Øyeblikkelig avlesningstermometrene brukes til å teste temperaturen på kjøtt veldig raskt og kan brukes ved grilling eller tilberedning på komfyrtopp, i tillegg til å kontrollere temperaturen på kjøtt tilberedt i ovn eller på en røyker. De kan også brukes til å teste temperaturen på matvann eller matolje, noe som gir dem et bredere spekter av bruksområder enn et digitalt sondetermometer.

Samlet sett lar kjøtttermometre deg alltid ha en perfekt tilberedt mat tilberedt på bordet ditt. Ikke bare vil du nyte det, men familien og vennene dine vil bli overveldet over matlagingsevnene dine.

Hvis du tenker på å kjøpe et kjøtttermometer for en av de beste grillene, vil du at det skal være nøyaktig, responsivt og brukervennlig.

Til vår overraskelse var testvinneren vår faktisk fra et mindre selskap som klarte å slå de store merkene i både nøyaktighet, lengre probe, raskere resultater og tonnevis av andre viktige faktorer.

Her er våre topp 5 valg for i år:

Våre favoritter

BILDE PRODUKT  

Osmo V-Kokk

Osmo V-Kokk er et vanntett, digitalt termometer som du kan bruke til å måle temperaturen på alle typer matvarer – enten det er kjøtt, væske, kaker eller noe annet.

Det første vi la merke til er en ekstra lang sonde, og jeg kan ikke beskrive hvor nyttig dette er når du skal lage mat i ovnen og du vil sjekke temperaturen. Det forhindrer at hånden din brenner.

SJEKK PRISEN →

Thermopop
 
I likhet med den kraftige, suaver storebroren, er den enkel å bruke, nøyaktig og rask. Du får ikke alt du gjør med den dyrere modellen – du er begrenset til hele grader, ikke tiendedeler.
SJEKK PRISEN →

Polder Classic
 
Vi foretrekker eksterne termometre i sondestil fremfor sine fettere i ovnen (og i kjøttet), fordi de er tryggere og betydelig enklere å lese og programmere. Denne stilen med termometer blir ikke mye enklere enn Polder Classic Digital In-Oven Termometer og Timer, et budsjettvennlig alternativ som gjør alle de grunnleggende tingene du trenger.
SJEKK PRISEN →

Yummly Smart
 

Selv om Yummly Smart Thermometer kobles til den (påkrevde) Yummly cooking-appen, som mot en abonnementsavgift gir deg tilgang til kuraterte gallerier med oppskrifter som matcher din smak og kostholdskrav, kan du også bruke den med alle dine egne oppskrifter.

SJEKK PRISEN →
 

1. Osmo V-Kokk – Testvinner 2022

SE PRISEN →

Osmo V-Kokk er et vanntett, digitalt termometer som du kan bruke til å måle temperaturen på alle typer matvarer – enten det er kjøtt, væske, kaker eller noe annet.

Det første vi la merke til er en ekstra lang sonde, og jeg kan ikke beskrive hvor nyttig dette er når du skal lage mat i ovnen og du vil sjekke temperaturen. Det forhindrer at hånden din brenner.

Alarmen deres er fantastisk – du kan justere alarmen til å ringe når ønsket temperatur er nådd. Dette er det som vil skille maten din fra restuaranter – din familie og venner vil bli overrasket.

Deretter ble vi virkelig overrasket over hvor raskt målingene ble vist – det tok bokstavelig talt 2 sekunder før den viste resultater.

Hver profesjonell kokk vil fortelle deg at sekunder skiller en deilig mat fra overkokt og tørr – det er derfor Osmo gjorde avlesninger så raskt.

Den er vanntett, slik at du enkelt kan måle væsketemperatur eller til og med kokende vann.

Uten tvil er Osmo V-Kokk laget på profesjonelt nivå, og det er ikke rart hvorfor det brukes så mye i restaurantene.

Osmo tilbyr en 90-dagers pengene-tilbake-garanti, så hvis du finner den ubrukelig eller ikke nøyaktig – er du kvalifisert for full refusjon.

