Om du gillar att lyssna på musik högre än på telefonen är en Bluetooth-högtalare ett bra alternativ för dig.

Du kan ta med dig den till stranden, när du duschar länge, när du ska gå på fest – de är avsedda för alla tillfällen.

Det finns bokstavligen hundratals modeller på marknaden idag, och väldigt få lyckas när det gäller att leverera den bästa ljudkvaliteten för dina låtar.

Men de få som är värda investeringen har lång batteritid, en praktisk design som är bärbar och ger en skarp och kristallklar ljudkvalitet. Oavsett om du har en liten budget eller letar efter den mest avancerade högtalaren har vi sammanställt en lista över de bästa Bluetooth-högtalarna som passar dina behov och din plånbok.

Här är de fem bästa

De 5 BÄSTA Högtalare 2022

BILD PRODUKT  

Osmo ZX är en vattentät bärbar högtalare med ett unikt 2-vägs högtalarsystem som ger ett skarpare och kristallklart ljud. När vi provade Osmo ZX första gången blev vi positivt överraskade av hur bra ljudkvaliteten var – det är som att bära brusreducerande hörlurar. Du kan bokstavligen känna rytmen.

Kolla Priset→

UE Megaboom 3

Tack vare den utmärkta ljudkvaliteten, den långa batteritiden och den stryktåliga reseförmågan är UE Megaboom 3 en av de bästa Bluetooth-högtalarna du kan köpa just nu. Den här stora, djärva bärbara högtalaren ger ett fylligt 360-graders ljud med detaljerade höga toner och tillfredsställande låga toner, och har en maximal ljudnivå på 100 decibel.
Kolla Priset→

Anker Soundcore 3

 

Anker Soundcore 3 är en otroligt liten Bluetooth-högtalare för utomhusljud. För drygt 600 pund levererar det här lilla kraftpaketet ett högt och välbalanserat ljud i en IPX7-klassad design som klarar vatten och damm, medan det robusta gummerade ytterhöljet skyddar mot vardagliga stötar.

Kolla Priset→

 
Sonos Roam
 
Sonos Roam bygger på framgångarna med Sonos Move och är en uppkopplad smart högtalare i hemmet och ett kraftfullt Bluetooth-monster i farten. Den är dock mycket mer portabel och prisvärd än Move, och Auto TruePlay-funktionen justerar automatiskt ljudet för att passa miljön, oavsett om du lyssnar i en bullrig stadspark eller på en charmig, luftig campingplats.
Kolla Priset→
 

OSMO ZX – Testvinnare 2022

Kolla Priset→

Osmo ZX är en vattentät bärbar högtalare med ett unikt 2-vägs högtalarsystem som ger ett skarpare, skarpare och kristallklart ljud. När vi provade Osmo ZX första gången blev vi positivt överraskade av hur bra ljudkvaliteten var – det är som att bära brusreducerande hörlurar. Du kan bokstavligen känna rytmen. Dessutom är den vattentät och dammtät, vilket innebär att du kan ta med den till poolpartyn när du njuter av solen på stranden eller stoppa den i ryggsäcken även om det regnar.

Osmo ZX har en unik design som känns bekväm att hålla i handen. Andra märken var antingen för stora eller obehagliga att hålla i. Den har den längsta batteritiden av alla högtalare – du kan spela musik i upp till 18 timmar utan att ladda den. Det är imponerande eftersom den kan spela musik hela dagen.

Osmo erbjuder en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti, vilket innebär att du kan använda deras högtalare i tre månader, och om du inte tycker att den är användbar – får du pengarna tillbaka. Ganska bra affär.

 

2. UE Megaboom 3

Kolla Priset →

 

Tack vare den utmärkta ljudkvaliteten, den långa batteritiden och den stryktåliga reseförmågan är UE Megaboom 3 en av de bästa Bluetooth-högtalarna du kan köpa just nu.

Den här stora, djärva bärbara högtalaren ger ett fylligt 360-graders ljud med detaljerade höga toner och tillfredsställande låga toner, och har en maximal ljudnivå på 100 decibel.

Och med en IP67-klassad design kan den överleva droppar, stänk och fall i poolen utan att hoppa över en sekund.

Megaboom 3 är lite större än andra bärbara högtalare, och till skillnad från många av konkurrenterna har den inte stöd för Alexa eller Google Assistant eller andra smarta funktioner.

Men om det inte är ett problem kan Megaboom 3:s ljudkvalitet och robusthet inte överträffas för priset. Du kan också koppla ihop den med äldre Megaboom- och Boom-modeller för att få en stereoljudsupplevelse.

 

Anker Soundcore 3

Kolla Priset→

 

Anker Soundcore 3 är en otroligt liten Bluetooth-högtalare för utomhusljud. För drygt 50 kr levererar det här lilla kraftpaketet ett högt, välbalanserat ljud i en IPX7-klassad design som klarar vatten och damm, medan det robusta gummerade ytterhöljet skyddar mot vardagliga stötar.

