Om du någonsin har upplevt en trasig t-shirt eller saknade knappar på ditt favoritplagg har du förmodligen sett hur kraftfullt det är att sy.

Vissa lever av att sy, medan andra tycker att det är en nervkittlande hobby där du kan släppa loss din kreativitet och designa vad du vill.

Vissa symaskiner kan kosta upp till 10 000 NOK, men de används mest av experter.

I den här recensionen har vi testat över 20 symaskiner för att se om de är bra för nybörjare, enkla att använda och har samma funktioner som dyrare maskiner.

Här är de fem bästa valen:

De 5 BÄSTA Symaskinen 2022

BILD PRODUKT  

Osmo Symaskin

Osmo symaskin har över 12 justerbara inställningar för stygnbredd och stygnlängd som du kan ändra genom att bara trycka på en knapp. Det vi tyckte var riktigt användbart är en LED-ficklampa som gör att du kan ta hand om alla små detaljer och till och med sy på natten – om du gillar att sy när det är lugnt och tyst.

Kolla Priset→

Janome MOD-19

 

 Denna datorstyrda Janome-symaskin är populär för sina många spännande funktioner och sin användarvänlighet. Den har 70 inbyggda stygn och sju stilar med knapphål i ett steg, så att du enkelt kan anpassa dina syprojekt.
Kolla Priset→

MX231 Sewing Machine

Den här symaskinen erbjuder den bästa finishen och extrautrustningen för sitt värde. Med en metallram och klassiska Singer-funktioner är den här maskinen perfekt för enkla projekt som fållning, gör-det-själv-hantverk och behärskar grunderna.

 

Kolla Priset→

Brother HC1850
 Den här symaskinen har ett användarvänligt grundsnitt för nybörjare, men kan ta sig an mer utmanande projekt. För nybörjare älskar vi att det finns en toppdropp på spolen, som är lättare att tråna än vanliga stygn, och en knapp för att stanna plötsligt om du gör ett misstag. Dessutom är hastigheten justerbar för extra kontroll.
Kolla Priset→
 

OSMO Symaskin – Testvinnare 2022

Kolla Priset→

 

Osmo symaskin har över 12 justerbara inställningar för stygnbredd och stygnlängd som du kan ändra genom att bara trycka på en knapp.

Det vi tyckte var riktigt bra är en LED-ficklampa som gör att du kan ta hand om alla små detaljer och till och med sy på natten – om du gillar att sy när det är lugnt och tyst. Vi är inga syexperter, men det gick dubbelt så snabbt att sy med Osmo som med någon annan symaskin.

Dessutom är den mycket enklare att använda och du får en handbok som visar dig allt steg för steg. Även om denna maskin är lämplig för nybörjare kan den användas för mindre eller mer seriösa projekt.

En annan cool sak som vi har använt är en inbyggd låda.

Det är så lätt att tappa bort alla trådar och nålar, och med den här lådan kan du ha dem alla på ett och samma ställe. Osmo har en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, så du kan prova deras symaskin i tre månader och om du inte gillar den får du pengarna tillbaka. Inte bra varför de har så många nöjda kunder.

 

Janome MOD-19

Kolla Priset →

 

Denna datorstyrda Janome-symaskin är populär för sina många spännande funktioner och sin användarvänlighet. Den har 70 inbyggda stygn och sju stilar med knapphål i ett steg, så att du enkelt kan anpassa dina syprojekt. Den här maskinen ger dig fria armar när du syr ärmar och eliminerar behovet av quiltningsprojekt.

LCD-skärmen gör det enkelt att justera stygnbredd, längd och stil. Vi älskar att den har 10 olika tryckfötter och ett brett bord för större projekt.

Med imponerande 19 000 lysande Amazon-omdömen är kunderna överens med våra proffs om att den här symaskinen är ett utmärkt köp.

 

MX231 Sewing Machine

Kolla Priset→

 

Den här symaskinen erbjuder den bästa finishen och extrautrustningen för sitt värde. Med en metallram och klassiska Singer-funktioner är den här maskinen perfekt för enkla projekt som fållning, gör-det-själv-hantverk och behärskar grunderna.

