Å sette opp en skikkelig hjemmekinoplass hvor du kan kose deg med dine kjære og se favoritt-TV-programmer og -filmer – tar vanligvis en båtlast med penger.

Store projektorer koster vanligvis mer enn 5000 kr, og du må fortsatt kjøpe passende høyttalere.

Når du leter etter noe som er rimelig og som må kobles til og kobles til for å begynne å spille – miniprojektorer kommer godt med.

De er også kjent som lommeprojektorer, og du kan sette dem opp på 5 minutter og få en kinoopplevelse hjemmefra.

Vi har testet over 20+ forskjellige miniprojektorer og sjekket om de hadde surroundlydteknologi, HD-bilde, langvarig lampe og tonnevis av andre viktige faktorer.

Etter grundig testing, her er de 5 beste:

Våre favoritter

BILDE PRODUKT

Osmo Miniprojektor 1080p HD

Osmo miniprojektor har den desidert mest visuelle kvaliteten vi har sett mens vi testet alle disse projektorene.

Det vi absolutt elsker er lyden rundt teknologien som gir deg en følelse av at du er på kino, mens du faktisk slapper av i sengen din.

Siden et par personer i teamet vårt har Androider, har vi testet det på iPhone, Android og bærbar PC – hver gang vi fikk et krystallklart bilde uten forsinkelser.

SJEKK PRISEN →

Yaber V7 Pro

Det er verken den letteste eller tynneste maskinen, og den er ikke batteridrevet, men hvis du er ute etter en billig og munter bærbar projektor for å se sporadiske filmer, sport eller TV-programmer med familien eller venner, er Yaber V7 Pro en utmerket valg. Det er lyst med hevdet 380 ANSI lumen og gir et anstendig 1080p-bilde som du kan justere via menyen

SJEKK PRISEN →

ViewSonic M1
Viewsonics projektor på halvliterstørrelse har et spesielt genialt design. Det integrerte håndtaket svinger til fronten for å dekke linsen, eller under for å fungere som et stativ. Dette gjør det mye lettere å vippe strålen oppover hvis du har projektoren under nivået på skjermen og det er ikke nødvendig å finne en rekvisitt hvis du bruker den på et salongbord eller på gulvet.
SJEKK PRISEN →

Anker Nebula Capsule

Hjemmekino blir ikke mer bærbar enn Anker Nebula Capsule. Jada, du kan kjøpe en projektor i smarttelefonstørrelse, men denne gir deg et relativt lyst 480p-bilde, til tross for 100 ANSI lumen-utgang, og du får god innebygd lyd for å starte opp. Anker lager sine egne mini-Bluetooth-høyttalere, og vi mistenker at de samme driverne og teknologien brukes her.

SJEKK PRISEN →

1. OSMO Miniprojektor 1080p HD – Testvinner 2022

SE PRISEN →

Osmo miniprojektor har den desidert mest visuelle kvaliteten vi har sett mens vi testet alle disse projektorene.

Det vi absolutt elsker er lyden rundt teknologien som gir deg en følelse av at du er på kino, mens du faktisk slapper av i sengen din.

Siden et par personer i teamet vårt har Androider, har vi testet det på iPhone, Android og bærbar PC – hver gang vi fikk et krystallklart bilde uten forsinkelser.

En interessant ting er at du også kan koble til en ekstern høyttaler eller hodetelefoner – dette er nyttig når du ser en film helt alene.

Det vi også la merke til er at Osmo mini-projektor er litt mindre enn andre projektorer – dette gjør den perfekt for å bære til vennens hus, eller når du er utendørs på camping.

Du kan se Netflix og Youtube uten forsinkelser, siden de speiler alt fra enheten din med samme nøyaktige FPS (frame-per-second).

Osmo tilbyr en 90-dagers pengene-tilbake-garanti, så du vil motta full refusjon hvis du ikke er fornøyd med projektoren deres.

