke trenger å bekymre deg for om du har slått kameraet eller ikke, for det tar opp 24/7 og lagrer alle data SDkortet. Dette gjør det utrolig praktisk hvis noen prøver å stjele eller skade bilen din om natten.

De tilbyr til og med PROversjonen av SDkortet til en svært attraktiv pris det ville kostet mye mer hvis du prøvde å kjøpe det separat.

Apropos mørke forhold, den har nattsyn som gir et nøyaktig og krystallklart bilde selv om natten. Det gjør at du kan zoome inn bilskilt selv om natten.

Det har parkeringsovervåkning og bevegelsesdeteksjon.

Osmo DashCam er svært enkelt å installere og tar ikke mer enn et par minutter, og det trenger ingen ekstra kabler eller tilbehør, slik enkelte andre bilkameraer krever.

Osmo tilbyr en 14dagers pengertilbakegaranti, slik at du kan prøve det i to uker og likevel pengene tilbake hvis du ikke er fornøyd.

Fotografering med vidvinkel
99%
Overordnet kvalitet
98%
Valuta for pengene
99%
Returrett
99%
Tilbakemeldinger og kundetilfredshet
97%

Fordeler

✔️ 170° vidvinkel

✔️ 1080p HD-kvalitet

✔️ Nattsyn

✔️ Bevegelsesdeteksjon

✔️ Zoom inn på bilskilt

✔️ Enkel å installere

✔️ Parkeringsvakt

✔️ Loop-opptak

✔️ Beskytter bilen om natten

✔️ Egnet for personbiler, lastebiler og bobiler

✔️ Ingen frosset bilde

✔️ 14-dagers penger-tilbake-garanti

Nackdelar

❌ Ofte utsolgt på grunn av stor etterspørsel

KONKLUSJON

Osmo DashCam er rimelig for et markedsledende dashbordkamera med innovativ teknologi og opptak i HDkvalitet. Benytt deg av denne tidsbegrensede rabatten lenge lageret rekker.

Osmo tilbyr 14 dagers penger tilbakegaranti og gratis frakt. Osmo DashCam ble enstemmig kåret til det beste bilkameraet i 2024.

Samlet vurdering

B+

Vurdering

8.8/10

4.6/5

OVERORDNET ANALYSE

Da vi valgte å filme i 4K/30p, ble resultatet nesten som film, med ekstremt skarp definisjon og stor detaljrikdom, selv under dårlige værforhold. Dette gjør det mye enklere å finne bilskilt eller skille ut deler av en ulykke som er vanskelige å se.

Det innebygde polarisasjonsfilteret foran kameraet kan roteres for å redusere gjenskinn fra frontruter, og digital bildestabilisering er en annen ny funksjon bilkameramarkedet som bidrar til å jevne ut ujevnheter og rystelser forårsaket av jettegryter og dårlig veidekke.

I likhet med søskenmodellen 522GW kan denne modellen styres via stemmestyring ved hjelp av Alexa Skills, men det krever at den medfølgende smarttelefonappen fungerer, og den er ikke den beste vi har prøvd. Til tross for det nye doble 2,4 GHz + 5 GHz WiFinettverket hadde vi fortsatt problemer med å koble til telefonene våre for å overføre bilder og videoer.

Heldigvis er den 3tommers berøringsskjermen baksiden skarp, tydelig og svært enkel å bruke, og inkluderingen av what3words passer godt sammen med Nextbases EmergencySOSfunksjon, som du får et års gratis abonnement med dette dashbordet.

Vinkelprøvetaking
89%
Overordnet kvalitet
93%
Valuta for pengene
90%
Retningslinjer for retur
85%
Tilbakemeldinger og kundetilfredshet
88%

Fordeler

✔️ Flott teknikk

✔️ LCD-skjerm

✔️ God kvalitet

✔️ Kompatibel med alle biler

✔️ Stilig design

✔️ Gratis frakt

✔️ Enkel å justere

Ulemper

❌ Kunne vært mer bærekraftig

❌ Litt dyrt

Samlet vurdering

B

Vurdering

8.3/10

4.4/5

OVERORDNET ANALYSE

Garmin Mini 2 er et lite bilkamera som nesten forsvinner bak bilens bakspeil, men som likevel har Full HDvideo med HDR, stemmestyring som faktisk fungerer pålitelig, en flott smarttelefonapp og et svært enkelt magnetisk monteringssystem.

Installasjonen av Mini 2 er den samme som for de andre bilkameraene i Garminfamilien. Vi opplevde at installasjonen tok bare noen minutter ved hjelp av Garmins Drivesmarttelefonapp (iOS og Android). Det enkle, men effektive monteringssystemet gjør det enkelt å plassere kameraet i den perfekte vinkelen, og en magnet i myntstørrelse festes til frontruten og holder bilkameraet sikkert plass.

Vi synes videokvaliteten er god i forhold til kameraets størrelse. Det tar opp i Full HD, 30 bilder i sekundet med HDR og produserer bilder som er skarpe nok til å skille ut viktige detaljer som bilskilt, uansett lys og værforhold. Objektivets synsfelt 140 grader er ikke det bredeste markedet, men gir likevel god oversikt over veien.

Det finnes en knapp for rask lagring av deler av videoen (eller du kan stole at gsensoren automatisk registrerer en kollisjon), og stemmestyring av funksjoner som å ta et bilde eller slå av og lydopptak fungerer overraskende bra.

Vinkelprøvetaking
82%
Overordnet kvalitet
84%
Valuta for pengene
70%
Retningslinjer for retur
65%
Tilbakemeldinger og kundetilfredshet
78%

Fordeler

✔️ Avanserte funksjoner

✔️ Enkel å bruke

✔️ 1080p HD-bilde

✔️ Zoom inn-funksjon

✔️ Enkel å installere

✔️ Stemmestyring

✔️ Lettvekt

Ulemper

❌ Ingen bevegelsesregistrering.

❌ Dårlig nattsyn

❌ Kun 7-dagers pengene-tilbake-garanti

Samlet vurdering

B

Vurdering

7.8/10

4.2/5

OVERORDNET ANALYSE

Nexar Pro er en løsning med to kameraer som er beregnet på dem som sitter bak rattet i lengre perioder og ønsker å ta opp video både inne i og utenfor bilen. Den består av to separate kameraenheter som er koblet sammen med en kabel, og vi synes installasjonen var ganske ryddig, selv om den tok opp en del av frontruten.

Nexarappen er en sentral del av opplevelsen med to kameraer: Her kan du justere innstillingene, opprette hendelsesrapporter og sikkerhetskopiere opptakene til skyen (Nexar tilbyr gratis skylagring til sine kunder). Andre nyttige verktøy er innbruddsvarsler hvis noen prøver å tukle med bilen din, samt GPSdatalogging.

Dette dashbordkameraet tar ikke opp i 4K, men vi synes 1080pvideoen er fullt brukbar. Det eksterne kameraet fungerer godt selv under vanskelige værforhold, fra kraftig regn til sterkt solskinn. Det finnes billigere bilkameraer med færre funksjoner å leke med, men hvis bilens sikkerhet er avgjørende i hverdagen din, er Nexar Pro vanskelig å slå når det gjelder beskyttelse og totalverdi.

Vinkelprøvetaking
82%
Overordnet kvalitet
84%
Valuta for pengene
70%
Retningslinjer for retur
65%
Tilbakemeldinger og kundetilfredshet
78%

Fordeler

✔️ Solid bildekvalitet

✔️ Avanserte innstillinger

✔️ Enkel å installere

✔️ Gratis frakt i USA

✔️ Positive anmeldelser

✔️ 30 dagers pengene tilbake-garanti

Ulemper

❌ Ingen pengene-tilbake-garanti

❌ Opptak med 120° vidvinkel

❌ Fryser av og til

Samlet vurdering

c+

Vurdering

7.5/10

4/5

OVERORDNET ANALYSE

Vantrue E1 har en elegant design og er relativt kompakt, et attraktivt bilkamera som kan ta opp 2,5Kvideo med 30 bilder per sekund. Det kan også ta opp Full HDfilm med 60 bilder i sekundet, noe som gir flere detaljer under kjøring. Resultatene er skarpe både dag og natt, med nøyaktige farger og akseptabel støy i svakt lys. Testene våre viste at polarisasjonsfilteret (ekstrautstyr) reduserer refleksjoner dashbordet.

Det magnetiske festet E1 fungerer bra, men mangelen sidejusteringer begrenser bruken hvis du ikke kan montere det sentralt. Hvis du kan det, vil du oppdage at 160gradersvinkelen fanger opp et bredt bilde av det som er foran deg. En liten 1,54tommers skjerm gir en praktisk forhåndsvisning når du setter opp kameraet, men smarttelefonappen er mer nyttig når du skal justere innstillingene.

E1 har et solid sett med funksjoner. Det inkluderer GPSsporing, WiFitilkobling og en fjernkontroll for trådløs lagring av bilder.

Vinkelprøvetaking
82%
Overordnet kvalitet
80%
Valuta for pengene
60%
Retningslinjer for retur
70%
Tilbakemeldinger og kundetilfredshet
75%

Fordeler

✔️ Krystallklart bilde

✔️ Flott teknikk

✔️ Innebygd GPS

✔️ Kan kobles til via WiFi

✔️ Gratis frakt

Ulemper

❌ For dyrt

❌ Ikke bærekraftig

❌ De selger abonnementer til deg

❌ Blandede anmeldelser

HVA ER ET DASHCAM?

Et dashbordkamera er et videokamera som vanligvis er montert dashbordet i et kjøretøy, og som brukes til kontinuerlig opptak av aktiviteter gjennom bilens frontrute. Politiets dashbordkameraer brukes vanligvis til å samle inn bevis under trafikkstanser.

Fordeler med et bilkamera

Ting du bør tenke på når du skal velge det beste bilkameraet

170° vidvinkel

Den er mye mer effektiv enn en vanlig 120° vidvinkel og bør alltid være noe av det du prioriterer når du kjøper kamera. Det sikrer opptak fra begge sider og ikke bare det som er foran deg.

1080p HD-kvalitet

Krystallklare bilder er alltid viktig når det gjelder kameraer, så velg alltid 1080p, som har den beste bildefrekvensen og forhindrer at bildet "fryser".

Nattsyn

Mange ulykker skjer om natten på grunn av dårlig sikt, så det er viktig at dashbordkameraet har nattsyn for å sikre skarpe bilder under alle værforhold og omstendigheter.

Opptak i sløyfe

Det hender ofte at du glemmer å slå kameraet av eller på, så prøv alltid å få til loop-opptak for å sikre at alt blir tatt opp og lagret på SD-kortet.

Garanti

Hvis merket ikke tilbyr pengene tilbake-garanti eller garanti på kameraet, bør du holde deg unna. Se alltid etter noe du kan prøve ut og få pengene tilbake hvis du ikke finner det nyttig.

Hva du bør unngå når du velger bilkamera

Ingen bevegelsesdeteksjon

Dette har mye å gjøre med innovativ teknologi, og bare moderne bilkameraer har dette. Det er svært nyttig om natten og i kampen mot tyver.

Vanskelig å installere

Det er sjokkerende hvor vanskelig noen bilkameraer er å installere, det er mye frem og tilbake, og brukerhåndbøkene er ofte mangelfulle. Se alltid etter alternativer som er enkle å installere.

Billige kopier

Det er mange billige produkter (til og med på Amazon) som bare er rent søppel. De er ikke engang testet, og de vil bare kaste bort tid og penger. Etter min mening er alt under $ 100 ikke funksjonelt.

Penny M - Forskningsspecialist

Med over 15 års erfaring i å undersøke og inspisere nyttige dingser og teknisk utstyr har Penny opparbeidet seg en beundringsverdig kunnskap. Ta en titt på kunnskapen og ekspertisen hennes i verdensklasse i vår serie med Topp 5 anmeldelser.

annestest.com Copyright © 2024

*Dette nettstedet eies og drives av Seth Media, eieren av Osmo.

Vi har ikke mulighet til å vurdere alle produkter i en gitt kategori. Alle meninger som uttrykkes på dette nettstedet er våre egne. Vi tester ikke produktene selv. Vår metode er basert på “meta-anmeldelser”, der vi samler eksterne tester, kundevurderinger, produktspesifikasjoner og priser på ett sted via komplisert datainnsamling og research, slik at du som forbruker får et bedre grunnlag for å ta riktig kjøpsbeslutning.

Dette er en annonse og ikke en egentlig nyhetsartikkel, blogg eller forbrukervernoppdatering. Dette nettstedet eies av Seth Media. Derfor er det ikke sikkert at innholdet er nøytralt, objektivt eller uavhengig, og det påvirker plasseringen og rekkefølgen produktene vises i. Som Amazon-partner tjener vi på kvalifiserte kjøp av visse produkter. Grafikk og produktbilder er kun ment som illustrasjoner.