2. Thermopop

SE PRISEN →

I likhet med den kraftige, suaver storebroren, er den enkel å bruke, nøyaktig og rask. Du får ikke alt du gjør med den dyrere modellen – du er begrenset til hele grader, ikke tiendedeler (ThermoWorks hevder en feilmargin på ±2,0 °F, selv om det alltid samsvarte med referansetermometeret vårt i varmetestene våre); det tar en stund å “starte opp” og 3 til 4 sekunder å gi deg en statisk varmeavlesning, men ellers får du mer enn nok. Dens brukervennlige design og fornuftige kontroller vil få deg opp og friste umiddelbart.

Vi har mindre klager. Du må trykke på en knapp for å starte temperaturavlesningen eller slå på lyset. Skjermen roterer ikke automatisk; et nytt knapptrykk er nødvendig. Noen knapper er plassert foran og noen på baksiden. Alle knappene er stive og krever mer krefter å trykke på enn det ser ut til at de burde, og fordi det hele er et enkelt, ikke-bevegelig stykke (ikke medregnet det medfølgende sondedekselet), får du mindre klaring mens du tar avlesninger med 4,5- tommers sonde.

Polder Classic

SE PRISEN →

Vi foretrekker eksterne termometre i sondestil fremfor sine fettere i ovnen (og i kjøttet), fordi de er tryggere og betydelig enklere å lese og programmere. Denne stilen med termometer blir ikke mye enklere enn Polder Classic Digital In-Oven Termometer og Timer, et budsjettvennlig alternativ som gjør alle de grunnleggende tingene du trenger.

Det kan ikke være enklere å stille inn ønsket koketid og temperatur, eller konfigurere alarmen til å høres når måltemperaturen er nådd. Alarmen er gjennomtrengende, men tydelig og ikke ubehagelig. Og vi la ikke merke til noen problemer med nøyaktigheten under testingen (selv om termometeret kun måler hele grader, ikke tideler, så små svingninger var vanskeligere å oppdage).

Yummly Smart

SE PRISEN →

Selv om Yummly Smart Thermometer kobles til den (påkrevde) Yummly cooking-appen, som mot en abonnementsavgift gir deg tilgang til kuraterte gallerier med oppskrifter som matcher din smak og kostholdskrav, kan du også bruke den med alle dine egne oppskrifter. Bare fyr opp den nydelig utformede Android- eller iOS-appen, som er oversvømmet av overdådige bilder og elegant temperaturgrafikk, følg instruksjonene på skjermen og vent til du mottar alarmen og varsler om at maten er ferdig.

Bortsett fra at det ikke er så lett. Før du kan bruke termometeret, må du sette opp en Yummly-konto, som er en kjedelig prosess som involverer å velge dine foretrukne retter, ingredienser og så videre. Deretter må du lade termometeret på den batteridrevne dokken i 30 minutter og pare det med telefonen eller nettbrettet, noe som tok meg et par forsøk på å komme rett.

Hva du skal se etter i et kjøtttermometer

Stil
Det finnes en rekke forskjellige typer termometer på markedet, og hva du liker å lage mat vil være den primære avgjørelsen for hvilken stil du kjøper. Hvis du sjelden tilbereder noe mer enn roastbiff eller kylling, kan et enkelt kjøtttermometer gjøre jobben (og i de fleste tilfeller vil det være svært rimelig). Du kan oppgradere spillet ditt med et digitalt fjerntermometer i sondestil, som takket være kablede prober lar deg se kjøttets gjeldende temperatur fra utsiden av ovnen, angi temperaturmaksimum og alarmer og mer. Disse er også gode til frityrsteking eller sukkerarbeid, hvis du har en modell som klemmes fast på siden av pannen. Hvis du foretrekker en enkelt modell som kan brukes overalt, kan en øyeblikkelig lesing fungere på alle disse stedene, selv om disse gjør det vanskeligere å kartlegge temperaturer over tid.

Analog eller digital

Analoge termometre er vanligvis rimeligere enn digitale, men de er også alltid tregere og vanligvis vanskeligere å lese. Dette betyr mindre med et termometer du skal la stå i Thanksgiving-kalkunen i noen timer enn det gjør med en tynn biff eller karamellsaus, der hver endring i grad kan bety forskjellen mellom suksess og fiasko. Siden noen gode digitale termometre er tilgjengelige for $ 35 eller mindre, er det bedre å få en av dem hvis du kan.