2. Yaber V7

SE PRISEN →

Det er verken den letteste eller tynneste maskinen, og den er ikke batteridrevet, men hvis du er ute etter en billig og munter bærbar projektor for å se sporadiske filmer, sport eller TV-programmer med familien eller venner, er Yaber V7 Pro en utmerket valg. Det er lyst med hevdet 380 ANSI lumen og gir et anstendig 1080p-bilde som du kan justere via menyen. Bildekorreksjonsfunksjonen er også nyttig for husholdninger med barn: hvis projektoren flyttes eller bankes litt, vil den automatisk justere bildet.

Den har absolutt ikke klokkene, plystrene eller skarpheten til andre, dyrere bærbare projektorer på denne listen, men Yaber Pro V7 er et godt budsjettalternativ. Den gratis bærevesken er også en fin bonus. Bare husk at det ikke er den mest stillegående modellen som finnes og produserer et merkbart viftesus.

ViewSonic M1

SE PRISEN →

Viewsonics projektor på halvliterstørrelse har et spesielt genialt design. Det integrerte håndtaket svinger til fronten for å dekke linsen, eller under for å fungere som et stativ. Dette gjør det mye lettere å vippe strålen oppover hvis du har projektoren under nivået på skjermen og det er ikke nødvendig å finne en rekvisitt hvis du bruker den på et salongbord eller på gulvet.

Tilkoblingen er utmerket, med HDMI 1.4, USB-A og USB-C, som du kan bruke til å koble til en Android-smarttelefon eller bare koble til en strømmepinne. Den største ulempen er mangelen på Bluetooth-lydutgang, selv om du kan koble til et par hodetelefoner.

Bildemessig er M1 et stort steg opp i forhold til publikum i kjelleren. Mens du er begrenset av 480p-oppløsningen, er bildet overraskende levende med dype svarte og kraftige farger når det brukes i et mørklagt rom.

Anker Nebula Capsule

SE PRISEN →

Hjemmekino blir ikke mer bærbar enn Anker Nebula Capsule. Jada, du kan kjøpe en projektor i smarttelefonstørrelse, men denne gir deg et relativt lyst 480p-bilde, til tross for 100 ANSI lumen-utgang, og du får god innebygd lyd for å starte opp. Anker lager sine egne mini-Bluetooth-høyttalere, og vi mistenker at de samme driverne og teknologien brukes her. Som et resultat får du en ganske overbevisende 360˚-lyd med litt mer plass og en flekk av bom og rumling – selv om forvrengning kommer snikende når du presser opp volumet.

Du kan koble til en strømmepinne gjennom HDMI-porten, men Nebula Capsule har sin egen innebygde mediespiller som kjører på Android 7.1. Dette er ikke så mye av et pluss som du kanskje forventer – det er ingen Google Play-butikk og ingen offisielle apper for Amazon Prime eller Netflix, slik at du kan navigere i de nettleserbaserte appene ved å bruke en virtuell styreflate på Ankers tilkoblede smarttelefonapp.

 

Viktige faktorer ved valg av Miniprojektor?

Projeksjonstype: De to mest populære typene projektorer er DLP (digital lysbehandling) og LCD (liquid crystal display). Begge er lampebaserte og bruker en pære for å tenne projektoren. I følge Alix Diaconis, medvirkende videoprodusent ved Verge, “DLP-er har en tendens til å være mindre og mer bærbare, og de tilbyr mer kontrast og svartere svarte. LCD-skjermer har en tendens til å ha et skarpere, skarpere bilde og ser lysere ut enn DLP-er selv ved et lavere antall lumen (lysstyrke). Det finnes også laserprojektorer, som er lysere med mer nøyaktige farger, men de har en tendens til å koste rundt 2000 dollar å starte. Fordi denne veiledningen fokuserer på portabilitet, er alle de anbefalte projektorene nedenfor DLP-projektorer.

Bildekvalitet: Oppløsningen til projektoren avgjør bildekvaliteten. Den høyeste oppløsningen som er tilgjengelig i en bærbar projektor er 4K, men hvis du vil ha noe rimeligere, bør en 1080p eller 720p HD-projektor være tilstrekkelig i en mørk stue, kjeller eller bakgård.

