Topp 5 Alkomätare 2024

Enligt statistiken har det inträffat över tusentals rattfylleriolyckor i Sverige de senaste åren. Det chockerande faktum är att var fjärde trafikdöd i Sverige kan relateras till berusning.

Det är alltid en bra idé att ha en alkomätare med dig eller i din bil, så att du och dina nära och kära kan vara säkra på vägen.

Alla alkomätare är dock inte gjorda på samma sätt.

Vi har undersökt över 21 olika alkomätare och letat efter något med hög noggrannhet, exakta BAC-nivåer, återanvändbart munstycke och många andra viktiga funktioner.

Här är årets topp 5 val:

VÅR FAVORIT
Betyg: 9.8/10
Funktioner:
  • Högklassig noggrannhet
  • Resultaten visas efter 5 sekunder
  • Exakta BAC-nivåer

Penny M - Forskningsspecialist

With over 15 years of researching and inspecting helpful gadgets and tech devices, Penny gained an admirable knowledge. Check out her world-class knowledge and expertise in our Top 5 Reviews series.

från Osmo

Totalbetyg

A+

Poäng

9.8/10

4.8/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Osmo Breathalyzer är överlägset vårt favoritval på marknaden.

Det första som gör den speciell är höggradig noggrannhet som visar exakta avläsningar och låter dig veta om du kan köra eller inte.

Om du är berusad och inte kan köra får du en varning och påminnelse om att hålla dig borta från vägen – en mycket användbar funktion.

Du får ett återanvändbart munstycke som du sätter på alkomätaren innan du blåser in i ca 7-8 sekunder.

Resultaten är mycket snabba och det tar bara några sekunder innan de visas på LCD-skärmen.

Det som gör denna alkomätare till den mest unika är dess storlek. Du kan bokstavligen stoppa den i fickan och ta med den ut på en kväll med dina vänner.

Du behöver bara hålla ned knappen när du blåser – så enkelt är det.

Den kommer också med en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kan prova den i 2 veckor och fortfarande få  återbetalning om du inte är nöjd med den.

Noggrannhet
99%
Övergripande kvalitet
98%
Värde för pengarna
99%
Returpolicy
99%
Kundfeedback och nöjdhet
97%

Fördelar

✔️ Högklassig noggrannhet

✔️ Resultaten visas efter 5 sekunder

✔️ Exakta BAC-nivåer

✔️ Design i fickformat

✔️ Återanvändbart munstycke

✔️ Lätt att använda

✔️ Sladdlös

✔️ LCD-display

✔️ Manövreras med en knapptryckning

✔️ Inbyggd varning

✔️ Fri frakt i Sverige

✔️ 14 dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ Ofta slut i lager på grund av hög efterfrågan

SAMMANFATTNING

Osmo Breathalyzer är rimligt prissatt för en marknadsledande alkomätare med höggradig noggrannhet och innovativ teknik. Dra nytta av denna tidsbegränsade rabatt så långt lagret räcker.
Osmo erbjuder en 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti och fri frakt. Osmo utsågs enhälligt till 2024 års bästa alkomätare.

från BACtrack

Totalbetyg

B+

Poäng

8.8/10

4.6/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Tredjepartstester visade att BACtrack Trace ger lika exakta mätningar som de dyrare enheterna med hög noggrannhet.

Den tar cirka 11 sekunder för göra sig redo att användas när du slår på den, och den ger också resultat på några sekunder, så du behöver inte stirra länge på skärmen. För $100 levererar den mycket värde för pengarna. 

Den enda verkliga nackdelen är att mätaren behöver kalibreras var sjätte till tolfte månad för att bibehålla noggrannheten, beroende på hur ofta du använder den, men det är i stort sett fallet med alla alkomätare, så vi kan inte räkna bort det på grund av det.

Noggrannhet
89%
Övergripande kvalitet
93%
Värde för pengarna
90%
Returpolicy
85%
Kundfeedback och nöjdhet
88%

Fördelar

✔️ Fantastisk teknik

✔️ LCD-skärm

✔️ Bärbar väska

✔️ Solid noggrannhet

✔️ Trevlig design

✔️ Fri frakt

✔️ Lätt att justera

Nackdelar

❌ Dåligt batteri

❌ Resultaten är ibland inte exakta

från AlcoHAWK

Totalbetyg

B

Poäng

8.3/10

4.4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

AlchoHAWK beskriver denna modell – den dyraste de har – som mycket exakt och många verkar hålla med. S80 har fått strålande recensioner från kunder och publikationer, och den har också visat sin tillförlitlighet och noggrannhet i ett antal tester.

Om du är intresserad av att ha en alkomätare tillgänglig för en vinprovning eller middagsbjudning på eftermiddagen, är denna mätare rätt för dig. Den har dock några mindre nackdelar:

Enheten tar en minut att värma upp mellan testerna, vilket vissa kan tycka är lite irriterande om du testar flera personer. Resultaten som visas på den röda LED-skärmen är också avrundade uppåt till decimaler, vilket innebär att avläsningen inte kommer att vara lika exakt som på andra maskiner.

Men du behöver inte en tredje decimal för att avgöra om du är tillräckligt nykter för att köra bil eller inte. Och vi älskar att den avrundar uppåt istället för nedåt och att den är skonsam.

Noggrannhet
82%
Övergripande kvalitet
84%
Värde för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

Fördelar

✔️ Avancerade funktioner

✔️ Lätt att använda

✔️ Tyst drift

✔️ BAC-nivåer

✔️ Liten design

✔️ Vattentålig

✔️ Låg vikt

Nackdelar

❌ Inte så exakt

❌ Bör användas en timme efter att du druckit

❌ Endast 7-dagars pengarna-tillbaka-garanti

från Sonew

Totalbetyg

B

Poäng

7.8/10

4.2/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

BACtrack beskriver denna modell – den dyraste – som “polisutrustning”, och alla källor verkar hålla med. S80 har fått lysande recensioner från kunder och publikationer, och den har också bevisat sin tillförlitlighet och noggrannhet i våra egna tester.

Om du använder en alkomätare som förälder eller skoladministratör är det den här du ska investera i för att vara så rättvis som möjligt.

Dessutom är den snabb: enheten värms upp på mindre än 15 sekunder och ger dig din mätning inom 3 sekunder, vilket kan vara användbart om du testar flera personer.

Noggrannhet
82%
Övergripande kvalitet
84%
Värde för pengarna
70%
Returpolicy
65%
Kundfeedback och nöjdhet
78%

Fördelar

✔️ LCD display

✔️ Återanvändbart munstycke

✔️ Fantastisk teknik

✔️ Gratis frakt i Sverige

✔️ Positiva recensioner

✔️ 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

❌ Ingen återbetalningsgaranti

❌ Skulle kunna vara mer exakt

❌ Inga varningar

från Oasser

Totalbetyg

c+

Poäng

7.5/10

4/5

ÖVERGRIPANDE ANALYS

Osser är en uppladdningsbar alkoholmätare. Detta gör den till en utmärkt enhet för dem som inte vill byta batteri då och då.

Den levereras med fyra munstycken direkt ur lådan, vilket är ett praktiskt tillägg.

Produkten avger ett larm och blinkar även för att varna dig när du överskrider den lagliga gränsen. Detta är en bra extra säkerhetsmekanism – om du hör ljudet, råder det ingen tvekan om att du inte har något att göra bakom ratten.

Den är också kompakt och lätt, vilket gör den till ett utmärkt verktyg att stoppa i fickan innan du ger dig ut på vägarna.

Noggrannhet
82%
Övergripande kvalitet
80%
Värde för pengarna
60%
Returpolicy
70%
Kundfeedback och nöjdhet
75%

Fördelar

✔️ Design i fickformat

✔️ Fantastisk teknik

✔️ Enkel att använda

✔️ LCD-skärm

✔️ Fri frakt i Sverige

Nackdelar

❌ Inte så exakt

❌ Dålig kvalitet

❌ De säljer dig med ytterligare artiklar

❌ Blandade recensioner

VAD ÄR EN ALKOTESTARE?

En Breathalyzer eller Breathalyser är en anordning för att uppskatta alkoholhalten i blodet, eller för att upptäcka virus eller sjukdomar från ett utandningsprov. Namnet är ett generiskt varumärke för varumärket Breathalyzer för instrument som utvecklades av uppfinnaren Robert Frank Borkenstein på 1950-talet

Fördelar med BREATHALYZER

Saker att tänka på när du ska välja den bästa alkholmätaren

Noggrannhet

Noggrannhet är den viktigaste egenskapen när du letar efter en alkomätare. Att köpa den som ger samma resultat (varje gång) är den du bör sikta på.

Återanvändbart munstycke

Även om vissa alkomätare levereras med flera munstycken är det viktigt att munstycket är återanvändbart, så att du bara kan tvätta det och använda det igen ett obegränsat antal gånger. Detta är också bra eftersom du kan låta dina vänner använda det också

Snabba resultat

Ingen vill vänta fem minuter på att få resultat. De mest avancerade alkomätarna ger resultat på mindre än 10 sekunder efter att man blåst i munstycket.

BAC-nivå

De flesta alkomätare är anpassade till USA:s lagliga promillegräns, men det bästa alternativet är såklart Sveriges promillenivåer.

Garanti

Om varumärket inte erbjuder en pengarna-tillbaka-garanti eller garanti på sin alkoholmätare, bör du hålla dig borta från den. Leta alltid efter något du kan prova och få full återbetalning om du inte tycker att den uppfyller sin funktion.

Vad du bör undvika när du ska välja alkoholmätare

Stor storlek

Om en alkomätare är över 20-25 centimeter lång tycker vi inte att den är så användbar längre. Du vill ha något som du kan ha i bilen eller till och med stoppa i fickan när du går ut på krogen med dina vänner.

Dålig programvara

Om alkolåset använder föråldrad programvara kommer den inte att vara exakt, det kommer att ta minuter att visa resultat och det kan till och med frysa i ett par dagar - undvik definitivt dålig programvara.

Billiga kopior

Det finns massor av billiga produkter (även på Amazon) som bara är rent skräp. De är inte ens testade och de kommer bara att slösa bort din tid och pengar. Enligt min mening är allt under 700 kr inte funktionellt.

Penny M - Forskningsspecialist

Med över 15 års erfarenhet av att undersöka och inspektera användbara prylar och tekniska enheter har Penny skaffat sig en beundransvärd kunskap. Kolla in hennes kunskap och expertis i världsklass i vår serie Topp 5 recensioner.

annestest.com Copyright © 2024

*Den här webbplatsen ägs och drivs av Seth Media, ägaren till Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-reviews”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett och samma ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade köp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast i illustrativt syfte.