Advertorial

OrthoVivid vs. Waterpik: Vi testade båda så att du inte behöver

Om du vill ha friskare tänder överlag och undvika plack eller fläckar – så räcker det inte att bara använda en tandborste.

Många tandläkare rekommenderar munduschar eftersom de är skonsamma mot tandköttet och de kan rengöra dina tänder helt utan att lämna några bakterier kvar.

Min personliga tandläkare rekommenderade också en mundusch, så jag började leta efter den bästa som inte bryter banken och som kommer att vara säker för mina tänder.

Jag fick reda på de två bästa varumärkena och ville se vem som är den ultimata vinnaren.

Om du vill ha innovativ teknik med justerbara trycknivåer... ORTHOVIVID.

Osmo OrthoVivid använder innovativ ultraljuds DeepClean-teknik som gör att den verkligen sticker ut över andra genomsnittliga munduschar. Med justerbara trycknivåer ser det till att all plack, tandsten och matrester tas bort från dina tänder.

Jag har personligen känsligt tandkött och bär även tandställning, så justerbart tryck är en av de viktigaste sakerna för mig. OrthoVivid får mig att känna att jag har ett Hollywood-leende efter att jag är klar med min tandtvättsrutin.

Om du vill undvika dålig andedräkt under dagen... ORTHOVIVID.

OrthoVivid kommer med 6 fästbara munstycken för olika användningsområden, och det jag verkligen måste rekommendera är tungrengöringen. Många bakterier gömmer sig på tungan och detta munstycke tar verkligen bort bakterier som gör att du får dålig andedräkt.

Jag har alltid trott att mina tänder var ansvariga för andedräkt, men nu behöver jag inte ens använda tuggummi eftersom min andedräkt alltid luktar gott – även efter lunchtid. Det är en enorm lättnad, speciellt när man sitter nära någon kollega på jobbet.

Om du har tandimplantat, tandställning eller mycket känsligt tandkött... ORTHOVIVID

De har speciella fästbara munstycken för tandställning och implantat, vilket säkerställer att de inte skadas eller repas.

Om du har känsligt tandkött (som jag själv) kan du också använda ett specialdesignat munstycke och justera trycknivån som är skonsam mot ditt tandkött och som kommer inte att irritera eller få det att blöda. Tyvärr är många munduschar inte gjorda för tandställning och implantat, men OrthoVivid sticker återigen ut ur mängden i detta område.

Om du vill ha något trådlöst som du kan bära med dig överallt... ORTHOVIVID

Jag har läst någonstans att mat som sitter fast mellan dina tänder i mer än 4 timmar kan ha skadliga effekter på de andra tänderna också. Så jag skäms inte för att säga att jag har en mundusch med mig på jobbet eftersom jag har två olika måltider där och jag vill inte att någon plack eller skräp ska samlas mellan mina tänder under tiden.

Att du kan ladda Oro Vivid och bara lägga den i väskan du får gör mitt liv så mycket enklare. Många andra märken har en konstig “stor låda” design som är gjord för att fixas i badrummet.

Om du vill ha ytterligare produkter med ditt köp... Waterpik

Waterpik har många olika produkter, så de kommer att sälja på dig munstycken, elektriska tandborstar och andra tillbehör som kan förbättra din hygienrutin. Du bör dock ha en lite större budget om du vill plocka med dig ytterligare produkter. De är jättebra, men jag hade redan alla dessa, så jag ville inte spendera extra pengar på saker jag redan har. Det kan vara så att du precis har flyttat och att du inte har allt det här, men de flesta av oss har det redan.

Vill du ha en stor vattentank och längre drift... BÅDA

Både OrthoVivid och Waterpik har stora vattentankar som gör att du har mer än tillräckligt med tid på dig att använda din mundusch, men jag skulle säga att Waterpik har lite större kapacitet. Du måste ändå ta hänsyn till att du inte kan ta med dig Waterpik eftersom den måste vara inkopplad i eluttaget hela tiden.

Och vinnaren är... ORTHOVIVID

Efter att ha sett hur mycket friskare och blankare mina tänder var det ingen tvekan om att OrthoVivid vann! 

Speciellt det faktum att jag inte längre har dålig andedräkt har gjort mitt jobb så mycket lättare och jag känner mig överlag mer självsäker (även en kollega sa till mig att hon inte visste att jag hade ett så fint leende).

OrthoVivids 2-åriga garanti och 14-dagars pengarna-tillbaka-garanti gör att du kan testa produkten och ändå få full återbetalning om du inte tycker att den är fungerar som utlovat – så starkt står de bakom sin produkt.

Även om Waterpik är en bra mundusch, så var det ingen tvekan om att Orthovivid är det bättre valet överlag.

Informationen och annat innehåll som tillhandahålls på denna sida, eller i något länkat material, är inte avsett att vara, och ska inte tolkas som, medicinsk rådgivning. Informationen är inte heller ett substitut för professionell medicinsk expertis eller behandling.

Om du eller någon annan person oroar sig över en potentiell åkomma, bör du rådgöra med din vårdgivare eller söka annan professionell medicinsk personal. Ignorera aldrig professionell medicinsk rådgivning eller dröjsmål med att söka det på grund av något som har lästs på denna sida eller i något länkat material. Om du tror att du kan ha en medicinsk nödsituation, ring din läkare eller räddningstjänst omedelbart.

© 2022 Alla rättigheter reserverade.