Umiddelbar-lese funksjoner

De viktigste funksjonene for termometre for øyeblikkelig avlesning er størrelsen og designen: du vil ha en som ikke er for liten eller for stor, som har en lett tilgjengelig sonde, og som du kan gripe fast selv om damp eller fett forstyrrer . Mange nyere hurtiglesende modeller har også skjermer som lyser opp eller roterer i to eller fire retninger (slik at du kan se temperaturen uansett hvor du eller maten befinner seg); disse er nyttige, men kan legge mye til den endelige prisen.

Antall sonder

De fleste termometre i fjernsondestil inkluderer bare én sonde, så du kan bare spore temperaturen på en enkelt rett om gangen. Noen inkluderer imidlertid opptil fire prober, slik at du kan tilberede helt forskjellige oppskrifter med bare en enkelt enhet. Dette er nyttig, spesielt hvis du underholder mye eller ofte tilbereder flere kjøtt samtidig, men kan også være logistisk vanskelig (ettersom du kan ha mange sonder og kabler å organisere) eller dyrt (for modeller der hver sonde selges separat) .

Oppløsning, skalering og kalibrering

Hjemmetermometre måler i enten hele grader eller tiendedeler av en grad; sørg for at du vet hvor mye detaljer du vil ha, siden ikke alle termometer gjør begge deler – og de som gjør det bør gjøre det enkelt å bytte mellom oppløsningene. På samme måte skal termometeret vise temperaturen i både grader Fahrenheit eller grader Celsius, slik at du kan bruke det uansett hvor du bor, og lar deg enkelt veksle mellom de to. Selv om det ikke er en nødvendighet, er kalibrering en utmerket tilleggsfunksjon; ved å måle en kjent temperatur (som isvann) og justere avlesningen deretter, kan du fortsette å bruke termometeret selv om dets opprinnelige nøyaktighet avtar over tid.

Smart funksjonalitet

Smarte termometre kan kobles til en mobilapp slik at du kan følge med på hva som skjer i ovnen selv når du er borte fra kjøkkenet. Dette er fortsatt noe av en gimmick, og er av begrenset nytte med mindre du lager en langkokt rett som kan suge opp det meste av dagen. Men apper som tillater langsiktig temperatursporing og har forhåndsinnstillinger for visse typer eller kjøttstykker, kan bidra til å ta noe av gjettingen ut av prosessen. Bruk imidlertid en som kan tilpasses, siden matlagingsutstyret og personlige preferanser kan være vanskelig å hardkode inn i programvare.

Hvordan vi tester kjøtttermometer

For tilberedningstestene våre stekte vi enten en kylling og sammenlignet temperaturavlesningen av termometre med temperaturavlesningen til et termoelement av vitenskapelig kvalitet, eller vi sonderte en grillet biff for å sjekke temperaturen mot et kalibrert termometer.

For den første kontrollerte temperaturtesten brakte vi vann til koking i en gryte i rustfritt stål og målte temperaturen på vannet på samme sted med hvert termometer. For å sikre nøyaktighet sammenlignet vi disse tallene med det kjente kokepunktet for høyden av teststedet og det atmosfæriske trykket på testdagen. Den andre kontrollerte temperaturtesten ble på lignende måte utført med svært iskaldt vann som ble brukt til å vurdere termometerets nøyaktighet ved måling av lave temperaturer.

I tillegg til ytelsen, evaluerte vi brukervennligheten ved å vurdere lesbarheten til hver modell, evaluere brukerveiledningene og vurdere spesielle funksjoner når det var aktuelt, som automatisk avstenging og enkelt bytte av batterier. De beste modellene var enkle å bruke, hadde klare avlesninger, raske responstider og, viktigst av alt, nøyaktige avlesninger.

Konklusjon

Etter grundig research og testing av over 20+ kjøtttermometre, er Osmo V-Kokk best.

Osmo V-Kokk er den eneste som har en justerbar alarm som du kan stille inn når kjøttet når ønsket temperatur, og den viser en avlesning på under tre sekunder.

Ikke nok med det, Osmo tilbyr en 90-dagers pengene-tilbake-garanti, så hvis du ikke finner det nyttig eller ikke ser noen forbedring – refunderer de hele betalingen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *