Det är frustrerande när du inte kan konkurrera med andra i spel, men när du är den bästa spelaren känns det som om du är på toppen av världen.

Det är ingen hemlighet att spelmöss och tangentbord förbättrar din prestation och ger dig bättre reaktionstid och bättre mål. Om du tar en titt på alla professionella spelare eller streamers kommer du att märka att de alla har en sak gemensamt – de har sin utrustning med sig överallt.

Vi testade över 35 spelmöss i flera FPS- och TPS-spel (First Person Shooting) och tog fram de fem bästa. Även om det finns många kassationer av låg kvalitet har vi lyckats hitta några riktigt bra.

Här är de fem bästa:

De 5 BÄSTA Spelmöss 2022

BILD PRODUKT  

Osmo M9905

Osmo M9905 har allt du behöver för bättre spelprestanda. Sensorerna med hög precision gör att du verkligen kan känna skillnaden mellan den här musen och andra populära möss. Ett snabbt klicksvar ger dig så många fördelar att det nästan känns orättvist, eftersom ord inte kan beskriva hur mycket detta hjälper dig när du deltar i en tävlingsskytte.

Kolla Priset→

Razer Basilisk V3

Razer Basilisk V3 är den bästa spelmusen som vi har hittat i vårt labb. De 9 programmerbara knapparna (13 om du räknar in alla inmatningar med rullhjulet), den väldesignade formen och den förstklassiga, texturerade finishen gör den mångsidig i alla spelgenrer och även i produktivitetsarbete.

Kolla Priset→

Logitech G502

Logitech G502 Lightspeed Wireless är en lättare och trådlös version av den populära Logitech G502 Hero och är ett bra vapen i din arsenal om du har råd med prislappen. Med premiumfunktioner som sex extra val (två 4g-val och fyra 2g-val) för att anpassa musens känsla börjar G502 Lightspeed att förtjäna din investering.

 

Kolla Priset→

Razer DeathAdder V2 Pro
Den bästa trådlösa spelmusen för de flesta är Razer DeathAdder V2 Pro. Den tar den populära och lättillgängliga formen av den trådbundna Razer DeathAdder V2 och skär av sladden utan att minska prestandan. Med en 2,4 GHz USB-A-dongel som använder Razers HyperSpeed-teknik var spelprestandan likvärdig med musens trådbundna alternativ.
Kolla Priset→
 

OSMO M9905 – Testvinnare 2022

Kolla Priset→

Osmo M9905 har allt du behöver för bättre spelprestanda. Sensorerna med hög precision gör att du verkligen kan känna skillnaden mellan den här musen och andra populära möss.

Ett snabbt klicksvar ger dig så många fördelar att det nästan känns orättvist, för det går inte att beskriva hur mycket det hjälper dig i ett tävlingsspel.

Designen är helt enkelt fantastisk, det ser ut som om den kommer från ett annat universum. LED-färgerna roterar och är inte särskilt ljusa (du kan till och med stänga av dem helt i programvaran).

Med Osmos mjukvara kan du styra allt med ett enda klick. Du kan justera 8 MMO-knappar för att göra vad du vill: kasta en trollformel, byta vapen eller till och med gå tillbaka när du surfar.

Osmo M9905 levereras även med en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan använda den i tre månader, och om du inte tycker att den är användbar får du pengarna tillbaka. Vi anser att den här musen är ett måste för alla som spelar videospel.

Razer Basilisk V3

Kolla Priset →

 

Razer Basilisk V3 är den bästa spelmusen som vi har hittat i vårt labb. De 9 programmerbara knapparna (13 om du räknar in alla inmatningar med rullhjulet), den väldesignade formen och den förstklassiga, texturerade finishen gör den mångsidig i alla spelgenrer och även i produktivitetsarbete.

Även om den är lite tyngre jämfört med möss i honeycomb-stil för FPS-spel, hjälper PTFE-fötter den att glida lätt, och en särskild sniper-knapp är lätt att nå och minskar omedelbart DPI för headshots.

Det finns gott om anpassningsmöjligheter, från de 11 individuella RGB-zonerna till de tidigare nämnda knapparna. Varje knapp kan också ha en sekundär funktion när du använder “HyperShift”.

Basilisk V3 är också unik genom att rullhjulet kan växla från taktil till mjuk, fri rullning med en knapptryckning eller beroende på hur du trycker på det.