Det finns 23 unika sömmar, inklusive raka sömmar, sickle-sömmar, scalloped-sömmar och dubbelnålssömmar (observera: de 97 sömmar som anges på webbplatsen hänvisar till de olika tekniker som du kan använda med den valda sömmen).

Med enastående användarvänliga funktioner som knapphål i ett steg, inbyggd nåltrådare och LED-belysning är priset oslagbart. Recensenterna på nätet älskar den lilla storleken, så att den lätt kan förvaras när den inte används.

 

Brother HC1850

Kolla Priset →

 

Den här symaskinen har ett användarvänligt grundsnitt för nybörjare, men kan ta sig an mer utmanande projekt. För nybörjare älskar vi att det finns en toppdropp på spolen, som är lättare att tråna än vanliga stygn, och en knapp för att stanna plötsligt om du gör ett misstag.

Dessutom är hastigheten justerbar för extra kontroll. Den har 130 inbyggda stygn, åtta knapphålsalternativ, quiltningsalternativ och spänningsinställningar för tyger med hög stretch.Den här maskinen är väl lämpad för mer avancerade syprojekt medan du lär dig.

 

Vad lägger vi vikt vid i våra tester?

Vi har spenderat över 120 timmar på att göra det här testet, men vi har använt en checklista från experter, så att vi kan fokusera på saker som du verkligen kommer att tycka är användbara. Antalet stygn och stilar är mycket viktiga.

Även om du förmodligen bara behöver två stygn (rakt och sicksack) bör du ändå utvärdera andra stygn, eftersom du kan komma att använda dem när du blir mer erfaren.

Då är det viktigt att det finns tillbehör med. Du vill inte köpa nålar, trådar och allt annat separat. Ett bra märke skickar dig alla tillbehör gratis. Du vill inte heller ha en för tung maskin, så bärbarhet är mycket viktigt. Utöver dessa viktiga faktorer har vi letat efter avancerade funktioner som: LED-flasklampa, inbyggd låda, vacker design och några fler.

 

För- och nackdelar med Symaskine

 

Här är 5 skäl till varför du borde prova det. Stresslindring. Sömnad främjar vakenhet och minskar stress och ångest. Den meditativa handlingen att sy uppmuntrar till positivitet och avslappning.

Att tvingas koncentrera sig på en viss uppgift gör att du kan fördjupa dig i en situation och verkligen slappna av. Förbättrar koordinationen mellan hand och öga. Om du vill förbättra dina motoriska färdigheter ska du göra just det, särskilt koordinationen mellan hand och öga.

Den detaljrikedom som sömnad kräver främjar koordinationen och lindrar fysiska problem som ryggsmärtor. Hjärnans tillväxt. Sömnad kräver kreativitet, vilket förbättrar hjärnans förmåga att växa nya hjärnceller.

Eftersom mental försämring är ett resultat av förlorade förbindelser mellan neuroner främjar sömnad mental tillväxt. Lycka. Liksom andra hantverksaktiviteter ökar sömnad dopaminet i hjärnan, vilket gör att vi känner oss mer positiva. Det bekämpar demens. Eftersom sömnad får dig att komma ihåg specifika steg arbetar hjärnan och håller sinnet klart, fokuserat och aktivt.

Detta kan bidra till att förebygga demens när du blir äldre. Den enda nackdelen är att du måste göra allt själv. Men om du gör det som en hobby är detta en annan fördel för dig.

 

Slutsats

 

Det var ganska svårt att utse en vinnare bland dessa fyra kvalitetsprodukter, men Osmo-symaskinen tog definitivt första platsen. Det är den mest prisvärda och samtidigt den mest nybörjarvänliga lösningen som finns på marknaden idag.

Den har alla sömkontroller du behöver och är lätt att använda.

Osmo har en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan använda den i tre månader och få pengarna tillbaka om du inte gillar den.