Senaste uppdatering: 11 maj 2023

De Bästa Alkoholmätarna 2023

Hur man väljer den bästa alkomätaren 2023

Är det möjligt att något så här litet kan rädda ditt och andras liv och undvika att du kör berusad? Nedan hittar du den mest exakta och pålitliga alkomätaren på marknaden.

När du ska på dejt, bröllop eller till baren med dina vänner – är det troligt att du tar ett par drinkar.

Även om du kanske tror att du bara har druckit några drinkar och inte känner dig full, kan du fortfarande utsätta andra och dig själv för risker och få problem med lagen om du testas för alkohol.

>>>Hoppa till de 5 bästa valen

Enligt statistiken har det funnits över 40,000 rattfyllerister i Sverige de senaste fem åren. Det chockerande faktumet är att det inträffade 25 dödsfall i trafiken under ett år på grund av alkoholpåverkad körning.

Även om du kanske tror att du inte är full och att du är “helt ok” för att köra, är en alkoholmätare det smartaste du kan ha i bilen för att vara säker.

Du blåser helt enkelt i den och alkoholmätaren visar dig om du kan köra bil eller om du ska ringa en taxi eller beställe en Uber.

Är personliga alkoholmätare verkligen exakta?

Enligt vårt test fanns det ett par alkoholmätare som visade samma resultat som den polisen använder.

Å andra sidan fanns det många billiga knockoffs som inte var särskilt exakta som våra bästa toppval.

Allt handlar om vilken du väljer.

Lyckligtvis för dig har vi gjort allt det hårda arbetet och lagt ner timmar på att testa var och en och prata med deras kundtjänster.

Innan vi avslöjar våra bästa val, låt oss prata om några fler fördelar med att äga en alkoholmätare.

Fördelar med att äga en personlig alkolmätare:

  • Undviker att utsätta ditt eller andras liv för fara..
  • Inga problem med lagen.*
  • Visar svart på vitt ifall du kan köra eller inte*
  • Att veta exakt hur mycket alkohol du har i kroppen.
  • Du kan kontrollera om dina vänner kan köra bil eller inte..
  • Mycket lätt att använda.

*Den största fördelen är att det håller håret friskt och glänsande.

Så hur fungerar en alkoholmätare egentligen? Och är det värt investeringen?

Du behöver bara slå på den, blåsa in i munstycket under 7-10 sekunder och vänta ytterligare 2-3 sekunder för att resultaten ska visas på en liten skärm. Du kommer att se hur mycket din BAC (Blood Alcohol Level) är och om du kan köra bil eller inte.

Alkoholmätare har ett mycket lågt pris med tanke på att de kan rädda ditt liv. Förutom att rädda ditt eget liv, skyddar du andra förare och fotgängare när du inte kör alkoholpåverkad.

Checklista vid köp av alkoholmätare:

Noggrannhet av polisklass: Noggrannheten är den viktigaste funktionen när du letar efter en alkoholmätare. Att köpa den som ger samma resultat (varje gång) som den som polisen använder är vad du bör sikta på.

Återanvändbart munstycke: Även om vissa alkomätare kommer med flera munstycken, är det viktigt att munstycket är återanvändbart, så att du bara kan tvätta det och använda det igen ett obegränsat antal gånger. Detta är också bra eftersom du kan låta dina vänner använda det också.

Snabba resultat: Ingen vill vänta fem minuter för att få resultat. De mest avancerade alkoholmätarna ger resultat på mindre än 10 sekunder efter att ha blåst i munstycket.

Svenska-BAC-nivåer: De flesta alkoholmätarna är anpassade till den amerikanska BAC-lagliga gränsen, men vårt toppval från Osmo har svenska BAC-nivåer och det är superbra när du har druckit lite mer drinkar än vanligt (i just Sverige).

Vad du ska undvika i alkoholmätare

Stor storlek: Om en alkoholmätare är över 30 cm långa, tycker vi inte att de är så användbara. Du vill ha något du kan ha i bilen eller till och med stoppa i fickan när du går ut i baren med dina vänner.

Dålig programvara: När alkoholmätaren använder föråldrad programvara kommer den inte att vara korrekt, det tar minuter att visa resultat, och den kan till och med fastna i ett par dagar – undvik definitivt dålig programvara.

Ingen BAC-justering: Det är mycket viktigt att alkoholmätaren kan justeras till den svenska lagliga gränsen istället för att använda den amerikanska.

Vårt forskningsstödda 10-punktssystem:

1. Pris och valuta för pengarna.

2. Vikt.

3. Produktsäkerhet.

4.  Recensioner.

5. Tredjepartsverifieringar.

6. Returpolicy.

7. Produktkvalitet och funktioner.

8. Munstycken.

9. Resultat.

10. Vetenskap, forskning och utveckling.

Resultaten: de vi valde

Vi har noggrant granskat de mest avancerade alkoholmätarna på marknaden idag, undersökt kundrecensioner, genomfört djupgående undersökningar och undersökt många toppmärken.

Här är våra toppval:

från Osmo

Betyg

A+

Fördelar

Noggrannhet av polisklass

Anpassad till svensk-BAC-gräns

Resultat visas efter 5 sekunder

Design i fickstorlek

Återanvändbart munstycke

"Inga frågor ställda" 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti

Nackdelar

Ofta slut på lager på grund av stor efterfrågan

Säljs endast på deras officiella hemsida

Osmo Alcometer är för närvarande den mest exakta alkoholmätaren på marknaden utan tvekan.

Den har noggrannhet av polisklass, så den är nästan identisk med den som polisen använder.