 

Logitech G502

Kolla Priset→

 

Logitech G502 Lightspeed Wireless är en lättare och trådlös version av den populära Logitech G502 Hero och är ett bra vapen i din arsenal om du kan stå emot prislappen. Med förstklassiga funktioner som sex extra vikter (två 4g och fyra 2g) för att anpassa musens känsla börjar G502 Lightspeed att löna sig.

Med Logitechs sensorn Hero (öppnas i ny flik) med hög DPI och strömsnål effekt samt ett stort antal programmerbara knappar passar G502 Lightspeed för alla spelgenrer. Formen är bekant och bekväm, gjord i första personskjutare.

Om du inte kan riskera en trådlös anslutning kommer G502 Lightspeed också med en pålitlig kabel.

 

Razer DeathAdder V2 Pro

Kolla Priset →

 

Den bästa trådlösa spelmusen för de flesta är Razer DeathAdder V2 Pro. Den tar den populära och tillgängliga formen av den trådbundna Razer DeathAdder V2 och klipper av sladden utan att skära av ytan.

Med en 2,4 GHz USB-A-dongel som använder Razers HyperSpeed-teknik visade sig spelupplevelsen vara likvärdig med musens trådbundna alternativ. DeathAdder V2 Pro använder Razers mest avancerade optiska sensor, som utmärker sig i spel, även vid höga DPI-inställningar.

Dessutom hjälper dubbla känslighetsknappar till med justeringar under användning. Samtidigt kan de mekanisk-optiska brytarna med vänster- och högerklick vara splittrade, särskilt för dem som gillar känslan av mekaniska brytare med känsel, men vi fick inga felklipp under testningen.

 

Vad lägger vi vikt vid i våra tester?

 

Vi har tittat på olika faktorer när vi letat efter den bästa spelmusen. Kraven på spelmusen beror på vilken typ av spel du spelar. Därför är det spelet du vill spela som avgör vilka funktioner du anser vara viktigast för din spelmus.

RTS- och MMO-spelare kommer till exempel att behöva extra knappar som kan tilldelas alternativa funktioner och makros jämfört med FPS-spelare som fokuserar på noggrannhet och snabb spårning.

Att välja den bästa sensorn för din spelupplevelse beror på dina personliga preferenser.

Spelarna är delade om laser- och optiska sensorer. Pro-Optical Mouse hävdar att de är de bästa sensorerna eftersom de ger användarna en mer responsiv sensor och spelupplevelse. Till skillnad från lasermusar har optiska musar inte heller någon tendens till fördröjning.

DPI är antalet pixlar som skärmens markör rör sig per tum av musens rörelse.

Därför är det storleken på din bildskärm som avgör vilket DPI som är rätt. Om du har en större skärm behöver du en mus med högre DPI, eftersom det ger en större musrörelse på skärmen per tum som musen rör sig på. Den här processen kan förbättra din spelupplevelse.

 

Fördelar och nackdelar med Spelmöss

 

En spelmus är inte bara en vanlig datormus. Spelmöss har fantastiska funktioner som bekväm design, anpassningsknappar, konfigurerbara vikter och mycket mer.

Bättre prestanda och hållbarhet. Du blir en mycket bättre spelare när du har bättre utrustning. Om detta inte vore sant skulle alla professionella spelare spela med en billig mus. Utmärkt komfort och ergonomiska fördelar.

Det känns helt enkelt bättre när du håller i den och ger dig bättre reaktionstid. När din hand väl har vant sig vid en spelmus kommer du aldrig att byta tillbaka till en vanlig mus. Programmerbara knappar.

Vi kan inte beskriva hur mycket tid det sparar dig. Oavsett om du konfigurerar den för att byta vapen, kasta en granat eller bara gå tillbaka till surfing – det sparar mycket tid. I ett nötskal består den av komfort och anpassningsförmåga och gör dig därmed mycket mer produktiv.

 

Slutsats

 

Det var ganska svårt att utse en vinnare bland dessa fyra kvalitetsprodukter, men Osmo M9905 gamingmusen tog definitivt första platsen.

Den har de bästa synsensorerna och passar perfekt i alla handstorlekar.

Osmo har en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan använda den i tre månader och få pengarna tillbaka om du inte gillar den.