Det är frustrerande när du inte kan konkurrera med andra i spel, men när du är den bästa spelaren känns det som om du är på toppen av världen. Det är ingen hemlighet att spelmöss och tangentbord förbättrar din prestanda och ger dig bättre svarstider och bättre mål.

Om du tar en titt på alla professionella spelare eller streamers kommer du att märka att de alla har en sak gemensamt – de har sin utrustning med sig överallt.

Vi har testat över 35 tangentbord för spel i flera FPS- och TPS-spel (First Person Shooting) och har tagit fram de fem bästa tangentborden. Även om det finns många kopior av låg kvalitet har vi lyckats hitta några riktigt bra.

Här är de fem bästa:

 De 5 Bästa Gaming Tangentborden 2022

BILD PRODUKT  

Osmo Z12

Ett snabbt klick ger dig så många fördelar att det nästan känns orättvist, för ord kan inte beskriva hur mycket detta hjälper dig när du spelar i ett tävlingsspel. Till och med en millisekund är viktig när du möter din motståndare, och det här tangentbordet hjälper dig med en skarp och snabb respons.

Kolla Priset→

Corsair K100 RGB

När du vill göra det lilla extra och uppgradera till det absolut bästa av det bästa är det svårt att hitta ett mer premiumalternativ än Corsair K100 RGB. Var dock försiktig; det här är stort: det enorma tangentbordet kräver lite rensning innan det kan placeras bekvämt.

Kolla Priset→

Mountain Everest Max

På det hela taget är det nästan vad Mountain Everest Max (öppnas i ny flik) gaming-tangentbordet representerar. Den är modulärt uppbyggd, vilket innebär att du kan dra delar av den och flytta runt dem.

 

Kolla Priset→

G.Skill KM360
Om du köper legitima Cherry-switchar kan du tjäna en bra summa pengar på de största och mest kompletta spelkeyborden. G.Skill gör dock slut på detta. Den är enkel, mekanisk, perfekt för spel och arbete och har också bakgrundsbelysning för bättre synlighet i mörkare rum.
Kolla Priset→
 

OSMO Z12 – Testvinnare 2022

Kolla Priset→

Osmo Z12 har allt du behöver för bättre spelprestanda.

Ett snabbt klick ger dig så många fördelar att det nästan känns orättvist, för ord kan inte beskriva hur mycket detta hjälper dig när du deltar i en tävlingsskjutning. Till och med en millisekund spelar roll när du möter din motståndare, och det här tangentbordet hjälper dig med en skarp och snabb respons.

Designen är helt enkelt fantastisk, det ser ut som om den kommer från ett annat universum. LED-färgerna roterar och är inte särskilt ljusa (du kan till och med stänga av dem helt genom att hålla ner två knappar). Du kan också justera volymen och media från tangentbordet, vilket är till stor hjälp när du befinner dig i vissa situationer och behöver höja volymen.

En annan bra sak med Osmos tangentbord är att det levereras med en spelmus (gratis) Musen har 6 MMO-programmerbara knappar som kan förtrolla, byta vapen eller till och med gå tillbaka när du surfar (beroende på vad du ställer in den på).

Osmo Z12 har till och med en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan använda den i tre månader, och om du inte tycker att den är användbar får du pengarna tillbaka. Vi anser att det här tangentbordet är ett måste för alla som spelar videospel.

 

Corsair K100 RGB

Kolla Priset →

 

När du vill göra det lilla extra och uppgradera till det absolut bästa av det bästa är det svårt att hitta ett mer premiumalternativ än Corsair K100 RGB. Men var försiktig, det här är ett stort tangentbord: det enorma fotavtrycket kräver fortfarande lite rensning innan det kan placeras bekvämt.

Men funktionellt har K100 RGB allt.

K100 är i grunden mycket lik K95, med samma premiumkvalitet, samma övergripande design, samma makrotangenter på vänster sida, samma metallrulle i övre högra hörnet, samma medietangenter precis under den och samma dubbla bilder.

 

Mountain Everest Max

Kolla Priset→

 

För alla människor är det nästan vad Mountain Everest Max (öppnas i ny flik) gaming-tangentbordet representerar. Den är modulärt uppbyggd, vilket innebär att du kan ta bort delar från den och flytta runt dem. Och det är en av mina favoritdesigns sedan den först hamnade på mitt skrivbord.

Jag behöver inte alltid numret på ett stort tangentbord, men det kommer säkert väl till pass några gånger under arbetsdagen.

Men när jag spelar vill jag bara ha ett kompakt TKL-kort för att föra musen och tangentbordet närmare varandra och ge mig en stabilare plats att kasta runt min gnagare på. Det är vad Everest Max erbjuder: flexibiliteten att ha din TKL-stav och äta upp din tallrik.

Använd den numeriska knappsatsen. Samma sak. Den magnetiskt fästbara numpadmodulen kan inledningsvis fästas på vardera sidan av det mekaniska TKL-kortet och är helt utbytbar vid varmstart.

 

G.Skill KM360

Kolla Priset →

 

For at hente legitime Cherry-switches kan du tjene en god del penge med de største, mest komplette gaming-tastaturer. G.Skill gør dog op med det. Den er enkel, mekanisk, fantastisk til spil og arbejde og tilbyder stadig baggrundsbelysning for bedre synlighed i mørkere rum.

Hvis du ikke kan undvære din spilleplade, der lyser op som en regnbue, kan du blive skuffet over den ensfarvede mulighed, men for pokker, de hvide LED’er på dette G.Skill-bræt er de lyseste, jeg nogensinde har set.

Normalt kan jeg godt lide at beholde den maksimale lysstyrke hele dagen lang, men KM360 ville brænde min nethinde ud, hvis jeg gjorde det.

Det er meget lyst, men manglen på regnbuer har i hvert fald været med til at holde prisen på et mere fornuftigt niveau.

 

Vad lägger vi vikt vid i våra tester?

 

Vi har ledt efter forskellige faktorer, når vi leder efter det bedste gaming-tastatur. Kravene til spiltastaturet afhænger af den type spil, du spiller.

Følgelig vil det spil, du har tænkt dig at spille, afgøre, hvilke funktioner du anser for de vigtigste for dit gaming-tastatur.

For eksempel vil RTS- og MMO-afspillere kræve yderligere funktioner, der kan tildeles til alternative makroer sammenlignet med FPS-afspillere, der fokuserer på nøjagtighed og hurtige reaktioner.

At vælge det bedste tastatur til din spiloplevelse afhænger af dine personlige præferencer.

Spillere er delt på, om laser eller optiske sensorer. Der er stor forskel på billige LED-lys, der skader dine øjne, og de avancerede, der skaber en smuk gradienteffekt.

 

Fördelar och nackdelar med Tangentbord för Spel

 

Ett tangentbord för spel är inte bara ett vanligt tangentbord för datorer. Gaming-tangentbordet har fantastiska funktioner som bekväm design, konfigurerbara knappar, LED-färger som ändrar färg och mycket mer.

Bättre prestanda och hållbarhet. Du blir en mycket bättre spelare när du har bättre utrustning.

Om detta inte vore sant skulle alla professionella spelare spela på ett billigt tangentbord.

Utmärkt komfort och ergonomiska fördelar. Det känns bättre när du trycker på den och ger dig bättre reaktionstid. När din hand väl har vant sig vid ett spel-tangentbord kommer du aldrig att byta tillbaka till det vanliga tangentbordet. Programmerbara knappar.

Vi kan inte beskriva hur mycket tid det sparar dig. Oavsett om du försöker öka volymen i specifika situationer eller ändra LED-färger kan du göra allt på en sekund. I ett nötskal kan man säga att det handlar om bekvämlighet och anpassningsförmåga och att det gör dig mycket mer produktiv.

 

Slutsats

 

Det var ganska svårt att utse en vinnare bland dessa fyra kvalitetsprodukter, men Osmo Z12 gaming-tangentbordet tog definitivt förstaplatsen.

Den har den bästa känsligheten, du kan enkelt byta färg och den är så bekväm att du aldrig kommer att känna smärta i handleden.

Osmo har en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan använda den i tre månader och få pengarna tillbaka om du inte gillar den.