Med et bilkamera i bilen kan du känna dig säkrare och även ha roligare när du är på språng. Med en kamera i bilen kan du dokumentera bilresor och natursköna körningar, vilket hjälper dig att fånga minnen på ett nytt sätt.

Den kan också ge säkerhet genom att spela in fordonets omgivning och den kan också spela in fordonets insida.

Därför kan den fånga förstahandsbevis om någon bryter sig in i bilen eller försöker stjäla din bil. En dashcam kan spela in vad som händer under en olycka, och du kan dela med dig av bilderna till ditt försäkringsbolag och andra inblandade parter.

Vi har testat över 20 olika dash cams, och även om vi blev besvikna på några av dem var vi verkligen imponerade av några. Kortsikt, vidvinkelseende, inbyggd Wi-Fi och många andra saker är bara några av våra kriterier.

Här är de fem bästa:

De 5 BÄSTA Instrumentkameror 2022

BILD PRODUKT  

Osmo L2 har en 170° vidvinkelvinkel, så att du kan fånga allt framför dig utan att missa några detaljer. När vi testade den för första gången blev vi förvånade över hur lätt den var att installera, och du fick till och med en bruksanvisning som beskrev allt.

Kolla Priset→

Nextbase 622GW

 

Om du har pengar att spendera har Nextbase 622GW alla funktioner du kan önska dig av en instrumentpanel, och mer därtill. Designen kommer säkerligen inte att sätta världen i brand, men den har en unik uppsättning funktioner som ger en av de bästa videokvaliteterna bland alla dashcams på marknaden.
Kolla Priset→

Garmins Dash Cam 57

 

Om du letar efter solida funktioner till ett mindre tråkigt pris är det Garmins Dash Cam 57. Garmin Dash Cam 57 har alla vanliga dash cam-funktioner, plus några till som förbättrar inspelningsmöjligheterna och gör bilen smartare i processen.

Kolla Priset→


Nextbase 320XR
Erfarna instrumentbrädapparater kanske beklagar bristen på avancerade funktioner eller 2K-inspelning, men Nextbase 320XR är en bra och enkel lösning med dubbla kameror som är bättre än många rivaler i sin klass.
Kolla Priset→
 

OSMO L2 – Testvinnare 2022

Kolla Priset→

Osmo L2 har en 170° vidvinkelvinkel, så att du kan fånga allt framför dig utan att missa några detaljer. När vi testade den för första gången blev vi förvånade över hur lätt den var att installera, och du fick till och med en bruksanvisning som beskrev allt.

Med inbyggd Wi-Fi kan du styra allt via din smartphone och du kan enkelt spela upp en specifik situation eller tidsram.

Sedan älskar vi deras loop-inspelningsalternativ. Du behöver inte oroa dig för att starta eller stoppa inspelningen eftersom Osmo L2 automatiskt skriver över äldre oviktiga videor och sparar de nyaste.

På så sätt är din bil säker på natten från att bli stulen eller skadad. Med mörkerseende kan du fånga allt i svagt ljus och samtidigt få en kristallklar bild.

På det hela taget har Osmo L2 allt du behöver av en instrumentbräda-kamera, och den är prisvänlig. Osmo erbjuder en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kan prova deras dash cam i tre månader och om du inte gillar den får du pengarna tillbaka.

 

2. Nextbase 622GW

Kolla Priset →

 

Om du har pengar att spendera har Nextbase 622GW alla funktioner som du kan önska dig av en instrumentpanel, och mer därtill.

Designen kommer absolut inte att sätta världen i brand, men den har en enastående uppsättning funktioner som erbjuder en av de bästa videokvaliteterna för någon dashcam på marknaden.

622GW kan spela in video i 4K/120 bilder per sekund, med inbyggd bildstabilisering för att säkerställa att du får silkeslena inspelningar, ett läge för extremt brus och ett polariseringsfilter som minimerar reflektioner som annars skulle förstöra dina bilder.

 

Garmins Dash Cam 57

Kolla Priset→

 

Om du letar efter solida funktioner till ett mindre tråkigt pris är det Garmins Dash Cam 57.

Garmin Dash Cam 57 har alla vanliga dash cam-funktioner, plus några till som förbättrar inspelningsmöjligheterna och gör bilen smartare i processen. Om du inte har en nyare bil med förarassistansfunktioner är det här som Garmin 57 är bäst.

Den har en mängd säkerhetsfunktioner, bland annat varning för kollisioner framåt, varning för avvikelse från körfältet och när du närmar dig stoppljus och fartkameror. Den talar också om för dig när du är för tankspridd för att märka att trafiken har börjat röra på sig.

 

Nextbase 320XR Dash Cam

Kolla Priset →

Erfarna instrumentbrädapparater kanske beklagar bristen på avancerade funktioner eller 2K-inspelning, men Nextbase 320XR är en bra och enkel lösning med två kameror som är bättre än många rivaler i sin klass.

Bildkvaliteten är visserligen inte perfekt, men den är mer än duglig, och den kompakta, diskreta designen gör att den passar de flesta fordon.

Om du letar efter ett pålitligt och prisvärt system med dubbla kameror utan en flashig trixlåda är det här rätt.

 

Vad lägger vi vikt vid i våra tester?

 

När vi testade över 20 olika instrumentbrädapparater har vi tittat på ett antal faktorer för att avgöra vilka som är bäst. Det första vi tittade på var upplösningen – vissa instrumentbräda-kameror var så dåliga att du knappt hade några bevis på grund av den låga upplösningen.

Hög upplösning (1080p och högre) är viktigt vid bilolyckor så att du lätt kan få tillbaka pengarna från din bilförsäkring. Sedan letade vi efter enkelhet. Dash cam ska vara lätt att installera och kräver ingen professionell hjälp.

Loop-inspelning är också en viktig funktion om du vill skydda din bil från stöld eller skador på natten. Det är ingen idé att ha en dash cam om den inte har loop-inspelning.

Om du reser på natten är det viktigt att du har mörkerseende. Utan mörkerseende fångar kameran nästan ingenting som är synligt. Vi har också tagit hänsyn till många andra faktorer, t.ex. kundupplevelse, hållbarhet och kvalitet.

 

Fördelar och nackdelar med Instrumentkameror

 

Bevis Att ha en instrumentpanelskamera i bilen innebär att du har bevismaterial till hands om du skulle vara inblandad i en bilolycka eller bevittna en olycka. Anordningarna är bekvämt placerade så att de kan övervaka hela vägen framför dig, vilket innebär att alla olyckor du råkar se eller vara inblandad i registreras.

Skicka in Dash Cam-filmer till försäkringsbolagen Försäkringsavgifterna kan ändras på grund av ett antal faktorer, bland annat ålder, pendlingsavstånd och körjournaler.

Hastighetsöverträdelser och olyckor kan leda till att dina försäkringsavgifter stiger, ibland till mer än tre gånger så mycket som tidigare. Om en olycka inträffar kan du med en instrumentbrädapparat med incidentrapporter effektivisera skadeståndsprocessen för att få en snabbare upplevelse och bevisa att du inte var skyldig.

Uppmuntra till säker körning En instrumentpanelkamera som belönar säker körning och straffar farliga vanor bakom ratten uppmuntrar naturligtvis förare att fatta bättre beslut.

Övervaka förstagångsförare Det kan vara nervöst att se ditt barn köra ensam för första gången, men med hjälp av funktioner i instrumentbrädan som GPS-spårning och G-sensorer som känner av stötar och utlöser larm kan du bidra till att se till att förstagångsförare tar sitt ansvar och är säkra.

 

Slutsats

Det var ganska svårt att välja en vinnare bland dessa fyra kvalitetsprodukter, men Osmo fick till slut första platsen.

Den har det bästa systemet för mörkerseende, är lätt att installera och har en vidvinkel på 170°. Osmo har en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Du kan använda den i tre månader och få pengarna tillbaka om du inte gillar den.