Högtalaren håller i upp till 24 timmar tack vare Ankers bästa batteriteknik i klassen, och Soundcore 3:s dubbla diskantdrivare och centrala subwoofer för mellanregister/bas, i kombination med en passiv basdrivare och Ankers BassUp-teknik, garanterar att du får ett kraftfullt ljud i alla lägen.

 

Sonos Roam

Kolla Priset →

Sonos Roam bygger på framgångarna med Sonos Move och är en uppkopplad smart högtalare i hemmet och ett kraftfullt Bluetooth-monster i farten. Den är dock mycket mer portabel och prisvärd än Move, och Auto TruePlay-funktionen justerar automatiskt ljudet för att passa miljön, oavsett om du lyssnar i en bullrig stadspark eller på en charmig, luftig campingplats.

Vi önskar att batteriet skulle räcka i mer än 10 timmar, men det går snabbt att ladda det via USB-C eller trådlös laddning.

När du återvänder från din sista utflykt ska Sonos Roam ansluta till ditt större Sonos-system på egen hand. Du kan också lämna över ditt nuvarande soundtrack till närmaste Sonos-högtalare.

Eller så kan du välja Roam, så att du kan använda din röstassistent och dina streamingtjänster från rum till rum eller så långt som Wi-Fi når.

 

Vad lägger vi vikt vid i våra tester?

 

Vi använder följande kriterier för att avgöra vilka Bluetooth-högtalare vi ska testa:

Bärbarhet och batteritid: Även om alla Bluetooth-högtalare kan bäras runt, fokuserar vi på modeller som har uppladdningsbara batterier och är utformade för att klara en resa till stranden eller parken utan problem. Vi prioriterar högtalare som är kompakta och lätta att stoppa ner i ryggsäcken, strandväskan eller resväskan – och som ändå ger bra ljud.

Robust och vattentät design: Vi prioriterar högtalare som är byggda för att överleva stötar och slag när du reser. Vi begränsar inte våra tester till vattentäta högtalare, men i vår bedömning föredrar vi högtalare med en IP-märkning (Ingress Protection), som anger exakt hur vattentät och dammtät en högtalare är.

Pris: Eftersom vi vill testa alla typer av bärbara Bluetooth-högtalare har vi satt ett baspris på 15 dollar. Bluetooth-högtalare finns ofta för så lite som 5 dollar, men vi har aldrig funnit att en så billig modell låter tillräckligt bra för att vi ska bry oss om den – särskilt inte när högtalarna som är inbyggda i dagens bättre telefoner kan spela tillräckligt högt för att vara lätta att lyssna på.

Kontroller för uppspelning: Eftersom du kan styra uppspelningen från din Bluetooth-källanhet (vanligtvis en telefon eller surfplatta) behöver vi inte kräva att högtalaren själv har kontroller för uppspelning, men det är ett praktiskt plus.

 

Fördelar och nackdelar med Högtalare

 

Fördelarna med Bluetooth-högtalare är många och varierande.

De ansluts trådlöst till din smartphone, surfplatta eller annan enhet, så det finns inga extra sladdar eller något annat du behöver för att få dem att fungera. De flesta är också ganska bärbara, vilket gör dem lätta att ta med sig till parken, stranden eller någon annanstans där en grupp människor vill lyssna på musik tillsammans.

Det faktum att Bluetooth-högtalare kan tas med nästan var som helst innebär också att de vanligtvis är ganska robusta och utformade för användning i miljöer där andra högtalare lätt kan skadas.

Släpp dem i sanden, lämna dem dammiga i garaget, det spelar ingen roll, de flesta Bluetooth-högtalare klarar sig i nästan alla miljöer. En Bluetooth-högtalare som Klipsch Groove är till och med vattentät, så den kan klara ett vattenstänk från en pool eller en utspilld drink utan att störas.

Det kan naturligtvis vara mycket enklare än så också. Du kanske bara behöver musik i ett rum i huset som inte har någon stereo. Kanske är det ett litet rum och det finns inte plats för något större, eller så är du inte redo att spendera så mycket.

Bluetooth-högtalare kan ge full räckvidd i vilket rum som helst i hemmet för lite pengar och utan att ta upp mycket utrymme. En Bluetooth-högtalare är helt enkelt den mest mångsidiga högtalare du kan äga. När och var du än behöver musik har du ett enkelt och effektivt sätt att göra det.

 

Slutsats

Det var ganska svårt att välja en vinnare bland dessa fyra kvalitetsprodukter, men Osmo fick till slut första platsen.

Den har det bästa 2-vägs-ljudsystemet, kan spela i upp till 18 timmar och är prisvärd.

Osmo har en 90-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Du kan använda den i tre månader och få pengarna tillbaka om du inte gillar den.