Lysstyrke: Lysstyrke måles i lumen; jo høyere lumentall, jo lysere vil projektoren være og jo flere områder vil den fungere i. En god måte å tenke på lumen på er i forhold til omgivelseslyset rundt deg mens du bruker den bærbare projektoren. Jo mer omgivelseslys, jo mer utvasket vil bildet se ut. Så å ha høyere lumen kan bidra til å dempe den effekten hvis du bruker en projektor i et lettere rom. Å velge en projektor med lavere lumen betyr at du må bruke den i et mørkere rom. Det er tilfellet med de fleste bærbare projektorer, som har en tendens til å ha et lumenantall under 1500, med de høyest prisede (og største) bærbare alternativene som topper rundt 2400 lumen (som fortsatt er under stasjonære projektorer av høyere kvalitet som kan starte på 2500 lumen ). Dette er å forvente fordi bærbare projektorer er små og har bittesmå pærer sammenlignet med større og dyrere modeller.

Tilkoblinger: Det er avgjørende å tenke på hvordan du kobler en bærbar projektor til de enhetene du vil bruke den med. Hvis du vil koble til en bærbar datamaskin eller en strømmeenhet som en Roku eller Apple TV, trenger du en HDMI-port og en HDMI-kabel. Mange bærbare projektorer kommer også med innebygd Wi-Fi og/eller Bluetooth-funksjonalitet, noe som er flott hvis du vil koble til datamaskinen eller telefonen trådløst. Dette lar deg bruke hvilken som helst innebygd streaming-app som YouTube, Netflix eller Hulu.

Strømkilde og lyd: Strømkilde er en stor faktor for portabilitet. Ashley Carman, en seniorreporter ved Verge som har anmeldt flere bærbare projektorer, anbefaler å lete etter en bærbar projektor som har “et batteri med nok kapasitet til å se en to-timers film.” Mange av projektorene jeg har sett på markedet har interne oppladbare batterier som varer mellom 2,5 timer og fire timer, og du kan bruke projektoren mens den lades. De fleste bærbare projektorer kommer med innebygde høyttalere samt lydutganger som gir deg valget mellom å koble til eksterne høyttalere, og Bluetooth-aktiverte projektorer kan vanligvis fungere med trådløse høyttalere.

Fordeler og ulemper med Mini Projektor

Størrelse: Den største fordelen er selvfølgelig størrelsen. Mange pico-alternativer får plass i lommen eller laptopvesken. Det er derfor disse projektorene fungerer bra for forretningsreisende; de trenger en projektor som kan reise hvor som helst. I tillegg er det tilgjengelige alternativer for de som ønsker å projisere videoer og til og med filmer mens du er på farten.

Enkelt oppsett: Oppsett er en annen fordel med pico-projektoren. Sammenlignet med noen andre bærbare alternativer, kan picos og palmtop-projektorer settes opp på et minutt eller to. I tillegg går de fleste på batterier – en flott funksjon når en stikkontakt ikke er i nærheten.

Innebygd lyd, lagring: Det er stadig mer vanlig at pico- og palmtop-projektorer har innebygd lyd og lagringssystemer. Selv om du ikke finner en harddisk med tonnevis eller plass eller en ekstremt kraftig høyttaler, er disse funksjonene fortsatt svært funksjonelle. For eksempel har Optoma PK320 2 GB intern plass og en 1-watts høyttaler.

Kinoopplevelse: Du vil ha den samme følelsen som når du slapper av på kino, men hjemmekoselig koset deg med dine kjære.

Konklusjon

Det var ganske vanskelig å kåre en vinner blant disse 4 kvalitetsproduktene, men Osmo tok til slutt førsteplassen.

Den har den beste HD-oppløsningen og bilder, en innebygd høyttaler med surroundlyd, og du kan koble den til hvilken som helst enhet, enten det er iOS, Android eller din bærbare datamaskin.

Osmo kommer med en 90-dagers pengene-tilbake-garanti. Du kan bruke den i 3 måneder, og du vil motta full refusjon hvis du ikke liker den.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *