Har du någonsin drömt om att hitta en skatt under jorden? Har du hittat hit kommer du också att börja “jaga” med metalldetektorn, men är du fortfarande osäker på vilken metalldetektor du ska köpa? Oroa dig inte, för från och med nu vet du exakt vilken du ska välja för att börja hitta dina första skatter.

För att göra det enklare för dig att göra ett intelligent val som passar dina behov har vi samlat 5 av de bästa metalldetektorerna på marknaden, analyserat deras huvudegenskaper, fördelar och nackdelar och testat dem på olika ytor.

Från resultatet av vårt test var det Osmo V71 som fick titeln “Bäst i test”.

En effektiv metalldetektor, lätt att använda, med hög känslighet och mycket exakt effektivitet. Om du tror att det inte är rätt för dig, fortsätt läsa så kommer du vara säker på att hitta rätt metalldetektor.

DE 5 BÄSTA METALLDETEKTOR I 2022:

BILD PRODUKT  

V71 kombinerar användarvänlighet för alla kontroller, extrem precision för att upptäcka önskad metall och bättre säkerhet än alla andra, vilket gör den lämplig för alla typer av behov och nivåer. Det är just på grund av dessa egenskaper som den är vinnaren av vårt test.

Kolla Priset→

SunPow

SunPow är en flerfrekvent metalldetektor som passar dig som är erfaren och letar efter en metalldetektor som är svårare att hantera, men med utmärkta egenskaper och kvalitet. Vikten påverkar i hög grad hanteringen av metalldetektorn, men den har utmärkta funktioner.

 

Kolla Priset→

INFINIUM LS

 

Detta är en professionell metalldetektor designad för dem som behöver utnyttja diskrimineringspotentialen hos en eller flera metaller i mycket svår och “smutsig” jord. Lämplig för mycket mer lömska och steniga terränger där den underlättar sökandet på bästa möjliga sätt.

Kolla Priset→

 
INTEY GC-1039
 

Detta är en lättanvänd metalldetektor, utrustad med ett antal funktioner som fungerar väl vad gäller detektionsdjup. Väldigt lätt. Pinpointen tillåter faktiskt detektorn att lokalisera målet exakt i ett område och på så sätt veta var den ska leta för att upptäcka föremålet.

Kolla Priset→
 

Osmo V71 – Testvinnare 2022

Kolla Priset→

 

Testvinnaren, Osmo metalldetektor, är för alla ändamål den bästa lösningen för både nybörjare och erfarna personer som vill förbättra effektiviteten. Den är extremt funktionell och kombinerar användarvänlighet, extrem noggrannhet, säkerhet, låg vikt och hanterbarhet i ett enda objekt. Allt för att hitta det önskade objektet snabbt och effektivt.

Den ger bra valuta för pengarna är och gör det tillgängligt för alla att använda sig av en metalldetektor.

En bättre helhet än denna ska får man leta länge efter! Lätt och enkel att använda till skillnad från de andra metalldetektorerna på listan märkte vi hur lätt den var att hantera utan att tröttna under testet.

Tack vare det nya vadderade hand- och armstödet passar den bra för både män, kvinnor och barn som kan bära den med lätthet och på så sätt undvika att skada sig. Du kan använda den var du vill, och den anpassar sig väldigt lätt till vilken yta som helst utan några begränsningar.

Full av avancerade och professionella funktioner. Vi blev verkligen imponerade av mängden professionella funktioner inuti Osmo metalldetektor som gjorde vår sökupplevelse mycket mer engagerande och effektiv. Den justerbara känsligheten och signalnoggrannheten gör att du kan hitta det önskade föremålet med stor lätthet och tillförlitlighet, och tack vare den innovativa metalldiskrimineringen kan du enkelt eliminera störningar från metaller som inte matchar ditt mål, och fokuserar alltså endast på högvärdiga metaller utan distraktion.

LCD-skärmen är lätt att använda och låter dig dra fördel av många avancerade kontroller och viktigast av allt låter den dig kontrollera batteritiden som är överlägsen andra. En bra köp Osmo metalldetektor är därför mer än en utmärkt lösning för alla som vill starta sitt eget sökande efter dyrbara föremål. Dess användarvänliga funktioner gör att alla kan använda metalldetektorn med lätthet.

Vi tycker som sagt inte att du får en bättre “helhet”, alltså en kombination av pris, kvalitet och effekt, än denna, vilket gör den till vår testvinnare.

Höjdpunkter: Användarvänlig, lång batteritid, full av avancerade och professionella funktioner och kan användas under vatten.

 

2. SUNPOW

Kolla Priset →

 

Den som erbjuds av SunPow är en metalldetektor som kan användas undervatten som passar både nybörjare och erfarna. Tack vare de tre söklägena kan  den detektera alla typer av metaller genom att avge tre ljud beroende på ledningsförmågan hos den detekterade legeringen.

Tack vare den integrerade LCD-skärmen är den väldigt enkel och intuitiv att använda, även för de som inte är så bekanta med den här typen av teknik.

Även idealisk för den som vill gå under vattnet, den har en vattentät design med IP68 skyddsnivå som gör att du kan sänka detektorn upp till kontrollenheten (som inte är vattentät) för att söka efter skatter på havsbotten i hav och floder.

Materialen är mycket solida och robusta, samtidigt som den perfekta balansen mellan vikt och totalstorlek gör den till ett mycket enkelt och smidigt verktyg att hantera.

 

 INTEY GC-1039

Kolla Priset→

Här har vi den mest barnvänliga metalldetektorn. Den har funktioner som inte är alltför avancerade, men ändå diskreta. De två detekteringslägen som finns kommer till exempel att hjälpa de små att hitta metallen som ligger under jorden.

Dina barn kan välja ett av två tillgängliga söklägen. Metalldetektorn kan upptäcka alla typer av metall, eller så kan du använda den speciella funktionen som endast upptäcker ädelmetaller, effektivt. 

Med sin användarvänliga kontrollpanel  är den enkel och bekväm att ställa in och använda, tack vare kontrollpanelen med tre hjul för volym, känslighet och lägeskontroll.

Designen är speciellt utformad för att stödja barn under sin skattjakt vilket märks på den bekväma stödarmen och den integrerade spaden för att göra grävningen lättare för dem.

 

INFINIUM LS

Kolla Priset →

Metalldetektorn som Infinium erbjuder är å andra sidan mer lämpad för den erfarna metalldetektorentusiasten. Den har en justerbar längd från 71 cm till 132 cm och en totalvikt på 2,5 kg (inklusive batterier), som kan reduceras till 1,7 kg genom att man tar bort kontrollboxen och monterar den antingen på stången eller på bältet.

Sökplattan på 10 ″ x 14 ″ är utformad för att penetrera hård, mineralrik jord.  Den har flera andra avancerade funktioner, inklusive 96 simultan frekvensteknologi och flera olika justeringar.

Metalldetektorn är nedsänkbar upp till 65 m, så att du kan söka efter metaller och ädla föremål även under vatten, och kommer med hörlurar som håller sig ovan ytan.

Med en batteritid på 10-15 timmar (normala batterier) eller ca. 6 timmar (uppladdningsbart) så kan du koncentrera dig på ditt arbete under lång tid utan att behöva stanna för att byta batterier eller ladda dem.

 

Viktiga faktorer vid val av metalldetektor?

Ibland har de som letar efter en bättre metalldetektor specifik kunskap om skatten de vill hitta. Beroende på sammansättningen av metallen du vill hitta, finns det verktyg på marknaden gjorda speciellt för detta ändamål.

Men de kanske inte fungerar lika effektivt för andra typer av metall. Om du till exempel arbetar med minröjning måste du vara medveten om vilken typ av detektor du köper. Vissa detektorer kan inte detektera den metalliska sammansättningen av materialet som används i gruvorna. Ett felköp kan få dig att vandra runt i månader, utan framgång, medan du med rätt köp kan få ut mycket mer av din detektor.

Du måste förstå exakt hur man använder metalldetektorn. På så sätt kan sökningen bli mycket enklare. De mest använda metalldetektorerna och de flesta använder VLF / TR metalldetektorer för tyst sökning.

Dessa har förmågan att separera “skräpet” från riktiga metaller utan alltför mycket besvär. Med dessa enheter är det inte längre nödvändigt att gå fram och tillbaka med metalldetektorn som den var tidigare. Dessa moderna verktyg kräver mindre rörelse för att identifiera målet.

Dessutom har miniatyriseringen av elektriska kretsar gjort det möjligt för olika tillverkare att ta fram allt mer kompakta och lätta metalldetektorer. Det är många som köper bärbara modeller, för att alltid ha sitt researchverktyg i ryggsäcken, för att dras fram vid behov.

Att forska om metaller är lite som att cykla. Ibland är det nödvändigt att ge lite vägledning för att betrakta dig själv som en sann expert i jakten på ädelmetaller. För varje erfarenhetsnivå finns det olika typer av metalldetektorer på marknaden. Men ju enklare och mer sofistikerad enheten är, desto högre pris måste du betala för att ta med den hem.

Om du redan känner att du är på en tillräckligt hög erfarenhetsnivå behöver du inte köpa en så enkel metalldetektor. Men oerfarna metalljägare måste ha ett verktyg som kan ge dem all hjälp de kan få.

Annars riskerar du att spendera timmar på att leta efter något som aldrig kommer att upptäckas och att slösa tid och ansträngning.

Är dyrare bättre än billigare? Nej, det tycker vi inte. De dyrare har fler funktioner och lite längre batteritid och några mer avancerade funktioner för riktiga experter. Men när det kommer till kvaliteten på forskningsarbetet är de dyrare inte nödvändigtvis bättre än de billigare. Du kan hitta en bra metalldetektor till ett rimligt pris.

Vad betonar vi i våra tester?

Funktion och förmåga att effektivt detektera metall. Hur bra upptäcker metalldetektorerna den önskade metallen?

Elimineras oönskade störningar ordentligt? Vi undersökte också hur de förhöll sig till de mest lömska ytorna som steniga och vattniga ytor. Vi undersökte helt enkelt effektiviteten.

 

Slutsats

Det var ganska svårt att utse en vinnare bland dessa 4 kvalitetsprodukter, men Osmo tog så småningom förstaplatsen.

Den har de mest exakta sensorerna, du kan kontrollera på LED-displayen vilken typ av metall som finns under jorden, och du kan justera känslighet och larmljudsnivåer.

Osmo kommer med en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan använda den i 3 månader och du kommer att få full återbetalning om du inte gillar den.