Endelig kan du fjerne uønsket hårvekst enkelt, smertefritt og uten hudirritasjon i ettertid. IPL hårfjerning baserer seg på lysimpulser som fjerner hårene skånsomt over tid, og gir synlige resultater allerede etter noen få behandlinger. 

Barberhøvler er kanskje mest effektiv for å fjerne hår med en gang. Men dessverre gir de bare en kortvarig effekt, og etterveksten blir gjerne tykkere etter å ha brukt høvel. Voks derimot, fortynner hårene og gjør de mindre synlige etter hvert. Men opplevelsen av å rive ut hårene kan være veldig smertefullt og gi sår og merker i etterkant. 

IPL hårlaser er derfor et veldig godt alternativ, ettersom du får en varig effekt og irriterer ikke huden etter behandling. Apparatene er ganske kostbare, men de kan vare mange år selv med regelmessig bruk. 

Våre favoritter

BILDE PRODUKT  

Osmo IPL Hårlaser

Gir en smertefri og skånsom behandling og merkbare resultater allerede etter første gangs bruk. Den kan brukes over hele kroppen og det tar som regel ikke mer enn 45 minutter.

SJEKK PRISEN →

Philips Lumea Prestige
 
Leveres med fire praktiske munnstykker for å tilpasses forskjellige deler av kroppen. Den kommer også med en egen app som gir deg veiledning og tips til å fjerne hår fra forskjellige deler av kroppen.
SJEKK PRISEN →

Silk n Motion
 
Apparatet som gjør hårfjerning til en silkemyk opplevelse. Den er tilpasset alle hudtyper og fjerner både mørke og lyse hår, og har 5 forskjellige styrkenivå som kan tilpasses etter hudtype og kroppsområde.
SJEKK PRISEN →

Braun SilkExpert ILP PRO 5
 

Egen hudsensor med UV-beskyttelse for å justere intensiteten ut i fra din hudfarge. leveres med et presisjonshodet som kan benyttes på mer ømfintlige steder på kroppen. 

SJEKK PRISEN →
 

1. Osmo IPL Hårlaser – Testvinner

SE PRISEN →

Osmo IPL hårlaser innfrir på både pris og kvalitet, og det kreves veldig få behandlinger før du merker en forskjell på hårveksten. Allerede etter første behandling er det en synlig forskjell på etterveksten, og to til 3 behandlinger er nok til å gi permanente resultater.

Den kommer med 5 forskjellige intensitetsnivåer, noe som betyr at du kan tilpasse lysstyrken i forhold til hvilket område på kroppen du ønsker å bruke den på, og du kan trygt bruke apparatet etter soling på laveste styrkenivå.

Med 300.000 lysimpulser varer Osmo i cirka 10 år ved regelmessig bruk, og du trenger heller ikke å kjøpe inn nye filter slik som du må på andre konkurrerende merker.

Vårt totale inntrykk er at Osmo er veldig lett og praktisk å bruke til forskjell fra de andre i testen. Den veier ikke mer enn 200 gram og har en slank design, noe som gjør den enkel å komme til med over hele kroppen. Andre konkurrerende merker i denne testen veier faktisk godt over 1 kilo og blir svært tung i lengden om du skal for eksempel behandle legger og lår.

Ettersom lyshodet har en god ergonomisk utforming kan den komme til på alle steder av kroppen, slik at du ikke har behov for ekstra munnstykker for å bruke den på vanskelige områder ansiktet eller bikinilinjen.

 

2. Philips Lumea Prestige – Mest populær

 

SE PRISEN →

Et profesjonelt hårfjerningsutstyr som hindrer håret fra å vokse ut og gir en langvarig effekt. Den leveres med fire forskjellige munnstykker hvor den minste er beregnet for fjerning av ansiktshår, og i tillegg et buet presisjonstilbehør som sørger for at du dekker et større område under armene og rundt bikinilinjen.

Philips Lumea Prestige har et ganske enkelt behandlingsprogram du skal følge for å få best mulig resultat. I løpet av 2 uker skal du fullføre de fire første behandlingene for å se resultater. Videre må du bruke den hver fjerde uke i åtte uker for å oppnå en varig effekt.

Philips Lumea Prestige har totalt 5 intensitetsnivå som du ikke trenger å finjustere og eksperimentere med på egenhånd for å finne riktig innstilling. Takket være den innebygde SmartSkin-sensoren gjør det enkelt å velge intensitetsnivå ut i fra din hudtone.

Apparatet gir en skånsom behandling og det er som regel trygt å sole seg 1 til 2 dager etter behandling så lenge ikke huden viser noe tegn til irritasjon eller ømhet etter bruk.

 

Silk’n Motion – Høy ytelse

SE PRISEN →

Takket være Touch&Glide-teknologi er dette en av de mest komfortable apparatene å bruke på ømfintlige områder som armhuler, bikinilinje og ansiktet. Den glir lett over huden og har et stort hode som dekker store overflater for å oppnå en silkemyk følelse etter bare noen få behandlinger.

Silk n Motion har 5 forskjellige styrkenivå som du kan tilpasse utifra hudtype og sensitivitet, og den fungerer helt fint på både lyse og mørke hår.

Med 350 000 lysimpulser kan du sørge for en glatt og hårløs hud i opptil 12 år, og den er skånsom mot huden ettersom det er kun hårene som absorberer lyspulseringene slik at hårsekkene blir til slutt fjernet for godt.

Braun SilkExpert IPL PRO 5 – Høy pris

SE PRISEN →

Braun er en av de mest kjente merkevarene i bransjen når det kommer til IPL hårfjerningsapparater. SilkExpert IPL PRO 5 er en finjustert modell som er hele 15% mindre og 25 % lettere enn forgjengeren, noe som gjør det mer komfortabelt å bruke apparatet over lengre tid mens du fjerne hår på legger, lår og armer.

Det følger også med et presisjonshode for å håndtere vanskelige områder som ansiktet, underarmen og bikinilinjen hvor det kan være vanskelig å komme til.

Med 400 000 lysimpulser kan du være sikker på at SilkExpert IPL PRO 5 vil vare i mange år fremover, og gir allerede gode resultater allerede etter 4 uker. Etter dette trenger du kun å bruke apparatet i jevne mellomrom for å bevare en glatt og hårløs hud.

 

Hva vi legger vekt på i testene våre?

Årsaken til at vi valgte disse 4 modellene til vår test var flere viktige kriterier. Blant annet skal de være tilpasset de fleste hudtyper og hårfarge. før i tiden var det vanskelig å finne PIL lasere som fungerte godt på sorte inngrodde hår, men denne tiden er heldigvis forbi. Alle i vår test fungerer utmerket på forskjellige hårtyper.

Et annet viktig aspekt er hvor mange lyspulseringer apparatet har, og i tillegg hvor enkelt det er å justere intensitetsnivået på lysimpulsene. Dette er viktige kriterier for holdbarhet og hvilke hudtyper apparatet egner seg for. har du veldig lys og sensitiv hud bør du bruke en svakere intensitet enn noen som har en mørkere hudtone eller mindre sensitivitet.

Apparatet må også være tilpasningsdyktig for å kunne dekke de fleste områder av kroppen. Mange av apparatene på markedet kan oppleves som veldig store til å brukes under armene eller intimsoner. Derfor er det viktig at dise leveres med munnstykker som kan takle slike områder enklere.

Fordeler og ulemper med hårlaser

For å finne ut hvilket som er det beste sikkerhetskameraet for hjemmet, setter vi opp hver av modellene i eller utenfor et hjem,

En av de største fordelene med IPL er at det er en veldig enkel metode for å fjerne hårvekst hjemmefra. Profesjonell laserbehandling er svært kostbart, og du kan oppnå den samme glatte følelsen uten å måtte sitte i timevis bare for å fjerne hår fra leggene. 

Men ulempen er at det mye lengre tid for å oppnå ønsket effekt enn laserbehandling, og dessverre er det ikke alle IPL er like effektivt for alle hud- og hårtyper. Årsaken er at IPL har en negativ effekt på melanin. Jo mørkere håret er, jo bedre effekt får du av en IPL hårlaser. Men har du mørk hud i tillegg, inneholder også huden en høy mengde av melanin. 

Dette kan føre til at du kan skade fargepigmenter i huden og ikke oppnå noen positiv effekt av en IPL hårlaser i det hele tatt. 

Men for mennesker med en lys hudtype som sliter med sjenerende mørke hår i ansiktet eller andre steder av kroppen, kan en IPL hårlaser være beste behandling for å bli kvitt problemet. 

 

Konklusjon

Det var ganske krevende å kåre en testvinnere ut i fra disse 4 kvalitetsproduktene. 

Blant var Philips Lumea Prestige som har flere tilpasningsmuligheter og egen app med instruksjoner om hvordan du skal bruke apparatet mest effektivt.

Men etter nøye gjennomgang av funksjoner, pris og kvalitet, har vi kommet frem til IPL hårlaseren som gir deg mest for pengene. Osmo IPL er et allsidig verktøy for alle kroppsdeler og gir en veldig rask effekt, samt at den kommer med en lang garantiperiode på 3 år om det skulle skje noe med apparatet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *