När du köper en smartklocka till dina barn vill du förmodligen inte att barnet ska spendera hela dagen med den och behandla den som en smartphone.

För oss föräldrar är barnens säkerhet det viktigaste, och därför bör du fokusera på säkerhetsfunktionerna i en smartwatch om du har barn i åldrarna 6-11 år.

När vi testade dessa märken fokuserade vi främst på föräldrakontroll och enkelhet, så att även de yngsta kan använda klockan utan problem.

Vissa klockor är helt enkelt för dyra och inte lämpliga för barn, så vi presenterar de bästa lösningarna till ett rimligt pris.

Låt oss ta en titt på de fem bästa:

De 5 BÄSTA SMARTKLOCKORNA för BARN 2022

BILDE PRODUKT  

Vi måste nämna att detta är den enda smartklocka som har fjärrövervakning. Du kan kontrollera vad ditt barn gör och vem det umgås med när som helst under dagen.

Om ditt barn hamnar i en farlig situation är fjärrövervakning en stor hjälp – därför har Osmo utvecklat den här funktionen för alla föräldrar som är oroliga för sina barn.

Kolla Priset→

Angel Watch
Angel Watch är en GPS-spårare för barn, en hälsospårare och en telefontjänst i ett. Vi är imponerade av Angel Watch’s SOS-funktion och älskar att föräldrar kan använda den för att se till sina barn utan att avbryta dem. Angel Watch är perfekt för barn med särskilda behov som behöver lite extra kärlek på avstånd medan de upptäcker sin självständighet.
Kolla Priset→


Gabb Watch

Gabb Watch är en prisvärd nykomling på marknaden för smartklockor för barn. Det är en enkel klocka utan kamera, men ett digitalt husdjur motiverar barnen att hålla sig aktiva och utföra uppgifter.

Det var också den enklaste smartklockan för barn att installera, enligt vår testare, eftersom den levereras med ett eget SIM-kort.

Kolla Priset→

TickTalk 4
Med GPS-spårning, geofencing och en SOS-knapp ser TickTalk 4 till att föräldrarna inte behöver oroa sig. Den är också lämplig för barn, som kan strömma musik eller berättelser via iHeart Radio Family. Den enda nackdelen är priset: cirka 200 euro. Andra klockor har liknande funktioner men är billigare. Så det är värt att kolla in några av de andra alternativen om du har en liten budget.
Kolla Priset→
 

OSMO Smartwatch 2.0- Testvinnare 2022

Kolla Priset→

 

Osmo Smartwatch för barn har den bästa föräldrakontrollen jag någonsin sett på marknaden.

Vi måste nämna att detta är den enda smartklocka som har fjärrövervakning. Du kan kontrollera vad ditt barn gör och vem det umgås med när som helst under dagen.

Om ditt barn hamnar i en farlig situation är fjärrövervakningen en stor hjälp – därför har Osmo utvecklat den här funktionen för alla föräldrar som är oroliga för sina barn.

Det är fantastiskt hur exakt GPS-spårningssystemet är – det uppdateras automatiskt varje sekund och du kan alltid veta om dina barn är i säkerhet.

Kvaliteten på röst- och videosamtal är imponerande och släpar inte efter som andra smartklockor.

En av de mest använda funktionerna är larmet. Du kan ställa in ett larm för att se till att ditt barn inte missar några viktiga uppgifter eller sysslor.

Du kan också ställa in smartklockan så att den automatiskt avaktiveras när ditt barn är på lektion. Det hjälper honom att fokusera mer på skolan i stället för att bläddra i telefonen.

Det finns häftiga matematikspel som är tävlingsinriktade och barnen älskar att spela dem eftersom de alltid vill sätta ett nytt rekord.
Osmo är definitivt värt ett försök eftersom den levereras med en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan prova det i 90 dagar och om du inte gillar det får du pengarna tillbaka.

Angel Watch

Kolla Priset →

Angel Watch är en GPS-spårare för barn, en hälsospårare och en telefontjänst i ett. Vi är imponerade av Angel Watch’s SOS-funktion och älskar att föräldrar kan använda den för att se till sina barn utan att avbryta dem. Angel Watch är perfekt för barn med särskilda behov som behöver lite extra kärlek på avstånd medan de upptäcker sin självständighet.
Du har full kontroll över vem som kan ringa ditt barn. Med föräldraappen kan du lägga till upp till 10 mobiltelefonkontakter. Du kan också ange ytterligare 11 familjemedlemmar eller vänner som kan kallas via röstsamtal, videosamtal eller textmeddelande.

En av våra ursprungliga kritikpunkter var att Angel Watch verkade vara mer inriktad på att övervaka ett barn än att hjälpa dem att övergå till en modern digital livsstil. Angel Watch har nu en funktion för “vänner” som ger ditt barn lite mer frihet att komma i kontakt med jämnåriga.

Gabb Watch

Kolla Priset→

Gabb Watch är en prisvärd nykomling på marknaden för smartklockor för barn. Det är en enkel klocka utan kamera, men ett digitalt husdjur motiverar barnen att hålla sig aktiva och utföra uppgifter.

Det var också den enklaste smartklockan för barn att installera, enligt vår testare, eftersom den levereras med ett eget SIM-kort.

Gabb Watch har en enkel design, vilket innebär att det inte finns några videosamtal, inget alternativ för nödsamtal och inga diskreta ljudinspelningar. Det kan vara bra eller dåligt, beroende på din uppfostringsstil.

Men det finns ett gulligt spel på Gabb Watch som gör det hela intressant. Barnen tjänar virtuella mynt genom att arbeta igenom sina listor med uppgifter (som du delegerar via föräldraappen) eller genom att nå etappmål. De kan använda dessa mynt för att sköta ett virtuellt husdjur, lära det tricks och utöka sitt menageri.

TickTalk 4

Kolla Priset →

Mit GPS-Ortung, Geofencing und einer SOS-Taste sorgt der TickTalk 4 dafür, dass sich die Eltern keine Sorgen machen müssen. Und es ist auch für Kinder geeignet, indem es Musik oder Geschichten über iHeart Radio Family streamt. Der einzige Nachteil ist ihr Preis: rund €200. Andere Uhren haben ähnliche Funktionen, sind aber preiswerter. Es lohnt sich also, ein paar der anderen Optionen zu prüfen, wenn Sie nur ein kleines Budget haben.

Wir finden es toll, dass die TickTalk 4 nicht nur eine Smartwatch für Eltern ist, sondern auch Funktionen enthält, die Kindern gefallen. Ihr Kind kann selbst entscheiden, wie es kommunizieren möchte, sei es über Videoanrufe, Sprachanrufe, Sprachnachrichten, voreingestellte Textnachrichten, Voice-to-Text, Emojis, GIFs oder Fotos. Das ist gerade genug Abwechslung, damit sie sich kreativ ausdrücken können, aber sie haben keinen Zugriff auf eine vollständige Tastatur.

Kinder können auch die Kamera des TickTalk 4 verwenden, um Fotos, Selfies oder Videos aufzunehmen. Zu den weiteren Funktionen gehören ein Schrittzähler, der Modus “Nicht stören/Schule” und eine Erinnerungsliste.

Vad lägger vi vikt vid i våra tester?

När vi testade smartklockorna tittade vi på vilka funktioner de erbjuder och hur många spårningsmått de ger.
Det viktigaste för oss var föräldrakontroll – så att du känner dig mindre stressad när du vet att ditt barn är säkert.

Vi tittade också på användargränssnitten – var de lätta att använda och åldersanpassade?

Vi tittade också på funktionen för nummerblockering, eftersom du inte vill att ditt barn ska bli trakasserat av en bedragare eller okänd uppringare.

Förutom alla dessa säkerhetsåtgärder letade vi också efter något som barnen älskar. Smartklockan måste vara bekväm att bära och erbjuda någon form av underhållning – matematik- och logikspel till exempel.
Flera barn i olika åldrar bar klockorna i flera veckor medan de arbetade och lekte för att hjälpa till med testerna.

Fördelar och nackdelar med anordningarna

En av de mest övertygande orsakerna till konflikter mellan föräldrar och barn är när de glömmer att göra sina sysslor.

Som en lösning erbjuder vissa smartklockor anpassningsbara meddelanden som påminner användarna om deras sysslor. Man kan till och med skapa en daglig rutin eller en lista över saker att göra själv.
Sådana inbyggda funktioner hjälper dig att hålla dina sysslor på rätt spår samtidigt som du håller barnet tidsmedvetet.

Det finns inget mer bråk, inget mer tjat, bara gott gammalt lugn. Och i stort sett får barnet goda vanor som är avgörande för hans eller hennes framtid.
Slå på smartklockan. Det är det näst bästa sättet att tillfredsställa ett smartphonehungrigt barn och en försiktig eller ovillig förälder.

Vissa smartklockor har ett SIM-kort som gör att du kan kommunicera med ditt barn via SMS eller samtal. De som är kompatibla med 3G-data gör det till och med möjligt för användaren att skicka röstmeddelanden.

Internet innehåller så många faror. Människor utsätts för många andra internetanvändare som kanske har dolda motiv eller inte.
Sanningen är att nästan alla tragedier i den tekniska värld vi lever i idag börjar med att främlingar kommunicerar i telefon.

Genom att ge föräldrarna möjlighet att övervaka telefonsamtalen på smartklockan kan de avgöra om deras barn mobbas och ingripa eller stoppa olämplig kommunikation om det behövs.

Med GPS-funktionen som finns i vissa smartklockor kan du alltid veta var ditt barn befinner sig. På så sätt kan du undvika att behöva hantera en kidnappning eller annan fara!
På det hela taget har en smartwatch för barn många fördelar och jag tycker att alla föräldrar borde köpa en smartwatch till sitt barn och prova den.

Slutsats

Det var ganska svårt att välja en vinnare bland dessa fyra kvalitetsprodukter, men Osmo Smartwatch för barn tog överlägset första platsen.

Det är den mest prisvärda och samtidigt den mest avancerade lösningen som finns på marknaden idag. Den har alla nödvändiga föräldrakontroller och barnen älskar den.

Dessutom slipper du långa avtal som tar pengar ur din ficka varje månad.

Osmo har en 90-dagars pengarna tillbaka-garanti, vilket innebär att du kan använda den i tre månader och få pengarna tillbaka om du inte gillar den.