Du får ett återanvändbart munstycke som du sätter på alkomätaren innan du blåser in i ca 7-8 sekunder.

Resultaten är mycket snabba och det tar några sekunder innan de visas på LCD-skärmen.

Det som gör denna alkomätare till den mest unika är dess storlek. Du kan bokstavligen stoppa den i fickan och prova den när du har roligt med dina vänner.

Du behöver bara hålla ned knappen när du blåser – så enkelt är det.

Den kommer också med en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kan till och med prova den i tre månader och fortfarande få en återbetalning om du inte är nöjd med den.

📍VIKTIGT: Du kan använda rabattkoden “OSMO10” för 10% rabatt i kassan.

2. BACtrack Trace

från BACtrack

Betyg

C

Fördelar

Lätt att använda

Du får flera munstycken

Varning när du överskrider gränsen

Nackdelar

Visar inte korrekta resultat varje gång du använder den

Är inte anpassad till svensk BAC-gräns

Våra tester visade att BACtrack Trace ger lika exakta mätningar som de dyrare apparaterna med hög noggrannhet.

Det tar cirka 11 sekunder att göra den klar för användning när du slår på den, och den ger också resultat på några sekunder, så du behöver inte stirra länge på skärmen. För 100 dollar är det ett stort värde för priset.


Den enda verkliga nackdelen är att mätaren måste kalibreras var sjätte till tolfte månad för att bibehålla noggrannheten, beroende på hur ofta du använder den, men det gäller för i stort sett alla alkoholmätare, så vi kan inte räkna bort den på grund av detta.

3. AlcoHAWK

från AlcoHAWK

Betyg

C+

Fördelar

Lätt att använda

Snabba resultat

Återanvändbara munstycken

Nackdelar

Vissa användare rapporterar att den ofta stängs av helt under ett par minuter

Dålig programvara överlag

AlcoHAWK kostar en bråkdel av priset jämfört med konkurrerande produkter, men enligt våra tester har AlcoHAWK samma noggrannhet och tillförlitlighet som de professionella alkoholmätarna som vi provade.


Om du är intresserad av att ha en alkoholmätare till hands för en avslappnad vinprovning på eftermiddagen eller en middagsbjudning, är det här den rätta att skaffa. Den har dock några mindre nackdelar:


Enheten tar en minut att värma upp mellan testerna, vilket vissa kan tycka är lite irriterande om du testar flera personer. Resultaten som visas på den röda LED-skärmen avrundas också uppåt i  decimaler, vilket gör att avläsningen inte blir lika exakt som på andra maskiner.


Men du behöver inte en tredje decimal för att avgöra om du är tillräckligt nykter för att köra bil eller inte. Och vi älskar att den avrundar uppåt i stället för nedåt och att den är försiktig.

4. BACtrack S80

från BACtrack

Betyg

B

Fördelar

Anständig programvara

Design i fickstorlek

LCD Display

Nackdelar

Den är dyr med tanke på kvalitet

Det ger olika resultat varje gång, så det är inte särskilt tillförlitligt.

BACtrack beskriver den här modellen – den dyraste – som “polisens utrustning”, och alla källor verkar hålla med om det. S80 har fått goda recensioner från kunder och publikationer, och den har också visat sin tillförlitlighet och noggrannhet under våra egna tester.

Om du använder en alkoholmätare som förälder eller skoladministratör är det den här som du bör investera i för att vara så rättvis som möjligt.

Dessutom är den snabb: enheten värms upp på mindre än 15 sekunder och ger dig din mätning inom 3 sekunder, vilket kan vara användbart om du testar flera personer.

5. Oasser Alko

från Oasser

Betyg

B+

Fördelar

Möjlighet att ladda den

Inbyggt larm

Lång sladd

Nackdelar

Dålig programvara

Det kan ta upp till 2 minuter innan resultaten visas

Osser är en uppladdningsbar alkoholmätare. Detta gör den till en fantastisk enhet för dem som inte vill byta batteri då och då.

Den kommer med fyra munstycken direkt ur lådan, vilket är ett praktiskt tillägg.

Produkten avger ett larm och blinkar även för att varna dig när du överskrider den lagliga gränsen på 0,08 %. Det här är en bra extra säkerhetsmekanism – om det låter, det är ingen tvekan om det, du har ingen uppgift att vara bakom den ratten.

Den är också kompakt och lätt, vilket gör den till ett utmärkt verktyg att stoppa i fickan innan du går ut.

Bäst överlag

Baserat på Omdömen av Osmo

Osmo Breathalyzer R7

från Osmo[1]

artikel-vergleichen.de Copyright © 2024

*Den här webbplatsen ägs och drivs av Seth Media, ägaren till Osmo.

Vi har inte möjlighet att granska alla produkter i en viss kategori. Alla åsikter som uttrycks på denna webbplats är våra egna. Vi testar inte produkterna själva. Vår metod bygger på “meta-reviews”, där vi samlar externa tester, kundrecensioner, produktspecifikationer och priser på ett och samma ställe via komplicerad datainsamling och research, så att du som konsument får ett bättre underlag för att fatta rätt köpbeslut.

Detta är en annons och inte en faktisk nyhetsartikel, blogg eller konsumentskyddsuppdatering. Denna webbplats ägs av Seth Media. Därför kanske innehållet inte är neutralt, objektivt eller oberoende, och påverkar platsen och ordningen i vilken dessa produkter visas. Som Amazon-partner tjänar vi på kvalificerade köp av vissa produkter. Grafik och produktbilder tillhandahålls endast i illustrativt syfte.